Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den všem, jsem tu nováček a doufám, že narazím na zkušené-jdu o radu. Máte zjištěno, jestli je nějaký výrazný rozdíl mezi pojišťovnami v proplácení očkování? Máme dvě malé děti, jsme u VZP a pokud by byla někde lepší nabídka, jsem ochotná přejít jinam. Sice až od roku 2013, ale ještě bych to stihla. Moc děkuji za pomoc.
Ahoj, sledovala jsem zatím jen proplácení Silgardu a Cervarixu. Podle všeho 211 proplácí víc než VZP a myslím že víc než OZP - ty obě nabízely 1000Kč. ZPMV 1500Kč - ale to se musí poslední dávka dát do 30. 6.2012. Tebe by mohlo zajímat, že 211 bude pokračovat s proplácením HPV, částku 1250Kč dostane dcera, pokud zahájí očkování do 30. 9.2012 a ukončí 31. 3.2013. Jsou u toho ale podmínky, že oba rodiče musí být u 211. Ale to by se ještě dalo stihnout - možnost přehlášení je do 30. 6..Každopádně bych se asi obrátila na jejich informační centrum, kontkaty budou mít na webu. ale nevím vlastně, jestli máš dceru???Zkus je kontaktovat, ZPMV má dobrou pověst. Jako že platí včas lékařům.
Milá grévyho, pojišťovny se tu řešily - celkově, nejen kvůli očkování, ZPMV vyšla celkem dobře, přispívají i na rovnátka - což by tě pro děti třeba mohlo zajímat. Nejlepší asi fakt je podívat se na jejich web, porovnat to s jinýma a udělat si obrázek sama. Tady se v diskusi uváděl i jejich hubnoucí program, já jsem k nim přešla, resp. budem u nic celá rodina od ledna.
Děkuju, podívám se na ten web, vlastně weby - porovnávání mě moc nebaví, ale… Mám kluka a holčičku, ale ta je na Cervarix ještě malá. Klučík je myslím zralý na rovnátka. A koukám na zdejší diskuze - je tu i proti očkování! Každopádně se tu doufám, k něčemu pročtu, témat je tu dost, i o zdraví. Hezký den.
Ahoj grévyho, diskusí na téma pojišťovny, pojištění, co má smysl, kde je to lepší a kde ne už jsme tu pár měli. Ale je dobře, že to znovu otevíráš. Například zrovna dnes jsem šla s malou z alergologie a léky, které jí předepsali, údajně proplácí jen ZPMV. Jsem za to moc ráda, dávka na tři měsíce totiž stojí si 2600Kč a to je fakt pálka. Z mnoha zkušeností i diskusí a rad ostatních maminek radím, pryč od VZP a rychle třeba k ZPMV. Ale hlavně ať to stihneš! Jen do konce června!
Holky, ale ať to stihnete. Přehlásit se teď můžete jen do konce června!
Grévyho, držím palce… Ať se rozhodneš pro cokoli, hlavně nezůstávej tam, kde jsi
pa pa Z.
Jsem u ZPMV a nedostávám nic, protože u nich není pojištěná celá rodina (manžel je jinde), tak na to pozor.
@Radunka píše:
Jsem u ZPMV a nedostávám nic, protože u nich není pojištěná celá rodina (manžel je jinde), tak na to pozor.
My jsme tam právě všichni a už jsme byli i na tom vyšetření všech znamének na těle. Je to zadarmo pro pojištěnce ZPMV a je to docela důkladné. Dělá to ten primář z Vinohradské nemocnice v Praze, u nás na kůži velká kapacita. Takže já jsem moc spokojená. navíc se nic nenašlo ![]()
@Radunka proč bys nemohla ty nebo děti něco dostat?? to se přece váže na vaše jména, ne na manžela
mě už propláceli x věcí a nikdy se mi nikdo neptal, jestli jsme tam celá rodina nebo ne ![]()
@Radunka píše:
No, já myslím, že se nejvýhodnější
příspěvky resp. bonusy vyplácejí právě když je celá rodina u jedné pojišťovny - podle mně to má i logiku - můžou se pak dostat slevy i na pojištění na hory nebo tak? tak proč by měl být táta jinde? Nebo?
@Radunka Já nevím, jestli to takhle je, protože kamarádka je s dětam u jedné pojišťovny, její manžel jinde a ona čerpá pro děti příspěvky pro celiaky. Ale taky nevidím nic špatného na tom, když je celá rodina u jedné pojišťovny, není to nic proti ničemu, ne? ![]()
a pokud se lidi nepřehlásí teď, do toho 30.6. další příležitost je vlastně možná až od ledna 2014. ![]()
@madi píše:
@Radunka proč bys nemohla ty nebo děti něco dostat?? to se přece váže na vaše jména, ne na manželamě už propláceli x věcí a nikdy se mi nikdo neptal, jestli jsme tam celá rodina nebo ne
Mají to psané i na webu, pro sebe dostanu, ale cokoliv se týkalo dětí tak ne, vždycky se paní ptala i na manžela.
kopíruju:
Základní podmínky pro uplatnění nároku na příspěvek preventivního programu
11. podmínkou pro výplatu příspěvků pro děti do 18 let je pojištění obou rodičů u ZP MV ČR (neplatí pro osoby uvedené v bodě 12 a13 asamoživitele). O příspěvek může požádat kterýkoliv z rodičů,
@Radunka Děkuju za info, tak to by ani nevadilo, přejdeme když tak všichni, v tom opravdu nevidím problém. Do 30.6. to stihnu! Většinou se na celou rodinu pak vztahují rodinné „balíčky“ - bývá to tak. ![]()
Dobrý den, dozvěděla jsem se, že VZP má teď akci a přispívá na očkování proti rak. děl. čípku (Cervarix) a to tak, že celé to vyjde na necelé dvě stovky! Je to určené holkám r. 1997 a část 1998. To myslím, že je slušná podpora od pojišťovny!
![]()
@kykry píše:
Dobrý den, dozvěděla jsem se, že VZP má teď akci a přispívá na očkování proti rak. děl. čípku (Cervarix) a to tak, že celé to vyjde na necelé dvě stovky! Je to určené holkám r. 1997 a část 1998. To myslím, že je slušná podpora od pojišťovny!![]()
A já myslím, že tohle není možné vnímat snad ani jako vtip
![]()