Prosím o radu - chránič páteře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.11.18 06:44

Prosím o radu - chránič páteře

Dobrý den, chtěla bych poradit. Jsem po vážné nehodě, měla jsem zlomenou pánev, rozdrcený obratel a 4 obratle mám zpevněné, takže v nich mám šrouby. Teď je to první zima, co chodím bez berlí a už jsem docela v pohodě. Můj dotaz zní, jestli by bylo dobré koupit si chránič páteře, jak je na lyže nebo snowboard. Myslíte, že když spadnu, že mě to aspoň trošku ochrání? Chodím do práce, která je blízko hor a docela se to tady klouže, co jsem slyšela.. a nerada bych, aby se mi ještě něco stalo.
Předem děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76002
19.11.18 07:11

bylo by dobré vůbec nad takovými věcmi jako snowboard nebo lyžování neuvažovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 07:13

Špatně jsem se vyjádřila. Na snowboard ani lyže nemám v plánu chodit :) ale myslela jsem na normální nošení.. aby se mě něco nestalo, kdybych spadla

• Citovat
  • Upravit
81477
19.11.18 07:21

Nemyslim si, ze by to jakkoli pomohlo. Je to designovane na velke rychlosti, sily, primy uder. Ty pokud spadnes, tak je to spisasi posazeni na zadek, naraz na kostrc. To ti samo muze ublizit, i ten rychly pohyb ale paterak toto neovlivni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 07:22

Dobře, děkuju

• Citovat
  • Upravit
4155
19.11.18 07:54

Spíš doporučím „nesmeky“ - https://www.google.cz/search?…
Jsou různé druhy, chtělo by to vybírat podle toho, v jakém stavu bývají chodníky a cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 07:56

@Murka Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
5154
19.11.18 09:13

Není vůbec nutné, ta stabilizace je dost pevná, spadnout a ublížit si můžeš, pokud to bude prostě „špatný“ pád, ani páteřák ti nepomůže. Jak doporučuje @Murka , určitě nesmeky (to by měli nosit mimo jiné i zdraví lidé, bylo by méně zlomenin) a dobré jsou trkingové hole ;) Tak hlavně optrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 09:14

@Lajka09 Dobře, moc děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
76002
19.11.18 09:19
@Anonymní píše: Špatně jsem se vyjádřila. Na snowboard ani lyže nemám v plánu chodit :) ale myslela jsem na normální nošení.. aby se mě něco nestalo, kdybych spadla

aha, já jsem špatně četla :oops: , promiň, tak při chůzi ti páteřák určitě nepomůže, protože většinou se padá na zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 09:20

@stinga v pohodě, nic se neděje, měla jsem to tam napsat hned :D koukala jsem na netu na ty nesmeky, tak je asi pořídím. Děkuju všem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák