Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
jak byste reagovaly na tuto situaci? Pozvali jsme s partnerem jeho rodiče na večeři do nového bytu, po celém týdnu v práci unavená, ale nasazen úsměv, všude naklizeno, smažíte řízky, na sobě slušné oblečení, na nohou domácí obuv- pantofle a partner by za vámi přišel do kuchyně, přejel pohledem od hlavy k patě a řekl vám, jestli byste si nemohly vzít něco jiného na nohy? Podotýkám, že moje domácí obuv jsou normální pantofle. A ještě podotknu, že už mě takto poslal převléknout víckrát, když měli přijet jeho rodiče nebo my měli jet tam. A v teplákách jsem nebyla. Myslim, že se umím obléknout na návštěvu.
Děkuji za odpověď. Normálně tyto dotazy nepokládám veřejně, ale tentokrát by mě to zajímalo.
@Hester myslím že stačilo téma založit jen jednou, ale k věci.. To máš vařit a uklízet v podpatkách nebo jak si to představuje?
ja třeba klidně návštěvu prijmu v teplakách
![]()
A co by sis měla doma obout? Ja třeba chodím jen bosky.
Do oblečení bych si fakt mluvit nenechala, zvlášť pokud se v tom cítíš a navíc pokud je to vhodné.
On má co? Polobotky?
@Hester a co jsi měla mít na nohou? Já doma většinou chodim na boso, když má přijít tchán mam triko a kratasy
to by mě řekl jen jednou at se jdu převléknout, ty jsi nesvéprávná?
Já nevím, asi záleží, jak to kdo vezme od partnera.. U nás manžel neni rypák, ale když se mu třeba něco nelíbí- např. tričko a nebo svetr nevím cokoliv, tak mi to narovinu řekne.., ne běž se převléknout, ale nemáš něco lepšího ![]()
Já to dramaticky neberu, tak prostě jsou věci co se mu prostě na mě nelíbí..
Ale kdyby mě vracel pravidělně, tak bych možná na tvém místě před příštím příchodem manželovi řekĺa, aby si šel vybrat do skříně oblečení, co si máš obléknout, že se nebudeš zase převlékat ![]()
Možná by ho to napadlo ![]()
Příspěvek upraven 27.05.17 v 12:19
@Hester
Vzala bych si gumovky (z trucu) nebo se zula a chodila bosa. V jehlách bych mu na našem zánovním linu nestála.
Řekla bych mu miláčku, potřebuju nové botičky. Viděla jsem jedny moc pěkné za 5 tisíc
.
Já chodím doma v pantoflích, protože bosa chodím nerada a netuším, co jiného na nohy bych si měla vzít. ![]()
Rodiče jsou z nějaké vysoké vrstvy? My doma chodíme jen v ponožkách, přezůvky máme jen pro návštěvy, pokud je chtějí. Jestli jsi neměla crocsy od větví, tak nechápu, proč pidná.
Nedovedu si představit, že by mě manžel posílal převlékat, to se k tobě běžně chová jako k malému harantovi? ![]()
Já jen vím, že se mužům moc nelíbí takové ty zdravotnické přezůvky.. to vím, to byla jednou taková diskuse u známých, kde bylo víc lidi a tak nějak padlo, co je hrozné a vím, že toto bylo jedno z nich.. Takové ty jakoby zdravotnické a pak jakoby dřeváky..
Já doma chodím v ponožkách a plánuju si koupit domáci balerinky.. ale ne kvůli parádě, ale protože se věčně někde zakopnu s nazouváky ![]()
Příspěvek upraven 27.05.17 v 12:30
Poslal převléknout? Tak to já bych ho asi taky někam poslala. Máš doma běhat snad na jehlách? A co má na nohách on?
K šatum doma nosím takové „ťapky“ něco jako balerínky, ale tenčí, se slabounkou (spíš skoro žádnou) podrážkou ![]()
Nicméně bude problém asi jinde, než v pantoflích…
No asi taky záleží, co měl na nohou on, co návštěva a jak máte uzpůsobený byt. Na jehlách po koberci bych opravdu nechodila, ale pokud on i rodiče měli normální boty, tak by mi taky bylo blbé přijít mezi ně v domácích pantoflích ![]()
Chce to trošku cit pro detaily… a hlavně se automaticky neurážet a nelítat pro holiny ![]()
Mimochodem, byl takový problém zeptat se JEHO rovnou a v klidu proč, a jakou má představu, co si mám vzít na sebe? Říká se tomu běžná komunikace ![]()
Podle odpovědi mu můžeš říct ne, je to pitomost, proto a proto, nebo ano, máš pravdu, něco jiného bude vhodnější. Ale řešit pak osekanou situaci na emiminu… k čemu ti to je ![]()
My doma v botech nechodime, hnala bych kazdyho kdo k nam v botech vleze. Takze bud bych si ty pantofle nechala a nebo byla bosky. V botech mi nikdo pres prah nesmi ![]()
@LAlezane Je tu ještě jedna paralelní diskuse na toto téma. Tam pisatelka vysvětluje, že rodiče se zuli. A partner má tendenci častěji zasazovat do jejího oblečení, líčení.
Tam bude problém v něčem jiném.