Prosím o radu skrz finance

Terezka20
19.10.15 12:25

Prosím o radu skrz finance

Zdravím Vás, v květnu tohoto roku jsem složila maturitní zkoušku, tudíž jsem byla donedávna studentem a nyní pracuji ve svém prvním zaměstnání pouhý měsíc. Jelikož jsem se pustila do bydlení, velice bych potřebovala půjčku ihned minimálně ve výši 50000 Kč. Jelikož pracuji první měsíc a nemám zasebou odpracované 3 měsíce (zkušební doba), nemohu nikde dostat půjčku. Ať už v bance, nebo u nebankovních institucí. Má otázka je, zda někdo z Vás neví o půjčce, kde by se jako případný zdroj příjmu dal považovat i příjem alimentů od otce, nebo popř. jiné řešení. Bohužel nemám známé, kteří by mi mohli tuto částku půjčit, peníze nezbytně potřebuji. Děkuji za veškeré Vaše rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4148
19.10.15 12:33

A nemůžeš počkat? aspoň do té doby, než nebudeš ve zkušebce? Když nic jiného, jsi poměrně odvážná, že chceš rovnou ve zkušebce jít do tak drahé půjčky. Co kdyby se náhodou stalo, že po zkušební době neprodlouží smlouvu? A že se to stává poměrně často. Je to asi 2 měsíce, kdy s kámoškou vydrbkali stejně… navíc takové ty půjčky, kde se moc nezkoumají příjmy, nebývají výhodné. Respektive ne pro tebe, jako klienta. Abys pak nelitovala. Já bych tedy raději třeba půl roku spala někde na nafukovačce, ale postupně si šetřila a pak si vše pořídila bez dluhů a bez úroků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
19.10.15 12:34

@Terezka20 No, pokud již pracuješ, tak na alimenty od otce nemáš zákonný nárok, tak je těžko někdo bude brát jako příjem. A jinak bydlet se dá po přechodnou dobu s minimem věcí, tak bych na půjčku prozatím rychle zapomněla a maximálně to řešila za ty 3 měsíce v bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.10.15 12:35

Na bydlení nutně 50 000 Kč? A já husa spala na zemi, ledničku měla za oknem a prala si v umyvadle.
Co třeba aspoň počkat ty dva měsíce? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka20

Já mám pracovní poměr na dobu určitou, pracuji ve škole na které jsem studovala, tudíž z tohoto hlediska obavy nemám. Samozřejmě bych s půjčkou počkala, pokud by se jednalo o otázku nábytku, ale mě jde opravdu o finance, co se týče nájemného a tak dále, pomohlo by mi to, proto alespon zkouším zjistit více informací.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida

Máš, kde bydlet? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9273
19.10.15 12:36

Začínat život s dluhama, to není dobrý nápad. Na co má být ta půjčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.10.15 12:37

@Terezka20 Nemáš na nájem, ale na splacení jo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
19.10.15 12:42

Na tvém místě bych opravdu zvažila, jestli si vůbec půjčku brát. To, že ti nikde nechtějí půjčit má důvod. Aby jsi se pak nedostala do problémů, podle mně není dobré začínat a hned se zadlužit. Nechceš se prostě zařizovat postupně, vždycky když něco našetříš?

• Citovat
  • Upravit
14210
19.10.15 12:42

Pracovni pomer na dobu urcitou a jeste ve zkusebce, zapomen na pujcku. Navic pujcka 50 tisic u nebankovky, to mas mesicni splatku cca 7 tisic, na to by si mela vubec penize, kdyz ted nemas na najem? Kde na nej vezmes potom, kdyz ti k tomu pribyde jeste splatka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
19.10.15 12:43

Taky bych počkala ty dva měsíce. Podle mě někdě půjčku seženeš, ale bude to u nějaký pochybný firmy, nešla bych do toho. Jinak mě taky zarazily ty alimenty, na ty asi nárok už nemáš, když pracuješ, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
19.10.15 12:45
@radkka píše:
@Terezka20 Nemáš na nájem, ale na splacení jo? 8o

Ono to asi bude spíš na kauci. :nevim: Ale já bych opravdu počkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.10.15 12:47

@Terezka20 alimenty nejsou příjmem.. prostě musíš počkat. Mmchdm, hned si brát půjčku, když za sebou nemáš ani zkušebku, je tak trochu sebevražda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.10.15 12:52

Predpokladam, ze to je spis na kauci+poplatky+prvni najem. ale souhlasim, ze lepsi by bylo treba spolubydleni nebo par mesicu nekde „prezit“ (rodice, babicky, kamaradka) s mensimi naklady, nez rovnou pujcka.

klasicka banka ti nepujci a ostatni si na tobe smlsnou. staci pak jedina chybicka a kolotoc dluhu se roztoci. (i delsi nemocenska muze poslat vse do haje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka20
19.10.15 12:53

S tím nájemným jsem to napsala blbě, není to tak, že by mi měsíční příjem nestačil na nájem a na ostatní výdaje, ale myslela jsem to tak, že právě tento měsíc mě ty finance tlačí a právě proto potřebuji půjčit, i na ten nájem. Co se týče alimentů, nyní je už nedostávám, ale dostávala jsem je předtím, než jsem byla zaměstnaná, proto mě napadlo, zda se to dá považovat za tříměsíční příjem…Snad mi rozumíte

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel