Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Slun píše:
Jo holky, kde jste zjistily,že ochranná lhůta je 180 dní?![]()
Zákon o nemocenském pojištění
paragraf 15.
http://business.center.cz/…cast3h1.aspx
takže jestli to chapu dobre mela bych jit na Pn pred tim nez mi ukonci pomer abych nato mela narok?omlouvam se ale ja jsem tady nato antitalent a chtela bych mit stoprocentni jistotu nez udelam prvni krok !!!! děkuji
![]()
Ne, je to pro nárok na PPM úplně jedno, jestli budeš tu dobu mezi koncem práce a nástupem na PPM na PN, na UP nebo třeba doma a platit si sama 1080,– zdravotní…
Pokud budeš mít komplikace, tak je asi nejrozumnější ta PN před koncem pracovního poměru, ale nárok na PPM je i bez ní.
Prostě podstatné je abys na PPM nastoupila do 180 dnů po ukončení práce (předpokládám, že si tam pracovala déle jak půl roku).
Jasně pracuji zde již dva roky a do porodu mi zbývá zhruba 16O dní, takže se vlezu!Pochopila jsem ,že ochranná lhůta je 7 dní po ukončení poměru,takže když hned 1.2.2011 pujdu na PN tak by to mělo být v pořádku!Kdybych nemusela tak bych to v práci neříkala a smlouvu podepsala,ale musím už kvůli sobě!V úterý to řeknu vrchní a uvídíme zda mi vyjde vstříc nebo ne
.Pořád doufám ,že bude v pohodě! ![]()
Těch 7 dní je pro neschopenku, pro mateřskou je to 180 dní, to je hned ten další odstavec, toho zákona, na který jsem dávala odkaz ![]()
Jo a pokud půjdeš na PN, tak jdi už 10.1., protože prvních 21 dní platí zaměstnavatel a když půjdeš až po konci pracovního poměru, tak bys za těch prvních 21 dní nedostala nic.
I když s tvojí prací budeš muset možná jít dřív, ne? Ale nebudem malovat čerta na zeď, třeba ti tu smlouvu prodlouží i když to budou vědět ![]()
Tak to moc děkuji ted uz to chapu ulne
!akorat nikde neni nasany jestli si muzu vybrat na kolik let pujdu na rodicak
????ale asi muzu ne?tak dekuji moc a ja se v utery ozvu jak jsem dopadla! ![]()
Tím, že máš nárok na PPM, tak můžeš… tedy jestli i dvouletý, to záleží na tom jaký máš příjem (bere se hrubý včetně všech přesčasů a příplatků), musela bys mít cca 16500,–
Jo to by mi vyšlo i na dvoulety ,ale ja bych chtela jit na 3 roky a chodit si privydelavat !to by vyslo daleko lip a hlavne nemuzu jit na dva roky,
protoze vsechny babicky chodi jeste do prace a ja bych nemela hlidanii:)a děkuji ![]()
Ahoj holky tak pujdu ještě pětkrát do práce a jdu na PN!Vrchní říkala,že by mě brala ,ale že není jediná kdo o tom rozhoduje a pokud by mi to teda neprodloužili,že není problém se kdykoliv vrátit tak uvidíme
![]()
Na vasem miste bych rozhodne neriskovala zdravi miminka.
Prace na infekcnim je velke riziko…
Ahojky holky ještě jeden, asi blbej dotaz!Už jsem na PN od 1.12.muzu být na pn až do nastupu na materskou?kdyz nebudu od ledna zamestnana?nebo musim jit na pracak od 1.unora?
Díky