Zlomenina palce u nohy - doba hojení, řízení auta apod

101960
11.11.18 15:35

A je to ktera noha? Pokud prava, tak rizeni zapomen, to je tak na to se nekde prizabit. A jestli leva, tak si pujc nekde automat. Ale jinak u dospeleho se zlomenina leci tak 8-9 tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1682
11.11.18 16:09

Je to pravá, samozřejmě. Tak počítám s tím, že bych pedál ovládala horní ploskou chodidla, nikoliv palcem, ale nikoho ohrožovat nebudu, to dá rozum.

Vím právě, že zlomeniny se běžně léčí dlouho, ale přece jen jde většinou o zlomeniny velkých kostí, v palci jsou spíše malé kůstky. Překvapilo mne, že v lékařských tabulkách je doba hojení palce 30 dní, v případě tříštivé zlomeniny 45 dní. V diskuzích jsem si přečetla, že někteří po zlomenině palce u po 14 dnech celkem normálně chodili, což mne dost překvapilo, ale tak je to menší kost s menší zátěží - opravdu přívítám zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
11.11.18 17:14

Hele uvidíš, když to nebude bolet nebo to natýkat tak bych fungovala normálně. Já měla zlomený prsty u nohy párkrát, ne teda přímo palec, ale ani se nedávala sádra, chladilo se max se ten zlomený prst přilepil k tomu vedlejšímu, aby se s ním tolik nehybalo. Tak za 3 týdny sem ani nevěděla že něco bylo zlomené :nevim: ale pokud tě to bolí, nemáš v tom cit tak do řízení bych se moc nepouštěla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
11.11.18 17:44

Měla jsem rozdrcený „prsteníček“ u nohy. Bolelo to jako s*viňa. hojilo se to tak 3 týdny, že jsem o tom fakt věděla. Palec jsem jsem měla zlomený na ruce a trvalo to asi 2 měsíce a bolelo to ještě hodně dlouho potom, co mi sundali sádru. Asi ti nikdo neporadí s tím řízením, to budeš muset vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
1682
11.11.18 19:06

Jste moc hodné, holky, děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák