Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proc to tak resis? Kalkulacka sedi, otehotnela jsi zhruba pred mesicem
@Terdul píše:
@jberuska111 5+0 nebo 5+3 nehraje žádnou roli. V tomto období je to tak maličké, že jsou odchylky normální. A ta 0 ve zprávě podle mě znamená, že embryo bylo zatím bez srdeční akce.
Jen bych doplnila, což je ale v tomto týdnu taky normální.
@jberuska111 Na gyndu jsi letěla moc brzo, smysluplnější je to až kolem 7-8 předpokládaného týdne těhotenství, to už by mělo být vidět i srdíčko.
Příznaky nemusíš mít žádné.
Jinak ten text cist, to je tragedie
divim se, ze te tady nekdo uz davno neupozornil
![]()
Ta nula znamena pocet tehotenstvi. Vzdyt je to tam napsane jasne ![]()
A s tema datumama to mas taky najake divne…to jsi jako dr lhala? ![]()
@Lenek píše:
A s tema datumama to mas taky najake divne…to jsi jako dr lhala?
Vypada to tak. O 4 dny a nechapu to cely ![]()
@MilijonDolarBejby přitom ty 4 dny jsou ji uplne k nicemu
Asi je to nejaka mladice
@MilijonDolarBejby no ne. Bud se upsala a nebo lhala o mesic ![]()
Hlavně teda 5+3 znamená 5 týdnů a 3 dny
a 5+0 znamená přesně 5 týdnů, s počtem těhotenství ani srdíčkem to nemá nic společného ![]()
jinak zakladatelko, vůbec se tímhle netrap, počkej do další kontroly a k doktorovi buď naprosto upřímná. Jo a poslední menstruace se uvádí začátek, ne konec
![]()
@jberuska111 pokud jsi posledni menstruaci mela 24. 12., tak jsi dnes 5+3, tudiz 6. tyden za predpokladu, ze mas pravidelny menstruacni cyklus presne 28 dni. Duvodu, proc ve zprave nemas 5+3 muze byt nekolik. Napr. takto brzo neni mereni presne a tudiz to neopovida skutecne velikosti. Nebo proto, ze cyklus neni pravidelny a i pri pravidelnem cyklu mohlo dojit k hormonalnimu vykyvu a proto muze opet dojit k nekolikadenni odchylce. ![]()
@jberuska111 píše:
Doktorovy jsem řekla že jsem to měla dostat 20.12.
A proc jsi jako doktorovi lhala?
![]()
@jberuska111 Tak jestli jsi měla pravidelnou menstruaci, tak se to dá celkem pěkně vypočítat. Nějaké jejich výpočty až časem - tak 8.tt nejdřív, kdy změří embryo.
Příznaky mít žádné nemusíš. Mě u první bylo jen lehce zle po ránu a bolelo mě teda břicho. A to tak od toho 8.tt
@jberuska111 5+0 znamená 5 týdnů + 0 dnů, další den bude 5+1 atd (a je to 6. týden těhotenství). Možná ti napsal 5+0 z měření, jim utz po změření ukazují stáří plodu a tady v tom raném období to je na mm. V tomto týdnu nemusí být ještě srdeční akce vidět, možná nebude ani v pondělí. Cca od 7tt (to bude 6+něco) už by mělo být vidět i srdíčko (aspoň my jsme ho v 7tt měli). Ale pokud nesleduješ ovulaci nebo nemáš úplně pravidelnou ms, může se stáří trošku lišit. Ale hlavně klid a uvidíš co doktor poví
, srdíčko většinou píšou jako ASP+ (akce srdeční pozitivní).
@Melliska.M píše:
Hlavně teda 5+3 znamená 5 týdnů a 3 dnya 5+0 znamená přesně 5 týdnů, s počtem těhotenství ani srdíčkem to nemá nic společného
jinak zakladatelko, vůbec se tímhle netrap, počkej do další kontroly a k doktorovi buď naprosto upřímná. Jo a poslední menstruace se uvádí začátek, ne konec![]()
je tam jasne napsane v uvodu: tehotenstvi dosud 0 tak to pocet tehotenstvi asi je. Nepsala jsem o 5+0 ale o tom tehotenstvi doposud ![]()