Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Marketa.sterbova navyš přijmy a spoř. Mít rezervu na horší časy je dneska základ všeho
Chytri lide umeji napr. pouzivat kreditni karty ve svuj prospech (tzn. jeste vydelat na tom, ze plati cizimi penezi), tech je vsak odhadem 2-5%… Znam lidi, co na tom vydelaji, lepe receno usetri i deset tisic za rok, me osobne se povedlo snad okolo 20 tis. za rok…
Ber to jako tip.
@Marketa.sterbova píše:
Lidičky prosím poraďte mi. S manželem splácíme hypotéku, jinak se zadlužit nechceme. Ale někdy to prostě nezvládáme a pár tisícovek navíc by se hodiloMáte někdo zkušenosti s online rychlýma půjčkama? Můžete mi třeba nějakou doporučit? Děkuji mnohokrát!
Doporučuji ti brigádu. Teď díky vánocům bude poptávka.
@Marketa.sterbova na tohle by Vam treba mohla stacit ta kreditka, jak uz bylo zmineno, ale pouzivat ji tak jak se ma. Tedy pokud na konci mesice chybi 1000 Kc tak si vzit z kreditky, ale ihned po vyplate na kreditku poslat zpet, tedy bezurocne. Ne ze vycerpate celou kreditku a pak budete nuceni splacet po castkach.
@Marketa.sterbova Jestli jde o tisícovku, tak radím dát si dohromady příjmy a výdaje, tam jistě najdete prostor kde se dá 1 tis korun najít, abyste měsíčně vyšli. A pokud máš dvě malé děti, tak všichni víme, že nejvíc narostou náklady v září, kdy se platí příspěvky v MŠ, ZŠ a kroužky a podobná částka přijde ještě v únoru. Je třeba s tím počítat. Tak radím udělat si pořádek dokud je čas.
@Marketa.sterbova píše:
@radkkaMám dvě malé děti, na brigádu není čas a ani sílamanžel vydělává celkem dost peněz, ale někdy se stane, že poslední týden potřebujeme třeba tisícovku navíc, abychom vyšli
Promiň, ale 1000 - buď ušetřit nebo pár hodin měsíčně něco…
@Marketa.sterbova píše:
@radkkaMám dvě malé děti, na brigádu není čas a ani sílamanžel vydělává celkem dost peněz, ale někdy se stane, že poslední týden potřebujeme třeba tisícovku navíc, abychom vyšli
Kámoška má děti 3 a stejně má i brigádu, když nevychází… Prostě si jeden měsíc tvrdě utáhněte opasky a vař levná jídla (nemusí být hnusná, stačí jen fantazie - ale na jídle ušetříš nejvíc) a udělej si třeba tu 1000-2000 kč peněžní jistotu, na které prostě nesáhneš. A budeš za vodou. netvrď mi, že kvůli blbé tisícovce si musíš hned brát půjčku zvlášť, když manžel vydělává dost, dle tvých vlastních slov. nebo jednou prostě a jednoduše schovej 1000kč hned po výplatě a nepočítej s ní. Když pak nastane problém těsně před výplatou, máš kam sáhnout… Chjo, takto dobrovolně se chtít pustit do dluhového kolotoče, z kterého pak není úniku. Já to prostě nechápu.
@Moise píše:
@Marketa.sterbova navyš přijmy a spoř. Mít rezervu na horší časy je dneska základ všeho
Kdyz nejde zvysit prijmy, tak snizit naroky a naklady jde vzdycky ![]()
Když se ptali Dalajlámy, co ho na lidstvu nejvíc překvapuje, odpověděl:
„Lidé. Protože obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví a pak se tak znepokojují budoucností, že si neužívají přítomnost a tak nežijí ani v přítomnosti ani v budoucnosti. A žijí tak, jako by nikdy neměli zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.“
A me prekvapuje, jak nekdo si zije nad pomery a pak ze pry „nevyjde“…
Tak jsem cestou do obchodu v radiu zaslechla, že prý si před výplatou těch pár tisíc půjčuje 57 % čechů. Mně se teda ale nikdo neptal
![]()
Zalezi kde se ptali, hadam u nejakeho diskontu u plebsu nebo nekde u hospody? To je stejna inteligence, jako tankovatsoustavne do auta 1/4 nadrze, protoze ted nemam penize. Vzdyt rezie s tim spojena je neefektivni…
@Roker píše:
Zalezi kde se ptali, hadam u nejakeho diskontu u plebsu nebo nekde u hospody? To je stejna inteligence, jako tankovatsoustavne do auta 1/4 nadrze, protoze ted nemam penize. Vzdyt rezie s tim spojena je neefektivni…
Jako myslíš tím cestu na benzinku?
Jako ono tohle je jediné, co některé lidi donutí jet do práce busem/autem, protože auto „nejede“. Bohužel. Spousta lidí si stěžuje, že nemá peníze, ale do práce, na nákup a všude jezdí autem, i když lze jinak, jen ztratí trochu pohodlí.
@zvidavajanca ´nejen cestu, ale cas a spineni s nadrzi placeni atp. Asi si rikaji, ze to co nenacerpaji nemohou projet ![]()
Ke zbytku jen citace: Když se ptali Dalajlámy, co ho na lidstvu nejvíc překvapuje, odpověděl:
„Lidé. Protože obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví a pak se tak znepokojují budoucností, že si neužívají přítomnost a tak nežijí ani v přítomnosti ani v budoucnosti. A žijí tak, jako by nikdy neměli zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.“
Nerozumim tomu, proc nekdo nevyjde s vyplatou… Stai snizit naroky a komfort. Mladi mohou vice zabrat a vzit brigadu. Vsak lidi je malo a Nemecko nabira imigranty
a cesi nevyjdpu s vyplatou, kruci
@Roker Já tomu rozumím, že někdo nevyjde. Chtějí žít a peníze jen letí. Já začínala s prací v osmnácti. Už tehdy jsem něco šetřila na stavebko, i když úplně v začátcích ne. Jela jsem od výplaty k výplatě. Pak jsem dostala nabídku levného podnájmu, byly jsme tam dvě v 2+kk a ten život jsem si prostě užila
. Asi to bylo opravdu nějakou nevědomostí, ale také jsem jela v kontokorentu, sem tam nějaká půjčka. Ale vždy jsem všechno platila včas a bez problémů, ale také jsem žila s desetikorunou na den. Ale to byla divoká 90. léta ![]()