Když nedočerpám RP, propadne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Příchozí platby - celková výše RP=zůstatek RP a zároveň odpovídá výše měsíční platby. Avšak já výši měsíční částku neměnila. A výše té měsíční částky je nyní 10× větší než můj běžné příchozí příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H171 píše: Více
A podle čeho sis davala měsíční částku? Neměla jsi naopak nízkou a proto tolik zbylo? Je to divne, kdyz to mas do 4 let a jeste tolik zbývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, nic se ti „samo“ nedopošle a zbytek klidně může propadnout, když si to teď nepoohlídáš.
RP se nevyplácí automaticky celý – státem je daný jen celkový balík (částka), ale ty si musíš nastavit měsíční výši tak, aby se to dočerpalo nejpozději do 4 let věku dítěte. Když máš nastavenou nižší částku a do prosince se balík nevyčerpá, úřad ti zbytek sám od sebe nedá najednou.
Takže co teď: co nejdřív zavolej nebo zajdi na úřad práce a zjisti, jestli u vás ještě běží nárok (podle věku dítěte). Když je dítě ještě před 4. narozeninami, dá se výše RP změnit a dočerpat zbytek – ale musíš to stihnout včas a podat žádost, jinak zbytek fakt propadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka588 píše: Více
No tak pokud jsou jejimu doteti 4 ted v prosonci, tak toho mnoho nezmění, resp jo, muze ten poslední navysit, ale zas záleží kolik mela ppm.
Příspěvek upraven 04.12.25 v 18:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jsem zvyklý z historie, kdy se v některých komunikacích nepoužívaly háčky/čárky a míval jsem permanentně nastavenou anglickou klávesnici, tak mi to nějak nedošlo
A divím se - jak zbývá vyčerpat částka u řidičáku a jaká poslední dávka má u něj přijít
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, cestla jsem to asi 5× ale fakt to nedava smysl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Právě, to už nestihne skoro nic. Musela mit nízkou částku a neresila, na kolik je to měsíců
A teď se ptá pomalu s křížkem po funuse
Zvednou to muze na poslední částku a jen do výše PPM, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka588 píše: Více
Mně právě zmátlo, že v jendovi je měsíční platba 10× větší než částka(platba), která mi pravidelně chodí na účet. 10× větší častka je zároveň zůstatek, který mi zbývá dočerpat. Zároveň jsem nic neměnila. Tudíž je to pro mě matoucí a doufala jsem, že zde bude skupina lidí, kteří se v tomto lépe orientují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Proč jsou pro tebe konkrétní částky důležité a nestačí ti obecný popis, do kterého si můžeš zadat libovolnou výši. Já zde opravdu nebudu psát konkrétní sumy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak teda nevim, co chces poradit, kdyz je to obecne. Tak se zajdi zeptat na úřad, my mame poradit podle čeho, podle věštecké koule? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jak to napsat slušně. Řekněme, že ten nesmyslný vzorec, co jsi uvedla, nikoho nepřesvědčil, že by ses v dané problematice dobře orientovala.
Ale nejlepší opravdu bude, když si tam zajdeš. Změnit výši RP lze na místě podepsáním jednoho papíru.
- Citovat
- Upravit
@Dahlia0409 píše: Více
Nezlob se na mě, ale toto je rovnice o jedné neznámé. Učivo základní školy. Ty si nejseš schopna dosadit jedno číslo. Ale jestli ti to pomůže dej si tam třeba částku měsíčního příspěvku 500 Kč. Tzn. Že zůstatek je 10× vyšší. 10× 500 = 5000 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit