Nechci, aby miminko žilo v chudobě, chci ať má co potřebuje.

Anonymní
29.11.25 08:51

Castka na mesic s miminkem

Ahoj holky,

chtela bych se poradit. Cekam miminko a s pritelem jeste nevime jak to bude, ale premyslim.
Kdybychom meli nejakych 50 tisic prijmy mesicne, co si o tom myslite? Je to zvladnutelne? Prumer/podprumer?
Nechci, at me dite zije v nejake chudobe, at ma, co potrebuje, usetrime a budujeme mu neco do budoucna no..
Ja po materske a uz i behem rodicaku si najdu praci/brigosku, tak to snad bude lepsi.

Vubec nemam prehled a jak rikam, je to vse necekane, takze hodne stresuji :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27701
29.11.25 08:56

No a jak to máte s bydlením? kolik projíte? otázka je jestli půjde kojení, může to být dost nebo málo to ti nikdo neřekne to si musíš spočítat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 09:02

Pokud vse vyjde, jak ma, tak budeme v byte s celkovymi naklady do 17 tisc (jeste hledame) a jidlo nas vychazi kolem 5-6 mesicne. Vydaje- mobil, benzin,.. celkem se vsim do 5 tisic. Pocitala jsem to posledni 2 mesice a tak to vychazi a ten byt hledame do 17 tisic. Jsme momentalne v pronajmu, ale to neni na vychovu ditete vubec stavene.. levny, takze idealni cenove, ale sama plisen, zatuchlina, prostredi plne neprizpusobivych (fetaci..)

• Citovat
  • Upravit
27701
29.11.25 09:10
@Anonymní píše: Více

tak na mimino když počítám že ti půjde kojení tak v podstatě pleny a ostatní jako oblečení a postýlka se dají sehnat za pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 09:14

Dekuji. Vse koupime pres bazar a neco dostanu od mamci. A na ty prvotni naklady uz mam nasetreno. Jeste neco malo na kauci a financni polstar a budu klidnejsi. Taky jsem premyslela nad tim, ze jsme mladi a moc jsme nesetrili a nemame ani auto a ani ridicak, tak jsem z toho takova smutna, ze jsme byli nezodpovedni, ale doufam, ze to vse nejak dozeneme, kdyz uz to mimi prislo.

• Citovat
  • Upravit
27701
29.11.25 09:19

pokud jste ve velkým městě tak řidičák nepotřebuješ, ale pokud v malém tak ho doporučuju, jinak ty náklady na jídlo máš vyzkoušený? přijde mi to málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
29.11.25 09:25

To jste si měli spočítat dřívě než jste to dítě počali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 09:26

Ve velkem, takze jsme zvykla jezdit mhd, ale rikala jsem si, ze kvuli vyletum bych mela byt pojizdna, ale to vse casem :andel:
Ano, ja cely mesic varim spis takove veci jako pohanka, bulgur.. protoze nejim maso a pritel ma casto jidlo z prace za par korun (22kc za obed :D )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.25 09:27

@884135 :lol: :lol: :lol: :lol: a je to tady

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.25 09:30

@ka2ka a moc dekuji za pomoc. At se Vam dari

• Citovat
  • Upravit
56136
29.11.25 09:30

Neblbni, nic si nevycitej. To nejak zvládnete. Můžeš pak pracovat i s miminkem. A výlety jdou dělat i MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.25 09:35

@jkra Moc dekuji za podporu. :hug:
Ja si jeste budu dodelavat skolu, takze po materske budu mit uz lepe placenou praci. Ted jsem mohla kvuli skole jen nejake zkracene uvazky, tak se nedalo moc nasetrit na auto a ridicak v dnesni dobe.. :oops: silena castka pro me. Kazdopadne na rodicak mam narok, takze to je super. Verim, ze to postupne pujde, nakonec se k tomu i pritel postavil zodpovedne, takze bude pracovat. jen to bude vse pomalu a ja jsem hodne uzkostliva, tak vse si neustale promitam, co jsme mohli udelat lepe. :kytka:
A vy jste mela zacatky s detmi v poradku? Nebo predpokladam, ze tam je strach snad v kazde situaci, kdyz se ceka mimi :?

• Citovat
  • Upravit
56136
29.11.25 09:42

Ten strach je normální. A víš co, dneska jsou deti už dospělé, uteklo to jako voda a je to nejvíc, největší štěstí. Navic jak píšeš, žijete celkem skromně, určitě vam nejak pomohou rodiče. Jste mladí, to zvládnete cokoliv. Jestli něčeho v 50 lituji, tak toho, ze nemam víc dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
29.11.25 09:44

To není malá částka, ja vyjdu s min penězi a mam deti tři. Pokud budeš kojit a nebudeš skupovat nejdražší plenky, tak dítě do roka skoro nic nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
29.11.25 09:45

Já byla teda na mateřské před třemi roky. Měli jsme dohromady 50000.Slo to v pohodě. Nepočítali jsme teda ale ani se nijak neomezovali. Neušetřili nic. To se dá čekat. Na to sloužila rezerva. Jeli jsme si na dovolenou. Když jsme potřebovali koupit nějaký spotřebič domů, sáhlo se na úspory, totéž ta dovolená. Za bydlení jsme platili 18000. Byl v tom úvěr za rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat