Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím o názor… ovulace prokazatelně proběhla 15.4.2011 (folikul sledovaný, prasknutí potvrzeno na UTZ). Luteální fázi mívám 15-16 dní. Dnes jsem již 24 DPO a ms nikde, tt samozřejmě negativní… Jak je to možné ? Dle testů se vajíčko neoplodnilo, mělo se tedy spolu s děložní sliznicí odchlipovat a měla by se dostavit ms ne ? Pochopila bych anovulák (občas se mi vyskytují ,proto jsem se nechala v předovulační fázi sledovat ultrazvukem), ale nyní jsem prokazatelně ovulovala z levého vaječníku. Máte někdo podobné zkušenosti ???
Pokud si to nedostala, tak si skoč ještě na krev. Některým holkám se HCG do moči dostává pomalu. Nedávno tady psala holčina, že těhu zjistila v 8tt těhotenství, do té doby testy negativní.
Ahoj,
zažila jsem něco podobného (tedy bez potvrzení ovulace na UTZ). Zpozdila se mi MS, tak jsem od 18 DPO měřila ráno bazální teplotu. V jednom případě byla nízko - 36,6 a tudíž těhu bylo nepravděpodobné a tak jsem vyrazila k Dr., měla jsem cystu jako zeměkouli.
Za dva měsíce MS znovu nepřišla, ale teplota se držela až do 18.DC nad 37, tak jsem to testla a byly //. Tak to můžeš taky zkusit ![]()
ahoj,mne tiez predlzila cysta LF. ms prisla, az ked cysta praskla.
urcite skoc za gyn. na sone uvidi aj cystu aj pripadne tehotenstvo. drzim palce nech je to ta druha moznost ![]()
Atro2, já si pořád říkala, že to jméno od někud znám. Reagovala jsem na tvou diskusi oledně velikosti folikulů. Myslím, že MS může být opožděná i z toho důvodu, že byl folík, příliš malý, myslím, že jsi psala 6mm? Pokud by se jednalo o skutečně zraly folikul, znamenalo by to na 99% těhu viz. věta ze serveru o BT. Pokud luteální fáze trvá 18 a déle dnů, znamená to těhotenství.
ahoj.. jo jo to jsem já
folík měl 8 mm.. Abych řekla pravdu, dle názorů zde vyčtených si myslím, že těhu nejsem, protože všichni uvádějí velikost 18 mm a více..
Tak teď mě víc trápí to, že nevím, proč se mi tak prostě děje.. neb to tak není poprvé - předchozí cyklus byl též vyvolávaný Agolutinem
, v loňském roce také alespoň 3-4 x. Hladiny hormónů mám prý zcela v normě. Lékař nikdy neobjevil ani žádnou cystu, která by zpoždění mohla způsobovat.. Štve mě, že neznám příčinu a taky se díky těmto „prodlevám“ - nejdřív zbytečně blázním (testění a těšení), vzápětí zase zoufale sleduji, že za celý rok jsem ráda,když se dopracuji k osmi cyklům ![]()
pokud ti doktor nezjistil cystu jak pises a potvrdil ti ovulku tak klidne muzes byt těhu,jen se ti HCG tvori pomalu,spoustě holkam ukazoval test negativne treba do 3mesice a byly těhu, nebo se hcg jeste netvori nebot maly mimisek jeste bojuje o preziti ve tvem tělě.
nebo druha varianta a asi pro tebe špatna,tělo se mohlo bloknout pro pripadnou naději těhotenstvi-pokud hodně chces mimi,a tim pade jak se bloklo proti těhu tak neprisla ani menstruace -snad to nebude tvuj pripad a těhotensti se prokaze uz za tyden.
Tak pro info… včera jsem nevydržela a šla k lékaři.. S tím, že jsem 25 DPO, tt negativní, ms nikde. /normálně mi za těchto okolností píchá Agolutin/. Včera změnil taktiku, nechal mě ještě ze vzorku moči dělat tt - samozřejmě negativní. Teprve pak se podíval ultrazvukem - nic moc tam neviděl, pouze se zmínil, že sliznice je dilatovaná. Řekl mi, ať přijdu zase za týden a uvidíme, jak to budeme řešit… Tak jsem se ptala, jak je možné,že se ms nedostaví, když vajíčko se uvolnilo.. tak mě překvapil, neb tvrdil, že není nutné,aby se dostavila menstruace i přes ovulaci - tak to mi hlava nebere ![]()
Ahoj, jsem tu nova, ale uz delsi dobu diskuze zde sleduji. Mam stejny problem. MS nikde, TT negativni (v patek jeden slabe pozitivni)…dnes jsem byla na ultrazvuku, kde nic nebylo videt, jen zvetsena sliznce, coz muze i nemusi byt projev tehotenstvi, test u doktorky a negativni…zitra na krev a v patek vysledky…tak jsem zvedava…astro2, doufam, ze to vyjde
Tak to držím palce..
Při posledním těhu je fakt, mi tt ukázal slabou druhou čárku až 25 DPO, následně i dle UTZ lékař usoudil, že k oplodnění muselo dojít později (tady teda moc nechápu.. protože tehdy jsem měla předepsaný clostík 5-9 DC, poté 13DC píchnutý Pregnyl, následně 14 DC ovulace, kterou potvrzoval i ovu-test - sexík byl v tomto období, pak jsme to tak nějak flákali
…), nakonec to stejně dopadlo špatně, o bobíska jsme ve 12 tt přišli.
Na druhou stranu, ne nepřicházející ms docela trpím a ve většině případů to prostě těhu není a musí se aplikovat Agolutin, někdy ani první dávka nestačí.. Přitom hormonální profil mám prý zcela v normě.
Ahoj.
Lorelai1806 Byla jsi nakonec tehotna?? Pokud ano, od kdy jsi mela v krvi hcg?
Díky moc
@strummer02 píše:
Ahoj.Lorelai1806 Byla jsi nakonec tehotna?? Pokud ano, od kdy jsi mela v krvi hcg?
Díky moc
Ahoj, nakonec jsem tehotna nebyla…Otehotnela jsem az o 8 mesicu pozdeji a bylo z toho zamkle tehu. Mela jsem tenkrat uplne rozhozeny cyklus a nekolik mesicu zadnou MS ani ovulaci. Telo si delalo co chtelo ![]()
Mas podobny problem??
@Lorelai1806 píše:
Ahoj, nakonec jsem tehotna nebyla…Otehotnela jsem az o 8 mesicu pozdeji a bylo z toho zamkle tehu. Mela jsem tenkrat uplne rozhozeny cyklus a nekolik mesicu zadnou MS ani ovulaci. Telo si delalo co chtelo
Mas podobny problem??
no ja mam vsechny testy negativni i z krve. jsem 26DPO a 10 DPO jsem lehce krvacela, ted jsem mela mit ovulaci a nemela ji a doktorka mi rikala, ze mam vysokou sliznici, ale ze není mozny, abych byla tehotna, kdyz mam negativni testy. Jenze neco mi byt musi, protoze mi byva spatne, hlavne vecer az na zvraceni, mota se mi hlava, jsem unavena, picha me v podbrisku atd. takze jsem se asi zblaznila nebo ja nevim. ![]()
Já jsem zjistila z testu 17 DPO, že jsem těhotná. Přes digitální test