Doplatek na bydlení pro svobodnou matku

10
2.10.13 22:26

prosim o radu! Doplatek na bydleni

Dobry vecer potrebovala bych poradit. Jsem svobodna matka, mam 5mes. chlapecka a jsme vedeni na Hmotne nouzy. Bydlim v podnajmu rodineho domu a platim 6000kc, mesicne. Vcera mi pani na urade oznamila ze pokud si nezridim trvale bydliste tam kde nyni bydlim odeberou mi doplatek na bydleni a popravde nevim z ceho bych to platila. Navic kdyz bych tu mela trvale bydliste tak by semnou byl posuzovany majitel nemovitosti, coz mi prijde taky jako hloupost. Nemame spolu nic spolecneho. A jeste mam jeden dotaz potrebovala bych malemu nakoupit zimni obleceni a nejaky vhodnejsi kocarek mohu i na tohle dostat nejaky prispevek? Moc dekuji za odpovedi s pozdracem Misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
2.10.13 22:28

@Avomilk myslím že ti to paní řekla správně bez TP nemáš na příspěvek na bydlení nárok, na výbavu pro syna by ti měl přispět otec

Příspěvek upraven 02.10.13 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.10.13 22:30

Vhodnější kočárek je jaký? 8o

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
2.10.13 22:33

@K-Black no vhodný do sněhu, ne? Taky bych potřebovala, mám jen ty pitomý Multiwaye :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
2.10.13 22:36

Bohužel je to tak- doplatek na bydlení dostaneš jen pokud tam máš trvalé bydliště :?. POkud jsi na hmotné nouzi, tak by tě mohli ubytovat v azylovém domě pro matky s dětma. O doplatku na oblečení jsem neslyšela, určitě se na tebe vztahovalo porodné, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
2.10.13 22:38
@Sibyla0 píše:
@K-Black no vhodný do sněhu, ne? Taky bych potřebovala, mám jen ty pitomý Multiwaye :nevim:

aha :lol:

@cher já myslím že nějaké poukázky existují :think: jako nejsem si tím jistá, ale slyšela jsem to.

• Citovat
  • Upravit
36556
2.10.13 22:41

@Avomilk Majitel, který ti byt pronajímá, by měl prostory, které pronajímá na katastru vést jako samostatnou jednotku. Nejen kvůli doplatku, ale i kvůli případné exekuci.

A příspěvek na vhodnější kočárek? Použité kočárky a zimní oblečeníčko koupíš za hubičku. Jestli jsi v hmotné nouzi, tak se prostě musíš smířit s nižším standardem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
2.10.13 23:14

@Avomilk a co otec dítěte? máš nárok na výživné jak pro dítko, tak pro sebe

oblečení většinou kupuju za pár kaček použité, byť nejsem v nouzi, navíc 5-ti měsíčnímu mimču na zimu obvykle stačí jedna kombinézka čepice a fusak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
2.10.13 23:48

Muzes si zkusit privydelat na materske…prace doma, hlidani, spoluhlidani atd.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
3.10.13 06:55

Na doplatek na bydleni neni potreba trvaly pobyt - narozdil od prispevku na bydleni tam nutny je.
Doplatek na bydleni je davka hmotne nouze na ktery mas narok pokud pobiras i prispevek na zivobyti - zkouma se nejem prijem ale i majetek rodiny. Vice info na www.mpsv.cz

Doplatek kocarku ci obleceny teoreticky mozny je - v ramci mimoradne okamzite pomoci - ale to bys musela byt opravdu v nouzi, postizena zivelnou pohromou apod.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
3.10.13 06:56

@perfect day Souhlasim, jen a prace na doma fakt neni - pokud nedelas praci napr. pro sveho zamestnavatele. Ja uz ji hledam rok a porad nic.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
3.10.13 07:35

A co alimenty?

• Citovat
  • Upravit
7240
3.10.13 10:07

Tak málokdo dáva na podnájem (tedy tady u nás, nevím, jak jinde) trvalé bydliště. A já se jim nedivím, pak by z toho měli zbytečné problémy.
Holt něco za něco, nic není jen tak, musíš splnit dané podmínky, když něco chceš.
A upřímně pokud bych tak moc řešila peníze, myslím, že bych byla ráda za jakýkliv kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.10.13 10:27

Otec prcka umrel nez se narodil a proto jsem ho neudavala. Prckovi nakupuji v sekaci ale koupila jsem starsi kocarek a uz je tak na odpis ze se s nim neda skoro jezdit. Bohuzel resim kazdou korunu. Kdyby byl otec ditete nazivu tak bych tohle resit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
3.10.13 10:30

Verim, ze to neni sranda. Ale obcas co se dozvim, na co vse jsou prispevky..tak ziram. Pripada mi, ze lide, kt.jsou na prispevky zvykli si pilne zjistuji, jestli jim nahidou danovi poplatnici (i ja) nezapalatime krome bydleni, kocaru a jidla i dovolenou. Bacha, pracuje nas cim dal min a brzy nam penize dojdou..do duchodu pujdu v 70, hakuju jak blazen od skonceni skoly a na muj duchod asi nebude, ale na pripsevkx na bydleni ostatnim je. To mi hlava nebere. 8o mne nikdo na pracku, kocar nebo elektrinu nikdy nidko nepridal ani neprida…smula, jsem prilis pracovita asi.(((

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat