Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pajule022 píše:
Dobrý večer… neberu antikoncepci, s přítelem provozujeme prerusovany sex.. mám strašně bolavé a zvetsene prsa, bolest v podbřišku, nafoukle břicho a takový divný pocit. Ve čtvrtek jsem byla na gynde, mudr mi řekl, že se mi právě uvolnuje vajíčko. Znamená to tedy že nemůžu být těhotná? Nebo že je oplodněné? Vim, měla jsem se ho zeptat… Ale říkám si, že kdybych byla těhotná, tak mi to řekne narovinu…
Ve čtvrtek jsi zřejmě měla ovulaci. Pokud jste ten večer měli přerušovaný sex, mohlo dojít k oplodnění.
@Russet spíš jsem myslela, jestli to, že mi uvolňuje vajíčko znamená, že jsem těhotná nebo je to ovulace…
@pajule022 píše:
@Russet spíš jsem myslela, jestli to, že mi uvolňuje vajíčko znamená, že jsem těhotná nebo je to ovulace…
Uvolnění vajíčka chápu jako ovulaci. Pak vajíčko putuje vejcovodem a do 12 hodin může být oplodněno.
Kdybys už byla těhotná, neuvolňovalo by se ti teprve vajíčko.
Při podobných dotazech se mi vždycky vybavuje diskuze o zbytečnosti přírodopisu na základní škole
.
@pajule022 píše:
Uvolňování vajíčka je ovulace … pokud jsi měla sex v době kolem toho, tak těhotná klidně být můžeš a je jedno jestli přerušovaný nebo ne … znáš to, stačí kapka …
@Janli píše:
Při podobných dotazech se mi vždycky vybavuje diskuze o zbytečnosti přírodopisu na základní škole.
Když já ještě při přírodopisu moc pozor nedávala. Až o bižuli ![]()
@Russet píše:
Když já ještě při přírodopisu moc pozor nedávala. Až o bižuli
Tam už jste měli praktika, co? ![]()
@Janli píše:
Tam už jste měli praktika, co?
Tak trochu. Ale stejně to bylo trošku trapné být zkoušena z rozmnožovacích orgánů. Člověk to prolistoval po obdržení učebnice a pak se modlil, aby nebyl zrovna na to „tasený“.
Poslední menstruaci jsem měla 14.9…nechráněný pohlavní styk jsem měla 21.9.,od 28.9. doteď mám zvýšenou tělesnou teplotu kolem 37,3 (měřeno v podpaží)-nastydlá nejsem vlastně mi není vůbec nic akorat mě bolí bradavky, semtam se mi zamotá hlava. Menstruaci sem měla dostat 12.10. a pořád nic a testy negativní! Myslíte, že se tam ještě může objevit druhá čárka? Znepokojuje mě ta zvýšená teplota (takhle začínalo mé první těhotenství) a také to, že mě vždy před MS bolí břicho a teď vůbec nic, ale co ty testy?
@Anonymní píše:
Poslední menstruaci jsem měla 14.9…nechráněný pohlavní styk jsem měla 21.9.,od 28.9. doteď mám zvýšenou tělesnou teplotu kolem 37,3 (měřeno v podpaží)-nastydlá nejsem vlastně mi není vůbec nic akorat mě bolí bradavky, semtam se mi zamotá hlava. Menstruaci sem měla dostat 12.10. a pořád nic a testy negativní! Myslíte, že se tam ještě může objevit druhá čárka? Znepokojuje mě ta zvýšená teplota (takhle začínalo mé první těhotenství) a také to, že mě vždy před MS bolí břicho a teď vůbec nic, ale co ty testy?
Jestli byl jediný nechráněny styk 21.9.test už bys mela pozitivní.
Ani jsem to nečetla - ano, můžete.
A teď vážně - udělejte si test znovu. Já si dělala test asi 4 dny po předpokládaném početí a byl negativní. Když se mi po dvou týdnech změnily chutě a měla jsem deset dní zpoždění, udělala jsem test znovu a bylo to tam. Prostě pokud to probíhá podobně jako u Vašeho prvního těhotenství, je možné, že jste znovu těhotná