Pronatal - Praha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
14.2.06 13:30

Novoborko,
taky mi to tak přišlo-jako nemoc z povolání :lol: Ale naštěstí se brzo vyřešila :D I tak jsme byli pro celý CAR jako exoti(asi čekali že to budeme nějak tajit a půjdeme do jiného CARu,ale manžel věděl že se na nikoho nemůže tak spolehnout jako sám na sebe) a pod těžkým drobnohledem(ale dalo se to přežít,hlavně protože to hned vyšlo!)
Jsem ráda že i ty jsi byla z Pronatalem spokojená.
Hlavně ti přeju pohodový porod,nejspíš už to máš za pár,že?Šestinedělí bez komplikací a taky zdravé miminko.Měj se fajn a všechno zvládni :wink:
 Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.2.06 13:34

Novoborko, jsi zlaticko. Diky za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.2.06 13:52

Aluu,
klidně to může být i ten měsíc,záleží opravdu na tom jaké vyšetření jsou potřeba.Pokud bys musela na laparoskopii,tak to bude delší.Já už jsem docházela do CARu asi po 6měs.snažení a začalo se s těmi nejpřirozenějšími metodami-6měs.jsme to zkoušeli s časovaným stykem(podle velikosti folikulu se naplánuje pohl.styk)a taky jsem byla v této době na LPSK.Pak jsem měla ještě měsíc Clostilbegyt,který mi nesedl a tak jsme šli další měsíc do IVF.Ale nedá se to tak jednoduše říct za jak dlouho půjdeš do IVF cyklu,musí tě vidět lékař a ten rozhodne o dalším postupu.Tak se nestresuj a určitě to brzo výjde!
Musím už jít broučkům poslat nějakou potravu,aby měli z čeho vyrůst.A abych i já neumřela hlady,hi hi.
 Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.2.06 13:56

Fetus - mně to ani nepřipadá jako nemoc z povolání, spíš jako nějaká protekce :) Nemůžeš nám to tam také vyjednat, aby to vyšlo hned na poprvé :D

Já jsem moc ráda, že tu máme takové informátorky, jsem mnohem klidnější, když vím, co všechno nás může potkat a na co se máme připravit. Třeba ty prodělané nemoci si nikdy nepamatuju a tam v tom stresu bych si určitě nevzpomněla ani na jednu. Takhle budu mít taháček a všechno budu znát 8)

Včera jsem hlásila mužskýmu, že jsem nás objednala a on byl uražený, že jsem ani nepočkala, jestli nám to vyjde tenhle cyklus (objednaní jsme na 14.3. a teď jsem pár dní po OVU) :x Ještě že jsem mu to hlásila po telefonu, jinak bych ho musela praštit. Ujistila jsem ho, že do té doby budu vědět jak na tom jsem. On snad ani neví co je za den nebo si myslí, že mám cyklus půlroční :evil: I když potom zase nechápu, proč se každý měsíc diví „že už to zase mám“ Áááách ti chlapi 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 14:09

Zuzi-děkuju za přání,už se nemůžem dočkat.Pro nás je to po 13 letech manželství jako zázrak.Dřív jsem si úzkostlivě hlídala zdravou stravu,postavu,životní styl,byli jsme strašně akční,neuměli jsme sedět na zadku.Práce pro nás byla svátost do roztrhání těla.Ale náš zázrak způsobil,že jim to na co mám chuť,i kdyby to mělo být super nezdravé,práci jsem hodila za hlavu,ať mě klidně propustí,mám teď radši pohodu klid než plný barák lidí.Prostě „jiný“ stav způsobil totální zlom v rodině.

Můžu se Tě zeptat,jak jsi na tom s TP?
Já nějak divně-podle MS a tabulek mám TP 6.3.,ale podle pohybů už 20.2..Moje OG si nevěděla rady,tak mi dala oba TP.Podle UTZ jsem dnes v 38+2,podle tabulek v 37+2..Ne,že bych si na tom nějak zakládala,ale prý po IVF v tom mají díky stimulaci chaos.
Pro mě je důležité,že je slečinka v pořádku,na UTZ jsem našla všechno,co jsem hledala,oba tripl testy vyšly dobře a míry mrněte odpovídají „skoroporodu“.
Taky přeju Tobě i oboum mrnňousům,ať jste zdravý,žádné komplikace ve zbytku těhu a hladký bezbolestný porod.

Aluu-tak to je to strašný slovo toho,čim trpí i můj muž.Prý je to způsobené i přehříváním mužského spodku-slipy,rifle,ale můj muž to má jako následek zánětu.
U nás to opravdu trvalo krátce-první návštěva,odběr spermiogramu,kde potvrdili manželův problém a hned nám vypsali žádanku pro VZP na léky.Asi za 3 týdny jsem tam volala,potvrdili mi,že je to schválené a pak jsem čekala na MS.První den MS jsem se objednala na druhý den(to je fofrovka,musíš na to být trochu připravená).Druhý den jsme stáli nastoupení v recepci,vyfasovali tašku léků,pak prošli ordinací dr.,kde nám napsali,kdy,co a kolik užívat,ďobli mi první dávku(manželovi sestřička ochotně ukázala jak se co píchá…) a jeli jsme domu.
Po tom schválení je to opravdu fofr.
Teď naposledy to shrnu-3.5.-posílali schválenku na léky,31.5. jsem si vyzvedla už léky a dostala první injekce,13.6. jsem šla na odběr folikul,18.6. mi vraceli embryjka a 8.7. jsem si dělala už těhutest ,kde byly //,18.7. mi dělali UTZ,kde jsme viděli poprvé srdíčko.Pak se se mnou zdvořile rozloučili,popřáli hodně štěstí a řekli,že mě chtěj vidět tak za 2-3 roky,až si přijedem pro „děti do mrazáku“-máme zamražená embrijka.
Takže nejdéle trvá to scválení od pojišťovny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.2.06 14:49

Zuzi , myslis, ze budu muset jit na LPSK, kdyz mam manza hodne malo a hodne pomale spermiky, takze normalni prirozene poceti je u nas absolutne nemozne stejne jako IUI ?????????????? Aluu

• Citovat
  • Upravit
226
14.2.06 14:51

Zuzi a Novoborko, obema i vasim mimiskum preju poradny ranec zdravi a budu vam drzet pesti, at porod probehne hladce.

Za info moc diky. Budu se snazit zachovat chladnou hlavu a odstup, i kdyz to nekdy dost dobre nejde (mimi si s manzelem oba prejeme strasne moc…nekdy mam pocit, ze vsude kolem me jsou jen tehotny a maminy a jen me ta radost neni doprana). Vzhledem k tomu, ze uz se nam jednou zadarilo (tehu bohuzel skoncilo v 9 tt zamlklym potratem, doufam, ze IVF nebude treba. To organizovane snazeni vam „naordinovali“ v Pronatalu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
14.2.06 14:56

Novoborko, kde s tomu prisel ten muj, nevi ani on sam........... :P Kezby nam to slo slo taky tak rychle, hlavne schvalovani a potom treba hned napoprve i mimisek. SPG mame cesrtvy, z 8.2., vlastne na jeho zaklade jsme prisli na to, proc se snazime 3/4 roku a nic. O zmrazeni jsme doma s manzou taky diskutovali, takze muj dotaz: vim, ze tohle neplati ZP, na kolik vas to vyslo ?????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.2.06 15:27

Kdyz jsme u tech financi - na kolik cca te vysla jiz nekolikrat zminena taska leku na jeden cyklus? Nemam predstavu, kolik leky muzou stat. Ja jsem brala Duphaston a ten me stal necele 200,–.

A jeste jedna vec: proc vlastne zjistuji ty rodinne nemoci? Delaji taky genetiku nebo proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.2.06 16:08

Jaru-manžel si dává záležet při každém IVF :wink: a pak už je to jen na přírodě,protože všechno se medicínou ošetřit nedá.Ale i tak je při IVF větší šance(asi 40%) než u přirozeného snažení(25%)a spočtem cyklů tato šance stoupá :lol:
Samozřejmě vám všem přeju aby to bylo na poprvé :D

Novoborko- já mám TP taky jiný než podle UTZ,a je to normální i u spont.těhotenství :wink: . Navíc u mě je to ještě komplikovanější že čekám dvojčata.U dvojčat se to stanovuje ještě obtížněji a taky se rodí většinou i o 14dní dříve.Naše zlatíčka odpovídají podle posledního UTZ 21tt. a přitom jsem podle MS byla 19tt.Tak pak se v tom vyznej,že jo :lol: Hlavně že jste obě v pohodě :wink: Já budu nadšená když je donosím do 36-37tt. a budou mít kolem 2kg :D A to tvoje beruška bude mít určitě kolem 3kg :wink:

Aluu-podle mě na LPSK nebudeš muset,když se jedná o andrologický faktor(problém ve spermiích) a nejspíš ti doporučí ICSI(injekční vpich spermie do vajíčka)

Aknel-to „organiz.snažení“ jsem si tak trochu vyžádala sama.Protože jsem už před snažením chodila na gynekol.vyšetření do Pronatalu,tak jsme to konzultovali dříve než se běžně doporučuje(až pokud žena neotěhotní 1rok nechráněného styku).Ale vzhledem k tomu že mám o 19let staršího manžela tak jsem nechtěla zbytečně čekat a některá vyšetření jsem absolvovala dříve.Hormonální léky se doplácí podle typu preparátu a protože se od ledna 2006 změnily doplatky tak to teď přesně nevím.Ale myslím,že např.u Puregonu(je to jeden z těch kvalitnějších léků) to předtím bylo kolem 2000Kč na cyklus.Přesně ti to ale řeknou přímo v Pronatale.
Problematika IVF je dobře popsaná na www.neplodnost.cz ,tak se tam když tak podívejte.A je tam taky podobné diskuzní fórum jako tady na téma neplodnosti.

Mějte se.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 18:17

Potvrzuju slova Zuzi,opravdu dělají každé IVF zoodpovědně.Když nepočítám ten jeden cykkus,kdy moje tělo nepřijímalo hormony a nespolupracovalo,měli jsme na těch dvou zbývajících cyklech 100% úspěšnost těhu (i potrat je pro ně úspěch,protože ženská vlastně otěhotní a zamlklý potrat se stává u každého 8-mého těhu)

K těm penězům-za mě,nelitujte jediné koruny,kterou do toho dáte.I když je to darda,určitě se to vyplatí. Vím,o čem mluvim,pojišťovna platí 4×léky a přispívá (pozor neplatí všechno) na 3 cykly.No a my jsme byli na 5 cyklech.

Injekce-jelikož měl problém manža a moje vaječníky spolupracovaly vzorově,domluvili jsme se s dr. na injekcích bez doplatku-tedy vše (cca 26.000,–Kč proplatila VZP).Mohla jsem dostat i lepší s doplatkem cca 3000,–Kč na cyklus,ale podle dr.byly zbytečné.Samozřejmě počítej s doplatkem za Utrogestan-to je na krabičce cca 60,– Kč.Prednison byl za pakatel a hlavně bereš jen 1/2 tablety a stačí krabička.
Co se dál platí-u IVF -nevim UIU,se doplácí za to zavedení spermie do vajčka+další úkony cca 22500,–Kč a to pistupně,jak se s vajčkem a následně pracuje.Myslím,že je to cena do 10 ks,za další kusy se pak něco doplácí,kolik nevim,nebyl to náš případ.Za zamražení embryjek to je 5000,– Kč,v částce je započítáný i 2-leté uskladnění,za každý další rok se platí 500,– Kč (doporučuju,znám holčinu,která nechtěla zamrazit embryjka a byla na zhroucení,když pak potratila a musela na celý další cyklus).Rozmražení je taky za 5000,–Kč,ale to teď není aktuální.
Dál si samozřejmé můžete doplatit třeba za narušení obalu u embryjka,aby lépe zahnízdilo,ale to jsme nedělali.
Asi se vám kroutí oči nad cenama,a věřte,že já jsem u 1 cyklu šetřila,byla jsem si jistá,že to vyjde napoprvé,u 5 cyklu už jsem byla schopná zaplatit i za to,že mě dr. pozdraví,jenom abych neměla výčitky,že jsem pro to neudělala maximum.Na 5-tý cyklus jsme si brali půjčku,jak moc jsme mrně chtěli.(asi to sem nepatří,ale vždycky si vzpomenu,co stát dělá pro to,aby zvýšili porodnost,ovšem pro hodně lidí,kteří ten stát nespasí…nejsem rasista)
PS:takové malé utěšení-od VZP vyfasujete určitý počet injekcí a dost.Nám se u cyklu stalo,že se nám urodilo hodně folikulek,ale rostly pomalejš,což znamenalo,že jsme měli dokupovat jak injekce do prdýlky(jedna stojí cca 350,– Kč,moje denní dávka byla 5 ks),tak do břucha(jedna stála okolo 1600,–,já měla denně 2 ks).Když jsme to spočítali,měli jsme doplatit dalších 16000,– Kč.Byli jsme dost mile překvapení,když se nás sestřička zeptala,jestli nám nebude vadit,že budeme mít rozdělané a neúplné krabičky s injekcema.Nevadilo nám to,ale udivilo nás,že nám 3/4 těch léků darovali.Je super,že když některá musí třeba léčbu přerušit nebo jí zbydou injekce,v Pronatalu si je vezmou a některé další dost finančně pomůžou.Už jsem si slibovala,že až pojedem do Prahy,tak se tam zastavíme a koupíme jim za ochotu něco na zub nebo pro potěšení.Fakt nás mile řekvapili.

Taky mě udivuje,kolik informací jsem tam za ten rok a půl nasbírala.Jsem ráda,že vám můžu alespoň trošku nějakým tím postřehem pomoct.
Mějte se hezky-hezké oslavy Valentýnka ,já jdu zalehnou gauč-naše malá má škytavku a lítaj ji až má malé(80E)prsa.

• Citovat
  • Upravit
162
15.2.06 09:17

Zuzi, Novoborko, jeste jednou moc dekuju a radsi toho nrcham. Zitra mi to v Pronatalu urcite vysvetli a reknou, takze se kdyztak ozvu zitra. Papa a preju oooooc krasny den :P :idea: Jo, jeste jsem se chtela zeptat, u jake VZP holky jste a jestli schvalovani u poj. trvalo u vas vsech cca 3 tydny ????????????????? :?: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
16.2.06 11:26

Aluu, jak jsi poridila? Jsen napnuta jako ksandy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.2.06 11:33

Zuzi - to byl samozřejmě vtip. Sice to vypadá, že jsi to pochopila, ale pro jistotu. Já myslím, že manžel si určitě dává moc velký záležet i u ostatních, protože sám na vlastní kůži poznal, jaké to je, jen čekat a čekat a snažit se a čekat a ono nic :(

Také jsem moc zvědavá, jak dopadla Aluu a snad nás nebude moc napínat abrzo nám vylíčí své dojmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
16.2.06 13:09

Jaru,
samozřejmě jsem to brala jako vtip :lol: Ale je pravda,že manžel je 100% soustředěný při každém IVF :wink: A bylo tomu tak i předtím než jsme se začali sami snažit.Podle mě je hrozně důležité přistupovat ke každému případu IVF individuálně a ne pracovat jako stroje :? V některých centrech mají embryology,kteří prošli rychlokursem a už si myslí,že jsou mistři světa! Ale embrya se nedají „sekat“ jak Baťa cvičky,protože je u toho důležité mít delší praxi(aby poznali jestli se embryo správně vyvíjí apod.)a být manuelně dost šikovný.A manžel už se v tomto oboru pohybuje 15 let,takže má ty nejlepší předpoklady :wink: A taky má svoji práci rád a těší se z každého dalšího úspěchu.Prostě ode mě na něj (co se týče IVF) neuslyšíte negat.názor(jinak je to samo úplně normální chlap se všemy klady i zápory :lol: )

Taky doufám,že Aluu dnes dobře pochodí a že ji v Pronatale nabijou pozit.energií :D
Mějte se krásně,venku nic moc tak si aspoň udržujme veselou náladu samy v sobě.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí