Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky, dávám malé homeopatika chamoline 9 při tlačení zoubků. Chtěla bych vědět jestli můžu dávat nurofen kdyby ji ty bolesti chytly v noci? Na doporučení lékárny jsem včera poprvé dala 3×denně 5 kuliček, v noci se jednou zbudila na jídlo, neska celý den bez problémů ale dala jsem ji to na noc. Jak dlouho můžu dávat? Nebo pomlu postupně vysazovat? děkuji.
Neska máme 8. měsíc, zub žádný ale ty bolesti ji trápí, nechutenství, pláč, začínala jsem nurofenem ale ten přece nemůžu dávat pořád
Mne doktorka rikala, ze 2-3 dny mohu Nurofen davat na noc, mensi davku. Je to spis na vyspani, protoze u nas se nespalo temer dva tydny, budil se bolesti co deset minut treba, vecer usnout bolesti nemohl. No preckali jsme, ale zub nikde. A chamomilu 9ch jsem davala pouze na noc 2 kulicky.
A jeste jedna rada, piseme DNESKA
@LindaPraha píše:
Mne doktorka rikala, ze 2-3 dny mohu Nurofen davat na noc, mensi davku. Je to spis na vyspani, protoze u nas se nespalo temer dva tydny, budil se bolesti co deset minut treba, vecer usnout bolesti nemohl. No preckali jsme, ale zub nikde. A chamomilu 9ch jsem davala pouze na noc 2 kulicky.A jeste jedna rada, piseme DNESKA
Asi ji tam to D vypadlo. Ty bys vazne dala nurofen? Na zuby? To slysim prvne. Malej taky v noci neni nejklidnejsi tak mazem dologelem…
![]()
@Jarr ja jsem ho vazne dva dny dala, detska mi to poradila
Na pribalaku pisou, ze se dava pri prorezavani zoubku
@Jarr I mně doktorka radila dát Nurofen při prořezávání zoubků. Než bych malého nechala trápit bolestí, tak mu radši ulevím. Nevidím na tom nic špatného. ![]()
@Jarr Vždyť přece o nic nejde.
U nás zrovna homeopatika nepomáhaly, takže jsem musela přistoupit na Nurofen a Calgel.
Tak za dnešek píšu že první zoubek se nám začíná vážně klubat, milé překvapení hned po ránu až jsem nevěřila tomu že ze dne na den je možné něco takového ![]()
My dostali na zuby homeopatika Viburcol - jsou to čípky do zadku…dávám sem tam na noc a spí nonstop, u nás tedy zabírají. Dr. říkala dávat max. 4-5 dní za sebou.
A jak dlouho ty homeopatika můžu dávat jen na noc? Neska jsem ji to dala 4 večer, přes den je úplně klidná ale večery jsou krušné, děkuji
@milu97 Já bych je dávala maximálně 3-4 dny po sobě. Někde jsem četla, že se nemají dávat dlouhodobě, protože pak můžou vyvolat ty původní příznaky. A pokud se po nich problém zlepší, mají se vysadit. Já je taky dávala na zoubky a jakmile se to po třech dnech nezlepšilo, tak jsem je přestala dávat.
Já na zklidnění dávala ten už zmiňovaný Nurofen.
DOBRÝ DEN, chci se optat, malý začíná být protivný, dnes i na štetičce, když jsem mazala gelem troška krve…Myslíte, že už by to mohlo být, jak dlouho v8M TO TRVALO. 14 dní jsem to prostě vydržela, že malý řve večer, ale teď to bylo hrozné, tak jsem mu dala také NUrofen, poradili mi to i v lékarně a nevím, co je lepší, protože ten Viburcol, se podává také na horečky…A homeopatika,,,no nic proti, mažu přes den mastičkou a na noc dávám nurofen teď 2 dnem, už jsem se potřebovala trošku prospat ![]()