Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bože můůj… co lidí by dalo za zdravé dítě a ty si ho necháš nejdřív udělat a pak přemýšlíš o potratu… Jsi jak ex mýho přítele… ta vysadila prášky, otěhotněla a pak vyhrožovala do 3. měsíce, že půjde na potrat. Hrůza..
Večer se za tebe pomodlím, aby se ti rozsvítilo…
Nechám vám tu tohle https://www.healthline.com/…-an-abortion Jestli umíte anglicky, zjistíte tam, že post-abortivní syndrom, kterým vás budou všichni s oblibou strašit rozhodně není nic, co by se ženám, které nechtěly děti a nechaly si je vzít, běžně dělo. Naopak. Dokonce ani není běžné, že by po jednom potratu zůstala žena neplodná a už dítě mít nemohla. Většina těch, co mají problémy s otěhotněním, nikdy na umělém přerušení nebyla. A absolutní většina těch, co na něm někdy byla, v klidu otěhotněla znovu. To už je ta schválnost života…
Pokud ještě děti nechcete a nechcete je ani s tímto partnerem, tak je zcela zbytečné a opravdu smutné dobrovolně se na zbytek života připoutat ke dvěma lidem, které ve svém životě nechcete a bylo by vám bez nich lépe. Nemusíte to dělat. Můžete si vybrat, co je správně pro vás a ne pro lidi kolem… Vždyť za dva roky můžete potkat super chlapa a mít chtěné dítě s ním. ![]()
Hlavně už nikdy neriskujte těhotenství, pokud si nejste jistá, že to tak chcete. Tady vidíte, že to je dost blbé rozhodnutí a hrozně velký risk…
@hani28 píše:
Nestihla zacit brat antikoncepci? Ty jsi ji chtela zacit brat po 3 letech vztahu, kdyz jste se dohodli, ze dite chcete? Nechces s nim byt, tak se rozved, dite mu nech v peci, on bude rad ze ma dite, ty nebudes ve vztahu, kde chlapa nemilujes a s planovanym ale nechtenym ditetem.
Je to zarážející, ale asi nejspíš to bylo tak, že on dítě začal chtít, tak už se chránit nechtěl, ona dítě ještě nechtěla, neuměla to říct a tak si myslela, že mu to odkýve a pak bude brát na tajňáka antikoncepci a bude mít klid. Prostě řekne, že to asi „nejde“. Minimálně by získala měsíce k dobru, než by se rozhodla, co vlastně chce a s kým… Samotnou by mě to nenapadlo, ale mám dvě známé, které se přesně takhle „snaží“ o dítě, které nechtějí, ale bojí se, že když to manželovi poví, opustí je…
@PeBa12 píše:
Tohle je fakt smutný… Ne to co se ti děje, ale smutný je to do jaké situace si dostala svého manžela. Před 3 rokama si věděla co od života chceš a teď po 3 letech manželství už nevíš? Manželovi kývneš na dítě, ale chceš začít brát antinu aby se to nezadařilo (bohužel ani to neudělaš pořádně)… Před zaděláním na dítě krize nebyla? Nebo jak to mám chápat? To ses jednou ráno probudila a řekla si, že máte krizi? Protože přesně takový mám ztoho pocit…Je to smutný, ale matka by si ještě být neměla…Doufám, že chápeš co tím chci říct
To se může stát, že po pár letech zjistí, že už chce něco jiného. Nebo to nikdy nebylo super a doufala, že se to časem spraví… Smutné na tom je, že mu to nedokáže říct na féra. Prostě za ním přijít, říct mu, že už s ním nechce být, nechce s ním mít dítě, že chce aby její život šel úplně jiným směrem. On se z toho časem oklepe. Bude to pořád lepší, než aby se tři trápili. Protože jestli to ona fakt nechce, tak to stejně půjde do háje. Ale bude to trvat třeba roky a nechá to psychické důsledky na tom dítěti…
@Pruhovaný_mýval píše:
@Julča001 To teda fakt ne. To, co píše je fakt hrůza, kdyby blbost nadnášela, tak tu zakladatelka léta jako holubice. Ale jakožto cizinka žijící v zahraničí se taky dost často potýkám s šikanou za víceméně drobný gramatický přehmaty, tak jsem na to trochu citlivá.
Jasné, já jsem tou vymaštěností taky nemyslela pravopis.
Ad přehmaty: jojo, tomu rozumím ![]()
Šla bych na potrat a rozvedla se. I přes svůj věk ještě nejsi úplně vyzrálá a nebylo by dobré mít dítě s někým s kým si nerozumíš. Běž na potrat dokud je čas a rozveď se. Užij si svobodného života a až budeš ready na závazky a dospělý život, tak si teprve udělej dítě. Takhle budeš jedině nešťastná.
@Dinomama píše:
A ono se na to nikdy nepřijde a ty z toho vyjdeš bez ztráty kytičky? Každá lež jednoho dne vypluje na povrch a ty následky tě dříve či později dostanou. Máš asi hodně silný žaludek
Samozřejmě, že se to ukáže. Ve chvíli, kdy se budou hádat jako psi a ona už nebude vědět, čím by mu ublížila, tak mu to vmete do obličeje a ani si to včas neuvědomí… To už jsem viděla. „A stejně jsem si to nechala vzít, protože s takovým budižkničemu by nikdo nechtěl děti!“ „A stejně to dítě neni tvoje, ale kolegy z práce! Ty jsi takový hovado, že ani to dítě jsi udělat neuměl!“ Je to hrozně hnusné a kruté, ale opravdu toho jsou některé schopné…
@Anonymní píše:
On to nedovolí, proste mu řeknu, že se to stalo samo.
Potrat v tomto případě nepomůže, ale lobotomie by mohla hodně vyřešit.
@DeeDee.518 píše:
Samozřejmě, že se to ukáže. Ve chvíli, kdy se budou hádat jako psi a ona už nebude vědět, čím by mu ublížila, tak mu to vmete do obličeje a ani si to včas neuvědomí… To už jsem viděla. „A stejně jsem si to nechala vzít, protože s takovým budižkničemu by nikdo nechtěl děti!“ „A stejně to dítě neni tvoje, ale kolegy z práce! Ty jsi takový hovado, že ani to dítě jsi udělat neuměl!“ Je to hrozně hnusné a kruté, ale opravdu toho jsou některé schopné…
My se nehádáme, aj když jsem se teď na 2 měsíce odstěhovala tak se furt chováme k sobě dobre. Já se umím kontrolovat, s to bych nikdy neřekla
@DeeDee.518 píše:
Nechám vám tu tohle https://www.healthline.com/…-an-abortion Jestli umíte anglicky, zjistíte tam, že post-abortivní syndrom, kterým vás budou všichni s oblibou strašit rozhodně není nic, co by se ženám, které nechtěly děti a nechaly si je vzít, běžně dělo. Naopak. Dokonce ani není běžné, že by po jednom potratu zůstala žena neplodná a už dítě mít nemohla. Většina těch, co mají problémy s otěhotněním, nikdy na umělém přerušení nebyla. A absolutní většina těch, co na něm někdy byla, v klidu otěhotněla znovu. To už je ta schválnost života…Pokud ještě děti nechcete a nechcete je ani s tímto partnerem, tak je zcela zbytečné a opravdu smutné dobrovolně se na zbytek života připoutat ke dvěma lidem, které ve svém životě nechcete a bylo by vám bez nich lépe. Nemusíte to dělat. Můžete si vybrat, co je správně pro vás a ne pro lidi kolem… Vždyť za dva roky můžete potkat super chlapa a mít chtěné dítě s ním.
Hlavně už nikdy neriskujte těhotenství, pokud si nejste jistá, že to tak chcete. Tady vidíte, že to je dost blbé rozhodnutí a hrozně velký risk…
Děkuji, četla jsem to. Ano, to že lidi říkají, že po potratů určitě nebudeš mít dítě je stereotyp
@DeeDee.518 píše:
To se může stát, že po pár letech zjistí, že už chce něco jiného. Nebo to nikdy nebylo super a doufala, že se to časem spraví… Smutné na tom je, že mu to nedokáže říct na féra. Prostě za ním přijít, říct mu, že už s ním nechce být, nechce s ním mít dítě, že chce aby její život šel úplně jiným směrem. On se z toho časem oklepe. Bude to pořád lepší, než aby se tři trápili. Protože jestli to ona fakt nechce, tak to stejně půjde do háje. Ale bude to trvat třeba roky a nechá to psychické důsledky na tom dítěti…
To že jsem se za nej vdala má důvody, on me strašně miloval/miluje. A já jeho ne, dříve jsem si myslela že je to láska ale bohužel tak to není. Ještě me k tomu nutili rodiče. My jsme se brali když jsme neměli nic, teď se máme dost dobre ale ta láska stejně nepřišla. Krize začala pro to, že me chce vlastnít a kontolovat
@DeeDee.518 píše:
Ano stát se to může, ale pokud to tak opravdu bylo a ona cítila od začátku, že to není přesně to co hledala, nikdy neměla kývnout na to dítě. Teď bohužel zlomí jednomu chlapovi srdce, protože neví co od života chce a tak připraví o život jeho dítě.
Stůj co stůj je zakladatelka sobecká, protože tohle všechno by nemusela řešit kdyby měla všech 5 pohromadě.
Že jsi cizinka je jasné z prvního příspěvku, alespoň mně. Za chyby v textu tady vždycky někdo „vyletí“, a je to zbytečné. Ale… Víš proč ti tu hlavně všichni nadávají? Nedochází ti, jak strašně se k manželovi chováš? Chápu, že láska a zamilovanost může opadnout po 3 letech manželství. Když přišel s tím, že by se rád snažil o miminko, měla jsi být upřímná a říct, že nechceš ještě několik let. Tohle je nejhorší, v čem můžeš lhát. Ty jsi mu neřekla nic, a myslela jsi, že tajně začneš brát antikoncepci, a tím to bude vyřešené… To snad ne!!! vždyť, i kdyby jsi teď neotěhotněla, tak touto lží mu kradeš čas. On, stejně jako ty, žije jen jednou. Takže pokud se neshodujete v tak zásadní věci, jako je čas, kdy si pořídit dítě, měla jsi se rozvést a dopřát mu rodinu jinde. A ta druhá lež? Že půjdeš na potrat a jemu řekneš, že to „samo“, ta je stejně děsná! On není žádný stroj na děti, on toho potratu bude litovat, bude ho to bolet. A ještě se bude snažit podporovat tebe, protože si bude myslet, že jsi po miminku toužila. Skutečně by ses necítila jako bit*ch, kdybys mu toto namluvila? Já zažila bohužel potraty dva přirozené, a mého muže, i když byl silný a podporoval mě, tak ho to taky hodně zasáhlo. Proto ti tady všichni nadávají. Chyby v textu mě nezajímají, ale jakou máš povahu, to je hrozné.
No ono to nebude náhoda, že přichází mimi. Většinou přijde tam, kde by se manželství zhroutilo a přijde mimi jako pomoc, aby manželství podpořilo. To se děje často. Za pár let na to budeš koukat jinak. Ber život tak, že co přišlo, je dar pro vás, ne vetřelec. Až se narodí, určitè ho budete oba milovat a budeš kroutit hlavou nad tím, jak tě mohlo kdysi jen napadnout vaše dítě dát pryč. Bourat něco je lehké, buď statečná a buduj. Potrat by vaše manželství nebudovalo, ba naopak, podkopalo by to základy vašeho vztahu. Hodně štěstí.