Proplacení dovolené na rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Proplaceni dovolene na rodicaku
Ženy?? Mam dotaz uz jsem na rodicaku a vcera mi posilala ucetni mail ze mam jeste nevybranou dovolenou a ze si ji mam vybrat pred nastupem na rodicak.. jenze ja na nem uz jsem.. ???????? muzu vybrat normalne na rodicaku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@telezska píše: Ženy?? Mam dotaz uz jsem na rodicaku a vcera mi posilala ucetni mail ze mam jeste nevybranou dovolenou a ze si ji mam vybrat pred nastupem na rodicak.. jenze ja na nem uz jsem.. ???????? muzu vybrat normalne na rodicaku?
A kdy ti skončila mateřská?
Dovolená se čerpá po ukončení mateřské před nástupem na rodičovskou dovolenou. Pokud ti během května skončila mateřská, tak účetní teď dělá výplaty za květen a přišla na to.
Pobírání rodičovského příspěvku s tím nijak nesouvisí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to tuším vybírala hned po RD, před nástupem zpět do práce. Ale je to už pár let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může se vybrat po skončení MD a nebo po ukončení RD, ale tam je pech, že se dovolená krátí po roce. JEstli to jde v průběhu RD, kdykoli, to nvm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolená se proplácí jen při konci prac. poměru, jinak se čerpá - s náhradou mzdy. Rodičovský příspěvek s tím nemá co dělat, ten tomu nevadí, ale při čerpání rodičovské dovolené v zaměstnání to nejde. Pokud už jsi tedy nastoupila na RD v práci, musela by se RD přerušit, čerpat řádná dovolená a pak zase pokračovat v RD - a to záleží na vůli zaměstnavatele. Nebo pokud ten nástup byl teď někdy, tak se domluvit v práci na změně zpětně, pokud to nemají ještě nikde nahlášeno a budou souhlasit. Pokud nevyčerpáš teď, budeš čerpat po skončení RD, ale krácenou, pokud se to týká letošní dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit