Prosím o radu - syn kouše, štípe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jrk
494
30.8.11 13:16

Ja bych se prave obaval toho az pujde do skolky aby si ucitelky a cizi maminy nestezovaly. Je to placnuti dostatecne durazne? tak musi prijit vzdy s upúozornenim ze se to nedela. Ignorace problemu jej neresi.
A samo pomaha, ted se s tebou nebavim, zlobis. A terba takove ty tresty, a za trest budes tady sedet apod.
Zkus kombinaci.S tim ze ho ale musis pochvalit kdyz je hodny a zduraznit ze tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.8.11 13:32
Jrk píše: [… A ted vazne, on si tim vydobyva pozornost, je treba aby si ji vydobyval jinym zpusobem. …

S touhle částí souhlasím. :-D

Jrk píše:
Kdyz je dite male muzes mu jeste dat par facek, kdyz je vetsi uz to nejde.

S tímhle měla problém kámoška. Dokud byla silnější než její syn, tak ho fackama dohnala vždycky k poslušnosti. Pak už byl silnější on a měla smůlu. Věřím, že když to už s malýma dětma zvládneme po dobrém, tak to dobrém zvládneme i později až vyrostou.

A aby se uměli prát, zapíši je na judo. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
30.8.11 20:34

Zkus kouknout na poradnu na idnesu, je tam detska psycholozka - ted jsem koukala, ze tam odpovidala na jeden dotaz ohledne kousani - pridavam link, snad se to povede presne s odkazem na jeji odpoved. Pokud ne, tak si dej vsechna temata a najdes tam „kousani“

http://ona.idnes.cz/…/poradna.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
30.8.11 20:34

Zkus kouknout na poradnu na idnesu, je tam detska psycholozka - ted jsem koukala, ze tam odpovidala na jeden dotaz ohledne kousani - pridavam link, snad se to povede presne s odkazem na jeji odpoved. Pokud ne, tak si dej vsechna temata a najdes tam „kousani“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
30.8.11 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.8.11 22:42
sopky píše:
Zkus kouknout na poradnu na idnesu, je tam detska psycholozka - ted jsem koukala, ze tam odpovidala na jeden dotaz ohledne kousani - pridavam link, snad se to povede presne s odkazem na jeji odpoved. Pokud ne, tak si dej vsechna temata a najdes tam „kousani“http://ona.idnes.cz/…/poradna.asp?…

Děkuji moc za odkaz-snad na něho už konečně něco zabere.Jsem ráda,že v tom nejsem sama a těch maminek co s tím má problém je víc.Tak snad ty naše roštáky brzo sklidníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3941
30.8.11 23:01

Moje sestřenice v necelym roce začala tetu kousat při kojení. Teta dostala odbornou radu, když prcek kousne, přimáčknout hlavu k prsu. To se sestřence samozřejmě nelíbilo a přestala to dělat. Vím, že tohle je jiná situace, ale když se tvůj prcek zakousne a ty mu tu hlavu přimáčkneš, taky mu to nebude příjemný :roll: …za pokus nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.8.11 23:17

Každá rada je dobrá-díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.8.11 15:34
sopky píše:
Zkus kouknout na poradnu na idnesu, je tam detska psycholozka - ted jsem koukala, ze tam odpovidala na jeden dotaz ohledne kousani - pridavam link, snad se to povede presne s odkazem na jeji odpoved. Pokud ne, tak si dej vsechna temata a najdes tam „kousani“http://ona.idnes.cz/…/poradna.asp?…

To je psycholožka podle mého gusta. :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 13:09

Synovi jsou 3 roky, od září jde do školky a od doby, co se začala řešit školka a můj nástup do práce, tak mi začal ubližovat. Čteme si a on mě najednou štípne, jdeme jíst, tak ho pošlu umýt ruce a on mě kopne nebo bouchne. Pokud ho kvůli něčemu kárám, tak mě kousne. U toho něco zaječí, abych to opravdu nepřehlédla. Není to žádnou velkou silou, ale je to nepříjemné a opakuje se to několikrát denně - při jídle, oblékání, hraní a i „jen tak“.
Myslíte, že to může být kvůli tomu, že vycítil školku a změny, které kvůli tomu nastanou?

• Citovat
  • Upravit
8506
16.6.17 13:56
@Anonymní píše:
Synovi jsou 3 roky, od září jde do školky a od doby, co se začala řešit školka a můj nástup do práce, tak mi začal ubližovat. Čteme si a on mě najednou štípne, jdeme jíst, tak ho pošlu umýt ruce a on mě kopne nebo bouchne. Pokud ho kvůli něčemu kárám, tak mě kousne. U toho něco zaječí, abych to opravdu nepřehlédla. Není to žádnou velkou silou, ale je to nepříjemné a opakuje se to několikrát denně - při jídle, oblékání, hraní a i „jen tak“.
Myslíte, že to může být kvůli tomu, že vycítil školku a změny, které kvůli tomu nastanou?

Muze a nemusi. A co udelas ty, kdyz te kousne nebo stipne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 14:05
@Limi123 píše:
Muze a nemusi. A co udelas ty, kdyz te kousne nebo stipne?

Řeknu mu, že my si neubližujeme a pošlu ho pryč, pak se musí omluvit.

• Citovat
  • Upravit
8506
16.6.17 14:15
@Anonymní píše: Řeknu mu, že my si neubližujeme a pošlu ho pryč, pak se musí omluvit.

A jak dlouho to trva? A nelepsi se to? Pak bude asi potreba pridat nejaky trest (treba pokud te jeste dnes znova stipne, nebude vecernicek, nepujdeme za kamaradem atd.). Nebo formou odmeny - pokud nebudes cely den stipat, bude vecernicek.
Ja mam 17 mesicniho a take me zacal pred dvema mesici stipat. Nejdriv jsem mu to vysvetlovala po dobrem a nic. Tak jsem mu parkrat rekla - je, tobe se libi, kdyz se stipeme? No tak jo, budeme se stipat… A stipla jsem ho take. Ne nejak moc, ale tak, aby to pocitil. Prestalo to do tydne. Preci jen 16m to clovek asi jeste moc nevysvetli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 14:25

@Limi123 on tresty typu, když teď něco uděláš, tak za 2 hodiny nebude pohádka, nechápe a tělesné tresty a ani oplácení neaplikujeme. U nás to napáchalo víc škody než užitku.
Takže ho separujeme a necháme „vychladnout“ 3 minuty na samotce.
On ví, že se neštípe a dělá to vyloženě úmyslně a schválně, protože to nesmí.
My si s různými způsoby ubližování procházíme už 2 roky. Ale teď to obrátil jen proti mně - tátu, babičky i sourozence nechává být.
Zajímalo mě, jestli se někdo setkal s tím, že se dítě takto „mstilo“ předem. Kdyby chodil do školky, tak by to bylo jasné. Teď to začalo po zápisu do školky a stupňuje se to tím, jak o školce mluvíme, navíc jsem se byla nahlásit v práci a brala jsem ho s sebou.

• Citovat
  • Upravit
8506
16.6.17 14:39
@Anonymní píše:
@Limi123 on tresty typu, když teď něco uděláš, tak za 2 hodiny nebude pohádka, nechápe a tělesné tresty a ani oplácení neaplikujeme. U nás to napáchalo víc škody než užitku.
Takže ho separujeme a necháme „vychladnout“ 3 minuty na samotce.
On ví, že se neštípe a dělá to vyloženě úmyslně a schválně, protože to nesmí.
My si s různými způsoby ubližování procházíme už 2 roky. Ale teď to obrátil jen proti mně - tátu, babičky i sourozence nechává být.
Zajímalo mě, jestli se někdo setkal s tím, že se dítě takto „mstilo“ předem. Kdyby chodil do školky, tak by to bylo jasné. Teď to začalo po zápisu do školky a stupňuje se to tím, jak o školce mluvíme, navíc jsem se byla nahlásit v práci a brala jsem ho s sebou.

Chapu a s timhle zkusenost nemam.
Ja jsem to neprezentovala jako oplaceni, ale jako ze pristupuju na jeho „hru“ a pokud se mu to libi, tak se muzeme stipat. Musela jsem to udelat celkem tak 5× a byl pokoj. Pred tim jsem mesic zkousela vsechno mozne a noc nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí