Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
narychlo jsme se dozvěděli, že nás od pondělí vezmou do školky v místě bydliště.. Teď s malým dojíždíme do vedlejšího města.. Zítra je konec měsíce a dostaneme rozhodnutí o přijetí do nové školky od pondělí.. Čtvrtek a pátek neseženeme hlídání.. A můj dotaz zní.. Budeme platit celý měsíc školkovné, když tam půjde jen 2×? A odhlášení ze školky musí být písemně i když není předškolák? Malému jsou tři a kousek.. Školní řád jsem samozřejmě četla, ale toto info tam není..
@Letynka16 píše:
Ahoj,
narychlo jsme se dozvěděli, že nás od pondělí vezmou do školky v místě bydliště.. Teď s malým dojíždíme do vedlejšího města.. Zítra je konec měsíce a dostaneme rozhodnutí o přijetí do nové školky od pondělí.. Čtvrtek a pátek neseženeme hlídání.. A můj dotaz zní.. Budeme platit celý měsíc školkovné, když tam půjde jen 2×? A odhlášení ze školky musí být písemně i když není předškolák? Malému jsou tři a kousek.. Školní řád jsem samozřejmě četla, ale toto info tam není..
Zeptej se ve školce.
My omlouváme vše elektonicky. V předchozí školce jsme to psali do sešitu v šatně nebo telefonicky. Školkovne platíme i v létě kdy děti nechodí, ale snížené.
Ano, školkovné se platí na celý měsíc, byť je tam dítě kvůli nemocnosti jen 2 x do měsíce. To samé poplatky za družinu, byť je tam dítě jen několik hodin měsíčně. Odhlášení se většinou píše do knihy předem, nebo telefonicky, aby se pro dítě nevařilo.
@JancaS84 píše:
Zeptej se ve školce.
My omlouváme vše elektonicky. V předchozí školce jsme to psali do sešitu v šatně nebo telefonicky. Školkovne platíme i v létě kdy děti nechodí, ale snížené.
U nás se odhlašuje. Kdo zapomene odhlásit, převádí se mu peníze na září.
Pochopily jsme se dobře?.. Já ho chci po dvou dnech v měsíci odhlásit úplně.. Už tam nikdy nepůjde.. Je to stejný princip?
@Letynka16 píše:
Pochopily jsme se dobře?.. Já ho chci po dvou dnech v měsíci odhlásit úplně.. Už tam nikdy nepůjde.. Je to stejný princip?
Ano. Platíš celý měsíc, i když tam byl jen dva dny. Samozřejmě, ředitelka může být tolerantní a školkovné vrátit
.
@Letynka16 píše:
Ano, princip je stejný. Zkus se domluvit. Třeba taky někoho narychlo seženou a část ti vrátí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.