Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
O tak asi když spí. Nebo se zavřete na rychlovku do koupelny.
@hani28 píše:
Pockejte, az usne?
Ale on kdyz usne, vzbudi se, kdyz neco uslysi a jelikoz jsem u sexu pomerne hlucna, tak to slysi (mame pokoj skoro vedle sebe). Zkouseli jsme „to“ delat spolu i ve 3h rano, prisel syn a my museli vymyslet, ze se nam zamknuly dvere…
Přestaňte dítě pouštět do ložnice, důsledně ho pokaždé odveď do pokojíčku. Je dost starý na to, aby spal ve své posteli
On je takhle pořád jak natrní, že čeká, kdy něco uslyší a podvědomě ho to budí, protože chce být s tebou. Přestaň mu umožnovat být s tebou v ložnici, on se přestane budit.
U nás to fungovalo.
A co takhle se ztisit? Taky jsem byla hlucna, ale co máme dceru, tak se krotim. Logicky.
Obracene by to bylo lepsi. Kdyby byl zvykly spat s vami, tak spi jak drevo, protoze vi, ze je u vas. A vy byste mohli mit sex treba v obyvaku kazdy den.
Takhle se syn naucil, ze pri kazdem zvuku hleda mamu, ma lehke spani. S tim se bude neco delat blbe.
Jak jsem to četla, tak mě napadlo Palicí po hlavě a je klid…ale vážně, je už dost velký, aby spal sám ve svém pokoji, jak to tady už kdosi psal. A taky třeba využit prarodiče, kteří si ho mohou vzít na víkend a vy si hezky užít.
Normálně mu řekni, že má spát, že chcete chvíli s tátou pro sebe, a on že má svůj pokojíček, že ráno zase budete spolu, ale teď máte být odděleně. Neměl bych problém ani ho zamknout.
Neodháněj ho, naopak
Jak se saturuje, přestane si tě hlídat.
No a taky nebuď hlučná. Ani jako dospělá nechci slyšet okolí při sexu, to je hnus ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych poradit. Mame syna (5 let), porad za nama chodi a je takovy, ze chce byt porad s maminkou, ikdyz je pomerne velky. Problem je ten, ze kdyz chceme mit sex s mym muzem, tak to nejde… mame ho jednou za dva tydny, nekdy i to ne. Syn za nami stale chodi a nemame cas „to“ spolu udelat, ikdyz oba chceme… Zkouseli jsme i synovi rict, aby sel driv spat atd. ale vzdy se vratil, no, proste, kdykoliv slysi, ze se neco v dome deje, jde se podivat.. Prosim o rady, pokud ma nekdo podobnou zkusenost.
Naucte ho klepat. Pokud se nerekne dale, tak bude stat za dverma. Zakladni slusnost jej ucte hned od mala.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych poradit. Mame syna (5 let), porad za nama chodi a je takovy, ze chce byt porad s maminkou, ikdyz je pomerne velky. Problem je ten, ze kdyz chceme mit sex s mym muzem, tak to nejde… mame ho jednou za dva tydny, nekdy i to ne. Syn za nami stale chodi a nemame cas „to“ spolu udelat, ikdyz oba chceme… Zkouseli jsme i synovi rict, aby sel driv spat atd. ale vzdy se vratil, no, proste, kdykoliv slysi, ze se neco v dome deje, jde se podivat.. Prosim o rady, pokud ma nekdo podobnou zkusenost.
Nezbývá ti nic jiného, než se s tím smířit. Pokud máte domácnost tak hloupě nastavenou, že ji řídí pětileté děcko, tak ani jiná možnost neexistuje.
Není to už mimino. Nepouštět dovnitř. Zamkněte se a když zaklepe, vylezte ven, zavřete za sebou dveře a odveďte ho zpět do postele. Řekněte mu, že se nic neděje a kdyby se něco dělo, sama za ním přijdete. Opakujte, dokud nedá pokoj. Je třeba aby se začal postupně učit co je to respekt soukromí ostatních - i když jde o vlastní rodiče… Jinak z něj bude ještě v deseti malý terorista milostných vztahů.
Některý děti vám budou prostě do ložnice lézt pořád a je jedno, kolik je jim. U nás si tuhle chtěla zamluvit paní pokoj pro sebe, manžela a dcerku. Řekla mi, že dcerka spí s nimi v posteli. Tak jsem automaticky myslela, že půjde třeba o roční holčičku a že bychom se mohli dohodnout na tom, že tu jednu noc účtovat té malé nebudeme (jelikož jinak se u nás platí na osobu - nehledě na věk, což je pořád pro hodně lidí nepochopitelné, že u Čedoku za dítě možná neplatíte, ale v normálním hotelu ano). Nakonec se ukázalo, že děvčátku, které spí s rodiči v posteli, je 11… A ano, spí takto denně a k odchodu se nemá.
Tam bych to opravdu dotáhnout jako rodič nechtěla…
Příspěvek upraven 17.12.20 v 14:15
@Fiducia píše:
Neodháněj ho, naopakJak se saturuje, přestane si tě hlídat.
No a taky nebuď hlučná. Ani jako dospělá nechci slyšet okolí při sexu, to je hnus
Nemají souložit rovnou před ním? Není to mimino aby musel spát s mámou, a lozit do ložnice při každým zvuku.