Prosím o radu - mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2990
13.11.10 22:02

Jo holky, kde jste zjistily,že ochranná lhůta je 180 dní? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
13.11.10 22:22
Slun píše:
Jo holky, kde jste zjistily,že ochranná lhůta je 180 dní? :think: :think:

Zákon o nemocenském pojištění ;-) paragraf 15.
 http://business.center.cz/…cast3h1.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
13.11.10 23:46

takže jestli to chapu dobre mela bych jit na Pn pred tim nez mi ukonci pomer abych nato mela narok?omlouvam se ale ja jsem tady nato antitalent a chtela bych mit stoprocentni jistotu nez udelam prvni krok !!!! děkuji :) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
14.11.10 08:55

Ne, je to pro nárok na PPM úplně jedno, jestli budeš tu dobu mezi koncem práce a nástupem na PPM na PN, na UP nebo třeba doma a platit si sama 1080,– zdravotní…
Pokud budeš mít komplikace, tak je asi nejrozumnější ta PN před koncem pracovního poměru, ale nárok na PPM je i bez ní.
Prostě podstatné je abys na PPM nastoupila do 180 dnů po ukončení práce (předpokládám, že si tam pracovala déle jak půl roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
14.11.10 17:13

Jasně pracuji zde již dva roky a do porodu mi zbývá zhruba 16O dní, takže se vlezu!Pochopila jsem ,že ochranná lhůta je 7 dní po ukončení poměru,takže když hned 1.2.2011 pujdu na PN tak by to mělo být v pořádku!Kdybych nemusela tak bych to v práci neříkala a smlouvu podepsala,ale musím už kvůli sobě!V úterý to řeknu vrchní a uvídíme zda mi vyjde vstříc nebo ne :(.Pořád doufám ,že bude v pohodě! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
14.11.10 18:46

Těch 7 dní je pro neschopenku, pro mateřskou je to 180 dní, to je hned ten další odstavec, toho zákona, na který jsem dávala odkaz :-)
Jo a pokud půjdeš na PN, tak jdi už 10.1., protože prvních 21 dní platí zaměstnavatel a když půjdeš až po konci pracovního poměru, tak bys za těch prvních 21 dní nedostala nic.
I když s tvojí prací budeš muset možná jít dřív, ne? Ale nebudem malovat čerta na zeď, třeba ti tu smlouvu prodlouží i když to budou vědět ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
14.11.10 19:32

Tak to moc děkuji ted uz to chapu ulne :dance: !akorat nikde neni nasany jestli si muzu vybrat na kolik let pujdu na rodicak :think: ????ale asi muzu ne?tak dekuji moc a ja se v utery ozvu jak jsem dopadla! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
14.11.10 22:30

Tím, že máš nárok na PPM, tak můžeš… tedy jestli i dvouletý, to záleží na tom jaký máš příjem (bere se hrubý včetně všech přesčasů a příplatků), musela bys mít cca 16500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
15.11.10 11:30

Jo to by mi vyšlo i na dvoulety ,ale ja bych chtela jit na 3 roky a chodit si privydelavat !to by vyslo daleko lip a hlavne nemuzu jit na dva roky, :mavam: protoze vsechny babicky chodi jeste do prace a ja bych nemela hlidanii:)a děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
17.11.10 09:51

Ahoj holky tak pujdu ještě pětkrát do práce a jdu na PN!Vrchní říkala,že by mě brala ,ale že není jediná kdo o tom rozhoduje a pokud by mi to teda neprodloužili,že není problém se kdykoliv vrátit tak uvidíme :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meggie1
23.11.10 20:51

Na vasem miste bych rozhodne neriskovala zdravi miminka.
Prace na infekcnim je velke riziko…

• Citovat
  • Upravit
2990
24.11.10 01:19

já se chráním a dělám jen papírovou práci :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
16.12.10 11:41

Ahojky holky ještě jeden, asi blbej dotaz!Už jsem na PN od 1.12.muzu být na pn až do nastupu na materskou?kdyz nebudu od ledna zamestnana?nebo musim jit na pracak od 1.unora? :nevim: :nevim: :pocitac: :zed: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí