Proplachování konvičkou u čtyřletého dítěte

Anonymní
9.6.25 11:03

Proplachování konvičkou čtyřleté dítě

Ahojte holky, jsem asi blázen. Synovi čtyři roky byla doporučena konvička na proplachování nosu, kvůli zvětšené mandlí. Nicméně i když nemá rýmu a proplachujeme, tak prostě druhou dírkou nic nevytece. Ať to držím já, on nebo manžel, tak prostě nic. Může to být tím, že ta mandle je fakt veliká a prostě to neprotece přes ni? Dceři jsou dva a normálně konvickuje..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1121
9.6.25 11:24

Pokud to jde jedním směrem, musí to jít i druhým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
9.6.25 11:53

Já se to doteď nenaučila ani u sebe :think:
Prostě neumím prolít ten nos, ani svůj, ani u dětí. A přitom bysme to všichni tak potřebovali. Ve všech instruktážních videích to vypadá tak jednoduše, a nám všem jen nateče trochu vody do jedné dirky a nic víc se neděje.
:roll:
Fakt by mě zajímalo jak na konvičku vyzrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
9.6.25 12:54

Synovi to nejde pokud to má fakt hodně ucpaný, jako od rýmy. To samý mám já, když mám hodně opuchlou tu sliznici, tak prostě nic neproteče. Ale pokud to neproteče ani když nema rýmu, tak bych se poradila na orl. Má fakt tu hlavu na stranu, trochu v předklonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 13:03

@Netopýr1 Joo, přesně jak má být, v předklonu, hlava na stranu a stejně nic. Dělám to stejně i u dcery a tam není problém. Je fakt, že se taky bojím, aby z toho syn neměl zanet ucha, když to jaksi neteče, tak aby se voda nedostala někam jinam. Samozřejmě, že když ta rýma je pořádná, ucpaný nos tak to nejde, ale on by ji tím pádem musel mít ucpanou věčně 🤷🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 13:05

@Kačikáča je to opravdu skvělá věc! Já na ni u sebe nedám dopustit, hodně mi pomáhá, o to víc mě to právě mrzí u toho syna. Má velkou tu mandlí v nose a toto nám doporučila přímo Dr na ORL. Spíš se bojím, abych mu nenalila vodu do ucha a on pak neměl zanet ucha, když to jinak neteče. Sama Dr říkala, že je to to nejlepší, co může pro sebe člověk udělat, když hodně trpí na rýmy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 13:05

@zaludova no právě, že mi to nejde u něho ani jednou dírkou.

• Citovat
  • Upravit
25187
9.6.25 16:05

Pokud má jednu dírku ucpanou, nemusi konvička stacit. Dá se opatrně proplachovat i mirnym tlakem. Koupila js velkou injekční stříkačku, urizla ji ten sosacek a proplachuju tím, když mám větší rýmu.

Držím pěsti, u dcery jsme se díky tomu vyhnuli operaci mandle.

Já jako alergik s věcnou rýmou proplachovani praktikuju hodne. Lepší jak kortikoidy a další libustky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
9.6.25 16:15

Máme tohle, jde to tlakem

https://www.pilulka.cz/…40ml-60sacku?…e5pnev_upMQ.._gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjwjJrCBhCXARIsAI5×66XqmWnGXmBDj2olJo4PkpGxqjtbO3rDAnXLtb_w4PXL-RruVcasBWUaAva9EALw_wcB&gbraid=0AAAAADpigZn86qfo8_8UiiisnU7YU_bF5

Aha tak nefunguje odkaz, přikládám obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+