Opět scéna na hřišti :-((

Anonymní
4.11.10 18:35

Opět scéna na hřišti :-((

Dneska jsem opět měla nemylou scénu na hřišti. Nevím, jestli mám náhodu na vztahovačné maminky nebo už nevím..
Jedna moje známá je docela svérázná ve svých názorech, proto ji nic nevyvracím, myslím si svoje, a taky si dělám svoje..
Před 14 dny řešila, že nemám být trapná, když jsem řekla, že aby nedávala našemu sladké, že jim to vyjíme, myslela jsem to s nadsázkou, řekla, že jsem trapná, že je to normální mezi dětmi.
Potom situace kdy si malý donesl nůž jídelní, nevěděla jsem, že je to jejich a divila se, kde se vzal na hřišti, tak opět takové ohrazeníže jejich.
Včera jsem měla opět scénu…Uviděla jsem u jejího 2,5 ročníko chlapce na zemi zapalovač, nevěděla jsem co je to zač a hned jsem začala, coto proboha je.. Myslela jsem si, že to tam kdoví kdo dal a děti na to šahají. Problém byl v tom, že to bylo jejich jejího dítěte, který si s ním hrál a už bylo.. Samozřejmě uraženě, tak zavolaj na nás sociálku, to dal děda.. No trapas jak blázen nebyly jsme tam sami, přitom jsem nevěděla, že je to její, je mně upřímně jedno, co dává dětem na hraní.Docela mně strapnila..Už si říkám, že se vykašlu chodit mezi maminy na hřiště a budu raději chodit sama :-?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
4.11.10 18:44

Já jsem proti tomu dávat dětem zapalovače a podobné nebezpečné předměty na hraní :mrgreen: I když jsou do dna použité :mrgreen: Vždycky tam ještě nějaký kapička plynu zbývá.

Já se naštěstí vždycky s maminkama na hřišti nějak dohodnu a když náhodou vznikne nějaký konflikt, nikdy nejsem sama, tak dotyčná musí nakonec ustoupit a svoje dítko usměrnit.
Např. hra s klacky na pískovišti,jízda na kole, koloběžce v uzavřeném prostoru dětského hřiště, kde je pískoviště a malé děti..

Myslím,že takové předměty nemají na veřejném dětském hřišti co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.10 18:46

ja bych takovou kamaradku teda nechtela… jezis s takovym chovanim… bych ji nakopala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.10 18:48

Nejhorší na tom je to, že spíš patřím mezi nekonfliktní maminy, které spíš drží pusu¨, a myslí si svoje, bohužel pokaždé to spíš bylo nevěedomky- že to zrovna jídelní nůž a pak ten zapalovač patří některému dítěti… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.10 18:49

Neni to kamarádka je to jenom známá z hřiště

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.10 18:52

ja bych ji neco razne rekla, taky nejsem konfliktni typ a myslim si svoje ale kdyz jde o bezpeci maliho tak to bych se ozvala, a kdyby mi rekla at nejsem trapna tak by ji rekla ze ona je trapna a at me nepoucuje a hledi si sviho a svich deti…

• Citovat
  • Upravit
21910
4.11.10 18:58

Nedej se,ty jsi v pravu,NENI normalni,aby si dvoulete dite hralo s nozem,ci zapalovacem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.11.10 19:09

Seber odvahu a nedej se. Ve vší slušnosti ovšem. A jakože tě zrovna nemusí napadnout, co jí zrovna říct, radši vem prcka a jděte si hrát jinam. Vůbec se s ní nebav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
4.11.10 20:20

Tak na to bych nervy neměla, chvíli se to vydržet dá, ale promiň, zapalovač?, nůž?, tak to teda ne. Já, když jdu ven s kamarádkama, který maj děti, tak mě taky pořád upomínaj, „jé, pozor, malá spadne, ježiši, koukej, kam jde, blábláblá atd.“, což mě vytáčí, ale ignoruju ju. Ale takovýdle nářadíčko dětem, to bych s nima nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
4.11.10 20:22

Já bych jí řekla,ať si to svým dětem klidně dává,ale mimo dosah těch mých (takže třeba doma),jelikož narozdíl od ní nestojím o to,aby se mým dětem něco stalo.

Jak píše Eemii,ty jsi v právu,nůž,zapalovač apod. dětem do rukou nepatří! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.11.10 23:00

Hřištím a mateřským centrům se snažím vyhýbat :-D :-D Mám samozřejmě kamarádky, které mají děti, a moje děti jsou s nimi v kontaktu, aby nebyly izolovány, ale mateřská centra apod. mi nahánějí hrůzu. Párkrát jsem absolvovala návštěvu se synkem, buď jsem krotila cizí děti, jejichž maminky kecaly u kafe, nebo jsem řešila, kdo měl co prví atd. Tohle fakt není potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.11.10 07:25

Maty bez dětí nemůže existovat, takže se podobným střetům nevyhnu. Já osobně jsem se naučila nereagovat a podobný věci ignorovat. A navíc už mám tak nějak zmapovaný maminky i jejich dětičky, takže sem tam prostě některé hřiště obcházíme obloukem nebo předčasně opouštíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.11.10 12:01

Co to je za matku, když svému dítěti dává na hraní nůž a zapalovač ?! A pak se ještě uráží…no comment

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí