Prosím doporučte soukormého pediatra

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
2.1.24 21:22

Prosím doporučte soukormého pediatra

Dobrý den,

mému miminku jsou necelé tři týdny, jsem prvorodička, nikdy předtim jsem nebyla těhotná a všechno pro mě je premiera.

Chtěla bych se optat, jestli máte zkušenost s nějakým členstvím se soukromým pediatrem?

Zaregistrovala jsem se u státního, ale vůbec táto peče nepokrývá mé potřeby.

Návštěvy jsou jednou za čas, daný zákonem a pokrýván pojišťovami, ale mě tohle nestačí. Moje miminko neustale plače a já prostě neznám důvod a hodně krát potřebuji se na někoho obratit, aby mi s tim poradil.

Potřebují hodně pomoci a podpory ze strány odborníku.

Na googlu je spousta soukromých klinik, které nabízí roční členství, jestli nemáte zkušenosti, Unicare, Canadian Medical, kde je to dobrý a kde jsou milí a vstřícní a mají k dispozici 24/7 službu lékaře aspoň online?

Příspěvek upraven 03.01.24 v 04:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27577
2.1.24 22:00

Nesháněj žádnýho soukr pediatra, sežen si zkušenou kamarádku, co na tebe bude mít čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
2.1.24 22:03

Já ti nevím a nebylo by nejlepší se na tu kliniku rovnou odstěhovat? Nebo si najmout pediatra a nastěhovat si ho domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
2.1.24 22:05
@ka2ka píše:
Nesháněj žádnýho soukr pediatra, sežen si zkušenou kamarádku, co na tebe bude mít čas

Hele já ti takhle byla k dispozici svojí kamarádce. Už nejsme tak dobré kamarádky, protože to bylo ve dne v noci. Zprávy, telefony. Od začátku těhotenství až do určitého věku dítěte. Po pár letech měla druhý, jeden by řekl, že už je zkušenější a já to musela utnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
2.1.24 22:24

A ono to miminko má nějaké zdravotní potíže? Pediatr jinak není od toho, aby učil matky péči o dítě 8). V tomhle ti lépe pomůže nějaká žena v okolí, které věříš. Vlastní matka, tchyně, kamarádka, komunitní porodní asistentka, baby na emiminu :).

• Citovat
  • Upravit
27577
2.1.24 23:02
@lleennttiillkkaa píše:
Hele já ti takhle byla k dispozici svojí kamarádce. Už nejsme tak dobré kamarádky, protože to bylo ve dne v noci. Zprávy, telefony. Od začátku těhotenství až do určitého věku dítěte. Po pár letech měla druhý, jeden by řekl, že už je zkušenější a já to musela utnout.

tak víš co to už je fakt moc, my děti řešíme s kamarádkou průběžně, neumím si představit že bych všechno řešila s mudr a ptala se ho na každou pípovinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.1.24 23:10

Zcela jistě nejste registrována u „státního“ pediatra, stát nic takového neprovozuje

:lol:

naopak, s velmi vysokou pravděpodobností jste registrována u soukromého, který má normální smlouvy s pojištovnou a je slušný, a tak z vás netahá peníze za „balíčky“ a za „nic“

nicméně jestli máte pocit / naprosto mylný / že se o vaše dítě bude pediatr starat pořádně, jen když budete platit horentní sumy, tak proč ne…

nic proti tomu…časem pochopíte že to nemělo smysl, ale proč to nezkusit

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.1.24 23:11
@lleennttiillkkaa píše:
Já ti nevím a nebylo by nejlepší se na tu kliniku rovnou odstěhovat? Nebo si najmout pediatra a nastěhovat si ho domů?
:mrgreen: :mrgreen:

ba ba :palec:

no jo, některý prvomaminy jsou takhle mírně vyšinuté, ale myslím že to omlouvají hormony a naprostou většinu to docela brzy přejde

pediatři to znají a bejvaj s tím srozuměni a zcela v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.1.24 23:17

Mmch zajímavá byla registrace jedné šikovné mladé dámy, 20 leté, které matka nám pak vyděšeně volala a ptala se, co budeme dělat, když mladá dáma, bydlící od nás kousek bude mít chřipku, horečku, bude jí blbě a nebude se k nám schopna dostat 8o

jestli jí pošleme sanitu domu a jestli provozujeme online službu 24/7 rady a porady

:think: a jak ošetříme situaci, kdy nebude schopna stát na nohou a okamžitě potřebovat naší urgentní pomoc :think: a jestli máme telefon na víkendové dotazy /nemáme /

zakladatelko, věřím že vy takto nedopadnete…máte tři týdny po porodu nárok se přehnaně bát a všeho děsit, potřebu mít všechno pokryto a zodpovězeno…podstatné je se postupně vyklidnit, získat zkušenosti a trpělivost…v naprosté většině se to každé mamině podaří, to dítě je cesta jak vyrůst

:mavam: bude to dobrý :kytka: uvidíte, nebojte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
2.1.24 23:55

@Nicolet86 doporučila bych ti psychologa a to vůbec nemyslím špatně.
Spíš ty potřebuješ pomoc.
Chápu tvé myšlenkové pochody a umím si představit tvé zoufalství.
Obě má miminka byla plakací a já i manžel zoufalí.
Ale věř, že je příliš brzy takto uvažovat. Spousta věcí si sedne a než se tak stane, tak by sis měla nechat pomoct, protože tvé úvahy jsou extrémní a za hranou, pokud je miminko zdravé.
Měl by ti pomáhat manžel, popřípadě hodně dokáží i laktační poradkyně, tam by mohla být pro tebe cesta ve smyslu, že bude ochotná se ti věnovat hodiny, ale počítej s tím, že si za to nechá zaplatit. Neřeší jen kojení, ale i spánek, zavinovani, nošení, masáže a péči všeobecně.

Ale dost často je nálada miminka odrazem nálady a rozpoložení maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
3.1.24 04:17

Prosim, aby ucastniky diskuze prestali na me utocit, posilat k psychologovi a podobne.
Ptam se zcela konkrétně na zkusenost se soukromym pediatrem. Pokud ji nemate a nemuzete nic doporucit, durazne vas zadam, abyste se zdrzeli odpovedli a prestali mi psat urazejici veci
Predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 05:50

Já mám zprostředkovanou zkušenost s Canadian Medical a můžu je jednoznačně doporučit. Chodí tam několik mých známých. Podle jejich zkušeností jde o opravdu profesionální a laskavou medicínu na úrovni. Myslím, že by ti mohli pomoct.

Já mám tedy s pediatry na pojišťovnu velmi smíšené zkušenosti a upřímně, nemít doktorku v rodině (pracuje v zahraničí, řeším s ní všechno a z některých postupů navrhnutých naším pediatrem jí vstávají vlasy hrůzou na hlavě, protože jde o praktiky zastaralé, které se u nich už dlouhé roky nepoužívají), tak jsme u nějakého přímo placeného pediatra taky. A to jsem vždycky (vyzkoušela jsem dva pediatry) vybírala dlouho, pečlivě, četla recenze…

A prosím, nenech se odradit tím, že „děti pláčou“. Ne, není to normální a často se to dá řešit. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
34322
3.1.24 07:35

Nektere zkusene porodni asistentky nebo laktacni poradkyne v tomhle umi udelat velkou podporu. Dochazi do domacnosti a umi resit problemy s miminky primo na miste, maji hodne zkusenosti.
Hledej nekoho na doporuceni okoli.

Pediatr ti pomuze z lekarskeho hlediska, ale tuhle peci ti uplne poskytnout nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 08:25

@Lucie_Sx Myslím, že u stále plačícího miminka by se napřed měly vyloučit zdravotní důvody!

Mám velmi špatnou zkušenost z blízkého okolí, kdy bylo hodně plačící miminko pediatrem odbyté jako normální a nakonec se jednalo o neurologický problém, který by byl velmi snadno řešitelný, kdyby se podchytil včas, ale kvůli oddálení vhodné péče přešel do chronické fáze a zřejmě bude působit potíže celoživotně. Je to sice vzácný případ, ale zdravotních potíží, co mohou způsobovat bolest a pláč je mnoho!

PA a LP je dobrá rada, ale až po vyloučení zdravotních obtíží. Jo a je fakt, že pediatři jsou v tomhle často naprosto marní, takže chápu, že řada žen našla pomoc mimo zdravotnictví. Jenže pokud jde o pláč jako o reakci na bolest (což není vůbec výjimka, obvzlášť po těžších porodech), tak by léčba a medikace byla mnohem vhodnější.

(Začala jsem jako anonym, tak už tak zůstanu :) ).

• Citovat
  • Upravit
44179
3.1.24 08:33

Od nadměrného pláče může pomoct vhodně zvolená fyzioterapie. Ne Vojtovka, kterou státní zařízení často nabízí jako metodu první volby.
Někde jsem četla názor pediatra, že každé dítě po šestinedělí by mělo preventivně navštívit fyzioterapeuta, ale nejsou na to peníze, aby to bylo hrazeno pojišťovnou.
Některé pojišťovny návštěvu uhradí v rámci svých benefitů pro novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí