Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pastinor? Nový druh Postinoru? Máš manžela 3 roky a „ještě ho nemiluješ“? Nechápu.
V 25 letech bych na potrat teda nešla.
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit. Je mi 25.
S manželem jsme spolu 3roky.
Teď máme krizi, já nevím co chci od života a ještě ho asi nemiluji, ale mám ho rada. On strašně chtěl děti a já ne. No jen nechápu proč jsem mu jednou na to řekla ano(dítě)
A teď jsem těhotná ve 4 týdnu, nečekala jsem, že to se povede hnedani nestihla začít brát antikoncepce, jen vypila Pastinor, ale nepomohlo to. Vím že bude dobry táta, ale bojím se že s nim budu jenom kvůli miminku. A taky se necítím na děti, chtěla jsem po třicítce. Uvažují o potratů ale bojím se že budu o tom litovat.
Otázka pro ty Kdo byl na potratů.
Litujete?
Nebo kdo žije s přítelem jen kvůli dětem, funguje vám vztah?
Děkuji
Po 3letech ho ještě asi nemilujes? Kdyz si dite nechtěla, tak si neměla souhlasit. Tvoje chyba. Kdyz půjdeš na potrat, co na to manžel?
Pastinor a ještě se pije
Na potrat bych nešla a zkusila manzelskou poradnu. Kvůli čemu máte krizi?
Ty asi nebudeš nejostřejší tužka v penále, že? Píšeš jak hotentot, souložíš bez ochrany a divíš se, že jsi těhotná a chceš jít na potrat. Neporadím, nemám totiž slov…
Pokud se chceš s manželem rozejít, tak to udělej. Pokud potratíš dítě, na kterém jste se společně dohodli, tak jako tak vaše manželství téměř jistě skončí.
stejně tak si začni dělat v hlavě důkladný pořádek a před tím, než se rozhodneš. A začni brát ohled na to, že už fakt nejsi holka na střední, co si dělá co cche, ale že důsledek tvých rozhodnutí je, že v tobě začalo růst dítě, které máš s mužem, kterému si při svatbě něco slíbila.
to že nevíš co chceš neznamená, že máš věci rozbít a opustitl, ale že máš hledat řešení.
Pro začátek bych se na tvém místě objednala do rodinné poradny, ty sama a dala si alespoń tu jednu hodinu rozhovoru s někým, kdo rozbité vzthay pomáhá dostávat na úroveń, kdy si lidi alespoń neubližují.
teprve pak se rozhoduj - ne podle otho, co ti napíšou lidi na internetu. Ale po té, co chvíli zkusíš věci jako dospělost, zralost a zdopověnost za svůj život a respekt k těm, co s nimi ten život sdílíš.
S tím že vždycky máš daleko více možností, než teď vidíš - tedy buď potrat a nebo celý život nešťastná s mužem kterého nechceš.
Příspěvek upraven 17.12.20 v 11:53
Ženy tady dostávají čočku i za mnohem míň, ale ty jsi tak neuvěřitelná směsice vypatlanosti a nevyzrálosti, že ti musím napsat, že by bylo lepší, kdyby se to bývalo nepovedlo. Chudák dítě, ať už půjdeš na potrat nebo si ho necháš.
Ty hlavně lituj toho co máš v hlavě a že ses vůbec vdala.
Přestaň se ptát tady..a urovnej si ve svým mozku, jestli se hodláš vůbec smířit s tím, že už třeba žádný mít nebudeš? V pětadvaceti mít myšlení jak 18ctka, je smutný.
Chápu, že někdo do toho vlítne fakt omylem, ale i na to moc nejsem…každej si má dát bacha když nechce..
Stane ne. Ok.
Ale ty kývneš a pak nechceš? Tohle sem ještě neviděla. Nikdo ti do halvy nevidí, aby ti řekl jo udělej to..litovat nebudeš.
Prober se.
Já sem o jedno přišla. A je mi jako tobě. A fakt ti hlavou běhá myšlenka jestli někdy vůbec..fakt se prober.
Anonym pro citlivost!!
Hele ty jsi tady už psala ne? Nejseš to ty, jak jsi potratila cca 3 měsíce zpátky a teď ses zase těhotná a chceš potrat?
Ten paskvil POTRATŮ snad nemůže psát víc ženských ![]()
Nestihla zacit brat antikoncepci? Ty jsi ji chtela zacit brat po 3 letech vztahu, kdyz jste se dohodli, ze dite chcete? Nechces s nim byt, tak se rozved, dite mu nech v peci, on bude rad ze ma dite, ty nebudes ve vztahu, kde chlapa nemilujes a s planovanym ale nechtenym ditetem.
Přečetla jsem si tvou otázku a pečlivě projela celou diskuzi. A můj názor je takový že by sis hlavně měla udělat co nejdřív pořádek v hlavě a to prosím urychleně
z toho co píšeš mi prostě připadáš jako dost nevyrovnaný člověk. Ber to bez urážky.
@lachtanice86 píše:
Po 3letech ho ještě asi nemilujes? Kdyz si dite nechtěla, tak si neměla souhlasit. Tvoje chyba. Kdyz půjdeš na potrat, co na to manžel?
On to nedovolí, proste mu řeknu, že se to stalo samo.
Postinor se pije? Ve 4. týdnu, to je tak cca čas 1. MS, která nepřijde. Ono dost těchhle raných těhotenství nevydrží. Nicméně v 25 letech a vdaná bych na potrat nešla, zvlášť když jsem s dítětem souhlasila. Po třicítce bys mohla zjistit, že to až tak snadno nejde.
Panebože, do čeho jsi to duši dal
Tak ty vědomě souložíš bez ochrany a divíš se, že jsi těhotná? To bych čekala tak od nějaké náctky. Nevím, co jsi vypila, ale Pastinor to fakt nebyl. Až si říkám, jestli fakt manžel nevyužil tvé snížené inteligence a nedal ti vypít džusík
Ohledně potratu, nevěřím, že by toho některá žena nelitovala. To není jako vzít mouchu plácačkou. Každopádně není to jen tvé rozhodnutí. Manžel by měl mít taky možnost se k tomu vyjádřit. Prober to s ním, třeba by měl zájem jít i na rodičák a ty bys měla více volnosti.
Potřebuji poradit. Je mi 25.
ani nestihla začít brát antikoncepce, jen vypila Pastinor, ale nepomohlo to. Vím že bude dobry táta, ale bojím se že s nim budu jenom kvůli miminku. A taky se necítím na děti, chtěla jsem po třicítce. Uvažují o potratů ale bojím se že budu o tom litovat.
S manželem jsme spolu 3roky.
Teď máme krizi, já nevím co chci od života a ještě ho asi nemiluji, ale mám ho rada. On strašně chtěl děti a já ne. No jen nechápu proč jsem mu jednou na to řekla ano(dítě)
A teď jsem těhotná ve 4 týdnu, nečekala jsem, že to se povede hned
Otázka pro ty Kdo byl na potratů.
Litujete?
Nebo kdo žije s přítelem jen kvůli dětem, funguje vám vztah?
Děkuji