Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ráda bych se zeptala těch které užívají Clostilbegyt nebo už mají zkušenost s ním za sebou.Dr mi dnes napsala na 4měsíce clostík i když ovu někdy mívám někdy ne,ale co mě zaráží je že nebudu docházet na folikumetrii,mám se dostavit až ho doberu.Užívání mám 1×denně od 8.do 15DC.
měla to z vás některá stejně? Moc děkuji za odpověd
8-15DC? To je nějak pozdě ne? Nechápu proč ti vůbec dala clostil, když tě nebude sledovat. Stává se, že se udělá cysta nebo dojde k hyperstimulaci, ale nechci tě strašit…k takové doktorce bych už nešla. ![]()
Většinou se bere buď 3-7 DC nebo 5-9 DC. Možná u tebe měla nějaký jiný důvod…fakt nevím ![]()
Ahojky jsem už dost vystrašená tak už to ani víc nejde,překvapilo mě to a nevím jak to udělat je u nás jediná gyn.
dnes jsem vzala první ale nevím jestli ho nemám radši užívat vůbec
Podle mě to budeš brát hodně pozdě.Já ho brala 3-7Dc,ale záleží kdy ti vychází OVU ![]()
Tak jeden denně není zas až tak hrozná dávka (a nemělo by při ní hrozit přestimulování), ale kontrolu by to chtělo. Určitě bych dr. požádala aspoň o první dva cykly - pokud bys reagovala dobře, dál to není nutné, ale takhle naslepo je to dost na nic. Ještě můžeš zkusit kontrolovat ovulaci sama - ovutesty nebo měřením BT, jestli to zabírá. Ale 8.-15.DC je opravdu pozdě, obvykle se s ním snaží ovulaci vyvolat do toho 14.DC. Já ho brala 2.-6.DC (mám krátké cykly). Měli by to psát i v příbalovém letáku, tak bych dr. zavolala a ujistila se, že to máš brát opravdu takto a proč.
tak to právě nevím,dr mi počítala průměr ms na 28-31dní…jsem z toho zmatená,myslíte holky že ho sama můžu brát tak jak se má? Jako 5až 9dc? 4měs bez uz
bojim bojim
![]()
Tak můžeš, braním dle návodu nic nezkazíš, ale spíš bych se snažila přesvědčit dr., ať na tebe párkrát koukne, a taky si nechat vysvětlit, proč ho máš o tolik jinak, než je obvyklé.
A nebude problém v tom víkendu? Ptala jsem se jí jestli teda budu chodit na UZ a odpověděla že zatím ne.
Až doma mi došlo že všude se píše o UZ jen já jako smolař né
![]()
28-31 DC je normální cyklus, tak já bych jí buď zavolala, jestli se náhodou nespletla, nebo bych to prostě brala podle návodu v příbaláku..tam je to myslím 5-9DC.
Ale už jsem tu četla, že některý holky na UZ taky nechodily. Tam byl problém třeba vzdálenost..dovolená atd. Ale podle mě se to prostě má sledovat.
tak odpověd z jejího meilu: dle kontrol minulích jste měla ovulaci kolem 20dc,po Vašich ovu testech kdy ovu nebyla,odhaduji další ovu opět kolem 20dc............ ![]()
AHOJ…JÁ BRALA 5-9 DC…asi 4. měsíce taky bez kontroly utz. Taky mě to vystrašilo,le nějak jsem si nepomohla…nakonec vše dobře dopadlo ![]()
Dobrý večer
mě ho doktor teď taky napsal na dva měsíce a mám ho brát 5-10 a pak do 12 na ultrazvuk a pak znova
No, při ovulaci 20.DC a cyklech 28-31 by se taky měla snažit dělat něco s druhou fází cyklu. Ale jinak smyslem Clostilu je, aby ovulace chodila a aby chodila včas. Jako ne, že by se nedalo otěhotnět z ovulace 20.DC (dá, v pohodě), ale když už nasazuju Clostil, tak se snažím ovulaci trochu porovnat na dřív než abych naopak léky přizpůsobovala cyklu. Jinak netuším, proč bys ho brala ![]()
ugluk píše:
No, při ovulaci 20.DC a cyklech 28-31 by se taky měla snažit dělat něco s druhou fází cyklu. Ale jinak smyslem Clostilu je, aby ovulace chodila a aby chodila včas. Jako ne, že by se nedalo otěhotnět z ovulace 20.DC (dá, v pohodě), ale když už nasazuju Clostil, tak se snažím ovulaci trochu porovnat na dřív než abych naopak léky přizpůsobovala cyklu. Jinak netuším, proč bys ho brala
Aha
Teda sice nejsem doktor, ale pár let léčby neplodnosti za sebou mám a troufnu si tvrdit, že standardní postup je - vyšetřit a pak případně léčit. Takže základní vyšetření tebe (hormonální profil, pár cyklů sledovat folikulometrii) a partnera (spermiogram), to nevím, jestli máte, a pak případnou léčbu… Každopádně pokud by ti přístup tvé dr. nesednul, tak po roce s klidným svědomím odejít k odborníkům na neplodnost ![]()