Zpět na rodičovskou dovolenou

121
4.11.10 09:38

Zpět na rodičovskou dovolenou

Chci se zeptat, jelikož jsem se ocitla v tíživé situaci, musela jsem hned po mateřské nastoupit do zaměstnání, nastoupila jsem na celý úvazek. Jelikož se firma stěhovala, chodím domů někdy po půl 6. Mám z toho deprese, protože malou vidím jen chvíli, než jde spinkat. Šla jsem tedy za majitelem a poprosila ho, jestli bych nemohla dělat o hodinu kratší úvazek, to odmítl. Rozhodla jsem se, že odejdu a zažádám o rodičovskou dovolenou, snad to jde. Nevíte, jak by to bylo, když bych se hodila marod? Chodil by mi rodičovský příspěvek i nemocenská? Ten bezcitný přístup mě fakt dostává… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
4.11.10 09:40

no já teda nejsem odborník, ale myslím si, že pokud nastoupíš rodičák, tak i když budeš nemocná, tak na nemocenskou asi nárok mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.11.10 09:43

ajno: a proc nemas rodicovsky prispevek ted???Muzes pracovat neomezene.Nejak nechapu proc ho nemas.Pobirat rodicak jde i kdyz pracujes a dite akorat ensmi navstevovat statni skolku ,jesle.
Nebo soukrome dotovane statem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.11.10 09:44

A nechapu proc byjsi emla odchazet.Vypoved davt nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.11.10 09:50

Já rodičovský příspěvek pobírám. No, chtěla bych se hodit marod, než jim řeknu, že odcházím na rodičovskou dovolenou… a až bych domarodila, tak bych jim řekla, že jdu na rodičovskou dovolenou. Výpověď dávat nebudu i když na 100% vím, že se sem nevrátím. Už by mě ani nechtěli, ženská s malým dítětem je pro ně problém. :( A ani bych se tu necítila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.11.10 09:53

Aha tak to jo.Ty jsi to napsala trochu chaoticky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.11.10 09:57
No, jsem poslední dobou trochu mimo… 8-o :mrgreen:
kattkka píše:
Aha tak to jo.Ty jsi to napsala trochu chaoticky. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.11.10 10:48

Podle mne nemuzes mit rodicak i neschopenku. Myslim ze se to vylucuje. Bud jedno nebo druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.11.10 10:53

Hm-toto téma mě zajímá-budu nastupovat do práce na zkrácený úvazek a to jako nemůžu být nemocná? Dítě bude hlídat máma. Od dr. dostanu jaké potvrzení?

Zítra jdu k dr.-tak se zkusím zeptat, jestli nemají zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.11.10 11:18
prekvapena píše:
Hm-toto téma mě zajímá-budu nastupovat do práce na zkrácený úvazek a to jako nemůžu být nemocná? Dítě bude hlídat máma. Od dr. dostanu jaké potvrzení?Zítra jdu k dr.-tak se zkusím zeptat, jestli nemají zkušenost.

Tak když se něco dozvíš, tak dej prosím vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
4.11.10 11:27

Příjem a nemocenské dávky, které nesouvisejí s porodem, nemají vliv na rodičovský příspěvek. tzn když budeš marodit mužeš pobírat RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí