Prosím o rychlou radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1468
24.1.06 13:39

Ahoj.

Měla jsem to na mzdovce ošetřené ( a proplacené :) )jako Pavca. Naše ekononka ( prý aby neměla binec) vypracovala formulář. Možná se někomu bude hodit (snad jsou ty paragrafy pořád platné :roll: , kamarádka žádala před měsíce - prosinec 2005 a bylo to OK).

Žádost o poskytnutí řádné dovolené za rok …
Podle ustanovení § 108 odst.4 ZP, žádám o poskytnutí řádné dovolené za kalendářní rok … tak, aby bezprostředně navazovala na řádnou mateřskou dovolenou. … ( místo, datum, jméno …)

Žádost o poskytnutí rodičovské dovolené Žádám o poskytnutí rodičovské dovolené dle § 157 odst.2 ZP do … let věku dítěte tzn. do … …

Obě zádosti jsem dala ekonomce, ta mi potvrdila přesné datum ukončení mateřské dovolené. S tím jsem zašla na ÚP odbor státní sociální podpory.
Souběžně jsem dostala zaplacenou dovolenou i rodičák.

Úřadům zdar!

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.1.06 14:18

Ahoj holky,

jak je to, když ještě beru rodičák na malýho a budu nastupovat mateřskou na druhý??? To musím rodičák zrušit a pobírat mateřskou a potom nastoupit rodičák na to druhý, nebo se bere současně rodičák na první a mateřská na druhý a potom se to ruší a nahlásí rodičák na druhý dítě. Nebo se to neruší vůbec??? Vůbec si v tom nevím rady.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
24.1.06 14:21

Peťulo,

je super, že i jedna z největších bank u nás neví, že po MD se nastupuje rovnou na RD a zároveň se vybírá řádná dovolená :P Ani mě to ale nepřekvapuje, mám kamarádku, taky je zaměstnaná v jedné nejmenované velké české bance :P a nedokázali jí ani vysvětlit společné zdanění manželů. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
24.1.06 14:36

Ahoj Sendy,

pokud mám správné informace, rodičák a mateřskou najednou mít proplacenou nemůžeš.
Každou dávku vyplácí někdo jiný, takže na ÚP - odbor st.sociální podpory nahlásíš nástup na mateřskou dovolenou, tj. 6 týdnů před porodem. Oni ti pozastaví vyplácení rodičáku. Po uplynutí mateřské dovolené - platí zaměstnavatel - se zase o rodičák ( na druhé dítě) zase přihlásíš. Myslím, že před nějakou dobou o tom psali v Betynce.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.1.06 14:58

Beruško,

díky, zajdu tam až budu mít vypsanou mateřskou.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
24.1.06 18:02

SENDY a ještě si požádej o vyplacení řádné dovolené, i když jsi v práci nepracovala, tak mateřská se bere, jako kdybys pracovala. I za druhou mateřskou máš tedy nárok na poměrnou část řádné dovolené.

No doufám že jsem to napsala srozumitelně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.1.06 21:53

Linko díky za upozornění, mě by to asi nenapadlo, že mám na něco nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
24.1.06 22:01

Diky, holky, za radu.

Musim asi jeste mrknout do nejakeho zakona jak je to s tim nastupem na rodicovskou d. Ja totiz absolutne netusim, jak dlouho budu doma - neni to o tom , co chci /chci co nejdele/, ale jak dlouho si to budeme moci dovolit - a to rozhodne zatim nevim.

Nejde pozadat treba o rok a pak to prodlouzit? Podle zakona ti prece zamestnavatel musi drzet misto do konce materske a potom do 3 let veku ditete misto stejneho zamereni.

Jestli s tim mate jeste nekdo zkusenosti, tak napiste.

Musi to byt pro kazdou zenu stejne, at je to jakykoliv zamestnavatel, je to osetreno zakonem /asi Zakonik prace?/

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
24.1.06 22:55

Lucys, klidně se můžeš domluvit se zaměstnavatelem na rok a kdykoli to včas prodloužit, ale doporučuju vždy písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
24.1.06 23:02

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie