Prosím o radu ohledně Clostíku

1570
6.5.11 20:00

Prosím o radu ohledně Clostíku

Ahojky ráda bych se zeptala těch které užívají Clostilbegyt nebo už mají zkušenost s ním za sebou.Dr mi dnes napsala na 4měsíce clostík i když ovu někdy mívám někdy ne,ale co mě zaráží je že nebudu docházet na folikumetrii,mám se dostavit až ho doberu.Užívání mám 1×denně od 8.do 15DC. :nevim: měla to z vás některá stejně? Moc děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
6.5.11 20:03

8-15DC? To je nějak pozdě ne? Nechápu proč ti vůbec dala clostil, když tě nebude sledovat. Stává se, že se udělá cysta nebo dojde k hyperstimulaci, ale nechci tě strašit…k takové doktorce bych už nešla. :roll:

Většinou se bere buď 3-7 DC nebo 5-9 DC. Možná u tebe měla nějaký jiný důvod…fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.5.11 20:08

Ahojky jsem už dost vystrašená tak už to ani víc nejde,překvapilo mě to a nevím jak to udělat je u nás jediná gyn. :nevim: dnes jsem vzala první ale nevím jestli ho nemám radši užívat vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
6.5.11 20:20

Podle mě to budeš brát hodně pozdě.Já ho brala 3-7Dc,ale záleží kdy ti vychází OVU :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.5.11 20:22

Tak jeden denně není zas až tak hrozná dávka (a nemělo by při ní hrozit přestimulování), ale kontrolu by to chtělo. Určitě bych dr. požádala aspoň o první dva cykly - pokud bys reagovala dobře, dál to není nutné, ale takhle naslepo je to dost na nic. Ještě můžeš zkusit kontrolovat ovulaci sama - ovutesty nebo měřením BT, jestli to zabírá. Ale 8.-15.DC je opravdu pozdě, obvykle se s ním snaží ovulaci vyvolat do toho 14.DC. Já ho brala 2.-6.DC (mám krátké cykly). Měli by to psát i v příbalovém letáku, tak bych dr. zavolala a ujistila se, že to máš brát opravdu takto a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.5.11 20:24

tak to právě nevím,dr mi počítala průměr ms na 28-31dní…jsem z toho zmatená,myslíte holky že ho sama můžu brát tak jak se má? Jako 5až 9dc? 4měs bez uz :nevim: bojim bojim :oops: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.5.11 20:30

Tak můžeš, braním dle návodu nic nezkazíš, ale spíš bych se snažila přesvědčit dr., ať na tebe párkrát koukne, a taky si nechat vysvětlit, proč ho máš o tolik jinak, než je obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.5.11 20:39

A nebude problém v tom víkendu? Ptala jsem se jí jestli teda budu chodit na UZ a odpověděla že zatím ne. 8-o Až doma mi došlo že všude se píše o UZ jen já jako smolař né :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.5.11 20:50

28-31 DC je normální cyklus, tak já bych jí buď zavolala, jestli se náhodou nespletla, nebo bych to prostě brala podle návodu v příbaláku..tam je to myslím 5-9DC.

Ale už jsem tu četla, že některý holky na UZ taky nechodily. Tam byl problém třeba vzdálenost..dovolená atd. Ale podle mě se to prostě má sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.5.11 21:02

tak odpověd z jejího meilu: dle kontrol minulích jste měla ovulaci kolem 20dc,po Vašich ovu testech kdy ovu nebyla,odhaduji další ovu opět kolem 20dc............ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
6.5.11 21:03

AHOJ…JÁ BRALA 5-9 DC…asi 4. měsíce taky bez kontroly utz. Taky mě to vystrašilo,le nějak jsem si nepomohla…nakonec vše dobře dopadlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.5.11 21:53

Dobrý večer
mě ho doktor teď taky napsal na dva měsíce a mám ho brát 5-10 a pak do 12 na ultrazvuk a pak znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.5.11 21:56

No, při ovulaci 20.DC a cyklech 28-31 by se taky měla snažit dělat něco s druhou fází cyklu. Ale jinak smyslem Clostilu je, aby ovulace chodila a aby chodila včas. Jako ne, že by se nedalo otěhotnět z ovulace 20.DC (dá, v pohodě), ale když už nasazuju Clostil, tak se snažím ovulaci trochu porovnat na dřív než abych naopak léky přizpůsobovala cyklu. Jinak netuším, proč bys ho brala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
6.5.11 22:01
ugluk píše:
No, při ovulaci 20.DC a cyklech 28-31 by se taky měla snažit dělat něco s druhou fází cyklu. Ale jinak smyslem Clostilu je, aby ovulace chodila a aby chodila včas. Jako ne, že by se nedalo otěhotnět z ovulace 20.DC (dá, v pohodě), ale když už nasazuju Clostil, tak se snažím ovulaci trochu porovnat na dřív než abych naopak léky přizpůsobovala cyklu. Jinak netuším, proč bys ho brala :nevim:
:think: prý se snažíme rok tak nasadíme stimulku :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.5.11 22:14

Aha :-) Teda sice nejsem doktor, ale pár let léčby neplodnosti za sebou mám a troufnu si tvrdit, že standardní postup je - vyšetřit a pak případně léčit. Takže základní vyšetření tebe (hormonální profil, pár cyklů sledovat folikulometrii) a partnera (spermiogram), to nevím, jestli máte, a pak případnou léčbu… Každopádně pokud by ti přístup tvé dr. nesednul, tak po roce s klidným svědomím odejít k odborníkům na neplodnost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí