Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LAlezane s tímto souhlasím.. každý to jinak cítí.. u švagrove zase jsou zvyklí, když má přijít návštěva, tak se opravdu i doma obléknou, jakoby šli někde ven na oslavu- i když jsou v obýváku.. Třeba je zvyklý z domu… a nebo známá třeba doma vůbec nechodí v teplách. Neni nějaká.. ale doma viděla u mámy, že nosila celý život šaty a prostě klasické dřeváky, tak i ona má různé plátěné kalhoty, tričko, a nebo i domácí šaty.. tepláky by si nedala-myslím ani běžné nošení
@donutkaP píše:
@Hester myslím že stačilo téma založit jen jednou, ale k věci.. To máš vařit a uklízet v podpatkách nebo jak si to představuje?![]()
ja třeba klidně návštěvu prijmu v teplakách
![]()
Ano vím, už jsem se za to omlouvala. Že je to tady dvakrát.
@renduli píše:
@LAlezane Je tu ještě jedna paralelní diskuse na toto téma. Tam pisatelka vysvětluje, že rodiče se zuli. A partner má tendenci častěji zasazovat do jejího oblečení, líčení.
Tam bude problém v něčem jiném.
Jsem to tady vyvedla s těmi dvěmi diskuzemi..
Nereknu kdyby mel prijit na veceri treba jeho sef, ale rodice? Ja se kuli tchanovcum nijak nevysnoruju, naopak, kdyz jedem k nim tak si beru starsi veci, protoze vim, ze nas tchan vzdycky nejakrikam zamestna kolem baraku, naposled sem si znicila bundu kdyz sem mu pomala skladat drevo
doma chodim vetsinou bosa, kdyz je zima tak v papuckach a opravdu bych si kuli pribuznym nebrala venkovni boty, ani oni si nenechavaj boty z ulice, mame maly dite a kdyby se mi tu navstevy promenadovali v botech tak muzu jenom chodit s hadrem, aby malej nelez ve spine z ulice…
@renduli píše:
@LAlezane Je tu ještě jedna paralelní diskuse na toto téma. Tam pisatelka vysvětluje, že rodiče se zuli. A partner má tendenci častěji zasazovat do jejího oblečení, líčení.
Tam bude problém v něčem jiném.
ty ostatní diskuze sem nečetla, ale s tímto souhlasím…problém je uplně někde jinde a v pantoflích fakt nebude…já bych ho poslala tam kam slunce nesvítí hodně rychle..
@brumdinka píše:
ty ostatní diskuze sem nečetla, ale s tímto souhlasím…problém je uplně někde jinde a v pantoflích fakt nebude…já bych ho poslala tam kam slunce nesvítí hodně rychle..
To je dobrá příležitost, jak ho ustřelit
.
@Hester píše:
Ahoj ženy,jak byste reagovaly na tuto situaci? Pozvali jsme s partnerem jeho rodiče na večeři do nového bytu, po celém týdnu v práci unavená, ale nasazen úsměv, všude naklizeno, smažíte řízky, na sobě slušné oblečení, na nohou domácí obuv- pantofle a partner by za vámi přišel do kuchyně, přejel pohledem od hlavy k patě a řekl vám, jestli byste si nemohly vzít něco jiného na nohy? Podotýkám, že moje domácí obuv jsou normální pantofle. A ještě podotknu, že už mě takto poslal převléknout víckrát, když měli přijet jeho rodiče nebo my měli jet tam. A v teplákách jsem nebyla. Myslim, že se umím obléknout na návštěvu.
Děkuji za odpověď. Normálně tyto dotazy nepokládám veřejně, ale tentokrát by mě to zajímalo.
Myslím, že máte problém v komunikaci. Záleží na tom, v jakém stylu se návštěva odehrává. Pokud jsou jeho rodiče zvyklí doma přijímat návštěvy třeba ve společenském oděvu, na nohou polobotky a lodičky, pak bych se po domluvě s manželem přizpůsobila. Co bych si vyprosila, by bylo jeho nadřazené chování. Posílat tě převlékat, jako pětileté dítě, to svědčí o nedostatku respektu vůči tobě. Jak tě vnímá jeho rodina?
Pokud jsou jeho rodiče takoví hogo-fogo, příště bych manželovi oznámila, že jsem rezervovala stůl v luxusní restauraci, a abych mu nedělala ostudu, koupila jsem si na tu příležitost nové luxusní šaty, a lodičky za pět tisíc. A to myslím vážně, já bych to klidně udělala. Mimo jiné, by jsi nemusela stát u plotny, a smažit řízky. ![]()
@Janasas píše:
Já nevím, asi záleží, jak to kdo vezme od partnera.. U nás manžel neni rypák, ale když se mu třeba něco nelíbí- např. tričko a nebo svetr nevím cokoliv, tak mi to narovinu řekne.., ne běž se převléknout, ale nemáš něco lepšího
Já to dramaticky neberu, tak prostě jsou věci co se mu prostě na mě nelíbí..
Ale kdyby mě vracel pravidělně, tak bych možná na tvém místě před příštím příchodem manželovi řekĺa, aby si šel vybrat do skříně oblečení, co si máš obléknout, že se nebudeš zase převlékat
Možná by ho to napadloPříspěvek upraven 27.05.17 v 12:19
a ty si oblikas to co se libi jemu?
@Janasas píše:
Já jen vím, že se mužům moc nelíbí takové ty zdravotnické přezůvky.. to vím, to byla jednou taková diskuse u známých, kde bylo víc lidi a tak nějak padlo, co je hrozné a vím, že toto bylo jedno z nich.. Takové ty jakoby zdravotnické a pak jakoby dřeváky..
Já doma chodím v ponožkách a plánuju si koupit domáci balerinky.. ale ne kvůli parádě, ale protože se věčně někde zakopnu s nazouvákyPříspěvek upraven 27.05.17 v 12:30
tak nekterym muzum by se libilo mini a jehly… moje svagrova se treba musela I doma namalovat, protoze se mu odlicena nelibila ![]()
@Venetia ano.. oblékám, pokud si sama nejsu jistá.. chci se líbit manželovi.. Každopádně neni můj šatník obrazu jeho..ale pokud jdeme třeba na oslavu a nebo někde spolu ven, a řekl by mi, že mi třeba tyto šaty moc nesluší, že třeba jiné, tak by mě to neurazilo a oblékla si to, v kterým se mu líbím..
No a doma to fakt neřešíme, co máme na sobě..
Tak víš, co.. někdo se podřizuje chlapovi, někdo si rád vyslechne názor a rozmyslí se, jeslti se přizpůsobí, a pak někdo, komu je šumák jestli se něco manželoví líbí nebo ne..
Já jsem střed..
Měla jsem kamarádku, která přišla domů třeba s tričkem a chlapovi se nelíbilo a ona běžela, a vrátila ho a koupila jiné. což mě přijde už ujeté
@Janasas píše:
@Venetia ano.. oblékám, pokud si sama nejsu jistá.. chci se líbit manželovi.. Každopádně neni můj šatník obrazu jeho..ale pokud jdeme třeba na oslavu a nebo někde spolu ven, a řekl by mi, že mi třeba tyto šaty moc nesluší, že třeba jiné, tak by mě to neurazilo a oblékla si to, v kterým se mu líbím..
No a doma to fakt neřešíme, co máme na sobě..
Tak víš, co.. někdo se podřizuje chlapovi, někdo si rád vyslechne názor a rozmyslí se, jeslti se přizpůsobí, a pak někdo, komu je šumák jestli se něco manželoví líbí nebo ne..
Já jsem střed..
Měla jsem kamarádku, která přišla domů třeba s tričkem a chlapovi se nelíbilo a ona běžela, a vrátila ho a koupila jiné. což mě přijde už ujeté
taky jsem stred… pokud se vkus shoduje, klidne si rada vezmu co se mu libi, ale nesmi to byt nic v cem bych se necitila dobre, to same s licenim
@Venetia vím co manžel fakt nemá rád- kruhové naušnice velké, boty do špičky, ty dlouhé špičky, nemá rád ani boty na velké platformě, leginy- jenom černé mu nevadí, s delším tričkem..
Kdybych si dala kruhové naušnice velké, květované leginy, tričko do pasu k tomu, platformy, tak to si myslím, že by se neudržel a řekl svoje
![]()
jinak mě určitě neposílá převléknout, jenom poznamená, že to a to mi sluší víc..
Jediné co bude fakt neshoda, a vím, že mi okecá.. budou plavky..
Chce, abych si koupila dvojdílné, jedeme k moři. Já mám po dětech vel 44 a v žádném případě nehci ukazovat břicho, a chci si koupit buď jednodílné a nebo tankiny..
Což mu se nelíbí..ale řekla jsem mu, že bych se necítila..
@Janasas píše:
@Venetia vím co manžel fakt nemá rád- kruhové naušnice velké, boty do špičky, ty dlouhé špičky, nemá rád ani boty na velké platformě, leginy- jenom černé mu nevadí, s delším tričkem..
Kdybych si dala kruhové naušnice velké, květované leginy, tričko do pasu k tomu, platformy, tak to si myslím, že by se neudržel a řekl svoje![]()
jinak mě určitě neposílá převléknout, jenom poznamená, že to a to mi sluší víc..
muj taky nema problem..zatim jsem neprisla na nic, co by nejak vyrazne preferoval…jen jednou naznacil neco o barvach, ze bych mela mit obleceni barevnejsi… pritom mam da se rict vsechny barvy, ale prece jen vzhledem k veku uz se trochu krotim. Spis mi keca do toho liceni ![]()
@Janasas píše:
Jediné co bude fakt neshoda, a vím, že mi okecá.. budou plavky..
Chce, abych si koupila dvojdílné, jedeme k moři. Já mám po dětech vel 44 a v žádném případě nehci ukazovat břicho, a chci si koupit buď jednodílné a nebo tankiny..
Což mu se nelíbí..ale řekla jsem mu, že bych se necítila..
dvoudilne plavky jsou pro mne bohuzel minimalne pro toto leto taky out.
premyslim o tech se sukynkou ![]()