Pronatal - Praha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
14.2.06 08:37

Novoborko, vecer me napadly jeste dalsi veci (jsem strasna,vid? :D

Jak to tam vypada, moderne zarizene prostredi nebo klasicka bila nemocnicni sterilita?

A kdyz to shrnu: pri prvni navsteve s nami konzultuji duvod navstevy, pripadnou dokumentaci, problemy, dedicne nemoci a delaji taky nejaka vysetreni (krome jiz zmineneho spermiogramu a pripadnych odberu)?
Mam se pripravit jeste na neco dalsiho?

Mam z toho docela vitr, vkladam do nich veskery nadeje… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.2.06 10:03

Novoborka - jsi bezedná studna informací :D

Koukám, že už brzo budeš držet mimíska v náručí - kdy máš termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
14.2.06 11:01

holky, tak ja mam uz taky doporuceni do pronatalu… a koukam, ze bych se mela objednat co nejdriv, jestli to chci stihnout zacatkem pristiho cyklu…
jinak jsem se dozvedela, ze se prestehovali, z hodkovicek do modran… je to asi 3 km jizneji.
jsem zvedava, jak to tam pujde, protoze si budu muset z prace brat dovolenou, sefova by to nemela vedet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.2.06 11:28

Jezisi ahojky Zdeniku, tak ty taky ????????? My tam s manzou frcime ve ctvrtek, jsem celkem rada, aspon se bude konecne neco dit. A na co vam prisli - pokud to teda muzu vedet ??????????????? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
14.2.06 11:37

ahoj Aluu,
vcera jsem byla u dr., protoze jsem 38DC, po clostilu a jeste jsem nemela ovu, tak jsme se dohodly, ze ted budu brat utrogestan a pak bud pujdu rovnou do pronatalu, nebo jeste mesic vydrzim s clostilem…
no, jenze s myma dvoumesicnima cyklama bych se tam dostala az nekdy v kvetnu, tak tam asi radsi zajdu hned…
dr. mi rekla, ze s jinou lecbou zkusenosti nema a kdyz mi nezabral ten clostil, ze bude lepsi, kdyz si me preberou odbornici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.2.06 11:52

Ahoj Holky,
já jsem z diskuze IVF-ICSI,ale nakukuju i do jiných :wink:
A nedá mi to abych vás ujistila,že Pronatal je pořád na stejné adrese-Na Dlouhé mezi 4/12,Hodkovičky.
V Modřanech-ul.Pekárkova 14,je pouze odd.genetiky(vyšetřují karyotyp neplodných párů,provádí PGD atd) a nově je tam i Dr.Břešťák,který provádí prenatální ultrazvuk(vyloučí vývoj.vady u plodu) a taky amniocentézu.Ale IVF se stále provozuje v Praze jen v Hodkovičkách(a v Teplicích-Pronatal Nord).Vím to na 100%,protože tam pracuje můj manžel :D Já už tam momentálně nepracuju,protože čekáme dvojčátka po ICSI(které nám manžel sám „vyrobil“ :lol: )a jsem na neschopence.
Tak vám přeju aby se to povedlo,nejlépe na poprvé(jako u nás) a vy jste se dočkaly vytouženého miminka :wink: Možná to vypadá jako samochvála,ale v Pronatale mají opravdu výborné výsledky a i zdrav.personál je fajn.Takže se ničeho nebojte a hlavně to chce hodně optimismu(psychika je dost důležitá-při stresu jsou všechny svaly včetně dělohy v křeči,proto zkuste být co nejvíce v pohodě,aby se mohlo/a miminko/a u vás pěkně zabydlet.
Zuzi+2mimi 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
14.2.06 12:01

aha, tak to mi dala dr. spatnou adresu i telefon :? :(
zuzi, muzes mi pls napsat tu spravnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
14.2.06 12:01

teda adresu ne, tu jsi uz psala, ale ten telefon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.2.06 12:06

Zdeniku, tel. je 261 711 606 :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.2.06 12:08

Fetu, diky za podporu.

Jsem na to moc zvedava, nejradsi bych tam sla uz zitra, kdyz to tady ctu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.2.06 12:11

Fetus, tak to jste meli moc velike stesti, gratuluju :P .............. a doufam, ze nam to taky vyjde hned. Jak dlouho vam trval cely ten proces??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.2.06 12:38

Ahoj holky, jsem 13. den po 2.IUI.
Jestli se mi nezadaří ani příště, přijedu k Vám z moravy přímo do Pronatalu.
Slyšela jsem na něj samé chvály. Můj dr. s nima spolupracuje, takže nashle-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 13:09

Ahoj,uf,akorát jsem dorazila z monitoru-dneska to byla hrůza,20 mamin čekalo na natáčku a na porodnici jsou dva.Ještě že napadlo sestřičky začít kombinovat jinak tam sedim doteď.
Ale podstatné je,jsme zdravé,živé až běda a i přes to,že jsem už otevřená na 2 cm,dnes ani zítra rodit nebudem.

Tak teď k vašim otázkám-koukám,že už jsou některé zoodpovězené.
Fetus-gratuluju k mrňouskům a k šikovnosti manžela-nedá se to u vás posuzovat jako nemoc z povolání-hi,hi. .Jak už jsem psala,my prošli dvěma CARy a Pronatal nám sednul hned při první návštěvě,takže Ti dávám v tvé chvále za pravdu.Snad si to někdo nevezme osobně,ale předtím jsme skoro 5 let jezdili do ISCARE v Hloubětíně a přístup jak doktorů,tak i ostatního personálu se nedá srovnávat.Hlavně v Pronatalu se mi nikdy nestalo,že když jsem chtěla mluvit s doktorem,že by na mě neměl čas.V ISCARE bylo běžné,že jsme přijeli na konzultaci a skončili jsme u sester.Navíc jsme po letech zjistili,že si na nás vyúčtovali léky a výkony,které neprovedli.Nebo že bych si nepamatovala laparoskopicky provádění zprůchodňování vejcovodů?Když jsem u nich nebyla nikdy v anestezii?Divné,že.
Ale je to už řada let a ten dotyčný dr.,který mě údajně operoval tam již nepracuje.

Pronatal-je moderní sanatorium,docela mám teď i problém v naší nemocnici.Po několika návštěvách Pronatalu mi náš špitál připadá dost nemoderní.
Aknel-my věděli,že problém je na straně manžela,takže se vyšetření točily už kolem tohohle.Na poprvé udělali spermiogram-výsledek byl myslím za hoďku,mě UTZ-aby zjistili,jestli folikul odpovídá cyklu.Je to jako běžná prohlídka,výtěry mi nedělali,alespoň se nepamatuju.Neboj,není to žádná drasťárna,opravdu jsou strašně milý a ochotní.Kolikrát jsem se spíš bála sester,ale i ony po několika větách roztajou,vemte si,že jim tam denně příjde několik desítek nešťastnejch ženskejch,to by se asi pernamentně nesmála žádná z nás.
Aluu-teď jsem koukala do papírů a první cyklus v Pronatalu trval:od 2.dne měsíčků jsme píchali 11 dní injekce do prdýlky a posledních 5 dní i do břucha (světe div se,nebolí,opravdu nebolí-a to jsem velká cíťa.Píchal manžel,prý si v životě tolikrát nezap......),12-ctý den večer poslední pigárko do prdýlky,13-ctý den odběr folikul v narkoze,která trvá 15-20 min,pak spinkáte na předpokoji tak 2 hoďky.Od 13 dne jsme dostali Utrogestan a Prednison.14 den-NIC se nedělo,15-den se vracely embrijka-bezbolestně,je to jako když vás vyšetřují v zrcadlech.Po trasferu se cca 2 hodky spinká v předpokoji-před transferem vám ďobnou Diazepan,takže se opravdu klimbá.
No a pak se doma povalujete-opravdu doporučuju tu neschopenku-když si jí necháte napsat v Pronatalu,napíšou vám neomezeně vycházky,což je potom super.Doma se povalujete cca 20 dní,pak si můžete udělat těhu test.Někdy se ukáže pozitivní už dřív,ale ze svojí zkušenosti,nebudte nedočkavé,vydržte to.Ono,když se neobjeví ty //,začne stres a přitom to může být způsobeno tím,že se test dělal brzo.
U druhého cyklu se nám to prodloužilo o prodlouženou kultivace a to o 2 dny.
Nebojte,všechno vám dopředu řeknou.Když něco potřebujou,zavolají vám.

Jak už psala Fetus-hlavně klid,psychika je základ.Vykašlete se na to,že máte doma nepořádek,nevypráno,že manžel nemá teplou večeři,on neumře.Hodně odpočívejte-já po Utrogestanu spala 16 hodin denně.
Držim pěsti.

• Citovat
  • Upravit
242
14.2.06 13:18

Zdeníku,tel. je opravdu 261 711 606,někdy se to stává,že mají gynekologové mylné informace nebo že se pacienti spletou a přijedou na Pekárkovu do Modřan.Ale i v Modřanech vás navedou na správnou adresu :D Takže to nakonec najdou všichni :wink:

Aluu,já jsem ještě před IVF zkoušela Clostilbegyt,ale ten mi vůbec nesedl(bylo mi po něm dost bídně) a tak jsem chtěla radši co nejdřív do IVF.Takže asi po roce snažení(ve kterém jsem už absolvovala laparoskopii a ostatní vyšetření-vše bylo O.K)jsme se během posledního měsíce rozhodli pro IVF.Ale každá jsme originál a máme jiné zdrav.problémy(nebo naši partneři),takže nejdůležitější je co ti řekne gynekolog po první návštěvě CARu-jaký zvolí postup.U ženy se většinou vyšetřuje krev na hormonální profil, gynekolog.vyšetření+UTZ(ultrazvuk), laparoskopie(LPSK) kvůli průchodnosti vejcovodů a u muže SPG(spermiogram-je důležitá pohlav.abstinence 2 až 3dny).Pak se taky posílá schválení IVF cyklu na pojišťovnu-to trvá asi 3týdny.
A podle zvoleného stimulačního protokolu(rozhodne o něm lékař),si pacientka aplikuje hormon.léky.
Já jsem si píchala Puregon(podkožně do pupíku) od 2.dne MS(menstruace),9.DC jsem byla na UTZ(folikulometrii-měření velikosti folikulů) a rozhodlo se o punkci(odběru oocytů-vajíček),která byla 11.DC.Ještě jsem si musela píchat od 7.DC Orgalutran-brání předčasnému uvolnění vajíček před punkcí.Pak se naplánuje punkce a musí se asi 32-36hod.předtím aplikovat Pregnyl-spouští dozrání folikulů.No a po punkci(dopoledne) se provede oplodnění spermiemi(ten samý den dopoledne musí partner na odběr spermií-opět důležitá pohl.abstinence 2-3dny).Druhý den embryolog zkontroluje počet oplodněných embryí a rozhodne se o transferu-přenosu embryí do dělohy.Při transferu musí být naplněn močový měchýř,kvůli kontrole UTZ.Ani punkce(která je v celkové narkoze) ani transfer(jako běžné gyn.vyšetření) není bolestivý proces.Takže se není čeho bát :wink:
A po 3 týdnech od ET(transferu) se provádí těhu test z moči :D ,není dobré se stresovat dříve-test nemusí těhu z moči ještě prokázat.Po transferu dostanete Utrogestan-obsahuje těh.hormon Progesteron,který podporuje uhnízdění a výživu embrya,po 12tt.tuto funkci přebírá placenta :D A po Utrogestanu budete spací jak miminka :lol: ,takže se nepřemáhejte a pěkně si ten klídek užijte.Bude to dlouhá doba a člověk se hrozně sleduje,ale pokud to půjde zkuste být optimistky a věřte že to klapne.Já jsem si hladila bříško hned od transferu,aby se u mě broučkům zalíbilo(přece jenom jste od ET těhotné a je dobré se tak i chovat).Takže alespoň týden klid.režim,netahat nic těžkého,žádná koupel nebo sauna a ani sex,po týdnu už se dá i nějaká kratší procházka.Ale těch pár dní „nicnedělání a utrpení“ za ten výsledek stojí :wink:
Snad jsem to popsala srozumitelně,ale uvědomuji si že je to napoprvé moc informací.V CARu vám to budou dávkovat po částech a tak vám to pak bude jasnější :D Kdyby něco tak se ptejte :wink:
Pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.2.06 13:28

Zuzi, Novoborko , jste skvele a strasne vam zavidim, ze uz to mate za sebou a hlavne se 100% uspesnosti. Novoborko, doufam, ze z tech mych /nasich dotazu predcasne neporodis ........................... hahahaha :P
Holky, kdyz ja mam straslivy strach, ze to nevyjde. Ja bych mela byt podle testu krve a cyto v pohode, akorat manza ma ologoasthenozoospermie, coz jsme fakt necekali :cry: Nikdy jsem zadne leky nebrala, uvidime, co nam reknuo ve ctvrtek, ale do te doby asi umru. Uz bych chtela jit rovnou na IVF ....................
Zuzi, vam to trvalo jak dlouho od 1. navstevy az po IVF ???
Novoborka psala 1 mesic, coz je uzasne ........ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital