prosím o vaše názory - čtvrté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
9.8.09 22:04

prosím o vaše názory - čtvrté dítě

Ahoj holky,vím,že rozhodnutí je jen na mně,ale aspoň váš pohled by mě zajímal…
Mám tři děti-děvčata 9,12,a chlapečka 1 rok.Vždycky jsem si myslela,že s holkama jsme kompletní.Pak přišla jako velká voda touha po třetím a jsme šťastní,že malého máme.Holky pomáhají celkem ochotně a efektivně,tatínek nás má rád,snaží se,ale vlivem okolností pomáhá tak na 40%.Jde o to,že já toužím ještě po jednom dítěti,i když domácnost je na mně,peněz tak akorát,babičky by ranila mrtvice a nepomůžou,prostě racionálně mi vychází,že i tak je to dost náročné.A co teprve kdyby přišly nějaké komplikace-zdraví,zaměstnání a pod.Jenže si moc nemůžu poručit :oops: Co myslíte,řeším blbosti a mám být spokojená s tím,co mám?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
9.8.09 22:18

Tino , jo, ta touha po miminku, ještě jednou mít pidimimi, ta je zákeřná.
Já osobně chci dětí hodně, manžel souhlasí, říkal, že si nebudeme stanovovat nějaké konečné číslo :lol:

Já vím, že je to naivní, ale pro mě největší koumání mezi třema a čtyřma dětma je auto, abychom se všichni poskládali. Přeci jen, většinou je v rodině 5 místné auto, kupovat jiné, větší je velká investice.

Jinak si myslím, že další mimi by u vás hlady neumřelo, výbavičku by zdědilo po bráškovi.

Já jakožto doufám budoucí matka smečky si říkám dětí radši víc než míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.8.09 22:28

Tino,

my máme s manželem stanoveno od začátku, že dvě děti budou pro nás maximum. Ale pokud cítíš touhu po miminku a manžel ji s Tebou sdílí, asi bych do toho šla. Je to jen a jen Vaše rozhodnutí, do kterého by Vám neměl nikdo mluvit, či kritizovat, vymlouvat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.8.09 23:43

Splodit dítě by mělo být rozhodnutí obou partneru,takže pokud muž nechce asi bych ho nenutila. :wink: .Pokud ano tak proč né :lol: .
Já chci jen 2 děti ,víc bych možná nezvládla,ale kdo ví co mě popadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.8.09 07:13

Určitě by bylo fajn pořídit nejmladšímu synkovi sourozence parťáka. Holky už jsou o dost starší. Pokud bude manžel souhlasit, šla bych do toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
10.8.09 07:48

Tino, já to mám skoro stejně. Holky 10 a 5 a kluk 2. Vždycky jsem chtěla 4 děti - my byli s bratrem 2 a to je málo a tři je lichý počet.

Jenže u mě se to nějak úplně otočilo a už chci do práce a touhy mě přešly. Jsem ráda, že se to stalo a že mám klid sama v sobě.

Reakce okolí a rodiny? Myslím, že by si zvykli velice rychle. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.8.09 08:31

prosím o vaše názory

Holky,díky.

Knoflice,já jsem se po holkách taky nemohla dočkat,až půjdu do práce,to se ti opravdu může změnit.

Manžel se před třetím hodně rozmýšlel,naštěstí se to povedlo brzy,tak už pak bylo rozmýšlení zbytečné :wink: Teď říká,že kdyby věděl,že bude malý tak sladký,neváhal by ani minutu.Babičky změkly samozřejmě,o to víc mě ten počáteční negativní postoj mrzí.
S autem máte pravdu,ale parťáčka by to chtělo :P Snad by mi holky jednou neřekly,že radši by jely třeba k moři.Z malého jsou nadšené,věřím,že by byly zas.Jsem docela zvědavá,jak to nakonec dopadne,jestli zvítězí srdce nebo rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
10.8.09 08:45

Ahoj Tino,

koukni na moje metříky :lol: :lol: . Ti starší kluci jsou tedy z prvního manželství, ale když jsem otěhotněla potřetí, tak jsem si říkala, že jednomu malému by bylo smutno. No a když mu byli tři měsíce kamarádka mi řekla, že je těhu, tak jsem jí záviděla a věděla jsem, že do dalšího půjdu určitě. A nelituji, malá je zlatíčko, strašně hodná a za odměnu :lol: . No prostě láska na první pohled :wink:

Auto je problém, ale vždycky se to nějak vyřeší :wink: . Takže pokud chcete mimi oba, tak neváhej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.8.09 10:23

Ahoj,
tak já ám 3 kluky, ale za sebou po 3 letech , nejmladšímu teď 2 a taky to ve mě hlodá, i když jsem teď celkem unavená, přeci jen jsou všichni relativně malý…
Jinak na BC je diskuze „Třetí až čtvrté dítě“, tam se můžou podělit o zkušenosti. Auto jsme museli koupit větší i na 3 děti, páč do octavie 3 sedačky pro menší děti, tedy 1×9-18 a 2× do 36 kilo stejně nenarveš…
Já bych si dala ráda, pokud se rozhodnem větší rozestup, ale na druhou stranu mám obavy, abych ty starší nebrzdila, nemáš tenhle pocit? Nejstarší už například výborně lyžuje, ale my se musíme podřídit nejmladšímu, to samý na kolech, na výletech, on si nikdy nestěžoval, ale někdy je mi ho trochu líto…U ještě většího věkovýho rozdílu si myslím, že by to bylo ještě horší, že jsou ty nejstarší trochu chudáci…Sice je to asi výchovný, že se naučí, že nejsou středem vesmíru, ale na druhou stranu…
 Abaja

• Citovat
  • Upravit
25182
10.8.09 10:27

Hele pokud jsou oba pro, finance to umožňují a bytová situace tak proč ne.

Autem bych to nehrotila. My jsme jen 4 a budem taky kupovat sedmimístné, kvůli pohodlí. A zas až tak nás to nezruinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.8.09 10:35

Ahoj Tino,
asi ti nic nového nenapíšu :wink: Pokud je manžel jen trochu pro a máte zajištění finanční i bytové, rozhodně bych do toho šla. To auto je, podle mě, dost důležité, já bych bez něj být nechtěla :wink: Držím pěsti a touhu po dalším miminku chápu, ani nevíš jak :wink: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.8.09 14:27

Taky máme s manželem jasno že bychom chtěli čtyři děti, ale chtěla jsem si dát po třetím větší pauzu a pak si užít na stáří rozmazlenýho jedináčka, ale jak vás tak čtu, tak abychom jich nekonec neměli pět(aby nevyrůstal chuděrka sám…) To je sranda jak automaticky předpokládám že holčičky fakt neumíme:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.8.09 14:29

prosím o vaše názory

No,holky :P

Vykyno,tys mě dostala! Takhle mě navnadíte ještě víc! :P

Abajo,máš pravdu,auto jsme teď taky koupili větší,vzadu se děti pohodlně poskládají,Škoda 120 už prostě nestačila :? Ale s tím omezováním je to přesné!Jak píšeš,holky si nestěžují,ale činnosti a zábava se prostě musí přizpůsobit nejmenšímu.S hlídáním to taky nepřeháním,hlídají dobrovolně,ale je rozdíl jeden prcek nebo dva.Aby mi jednou neřekly,že jsem z nich udělala chůvy.

Fragolo,právě podle Tvého příkladu si říkám,že se to dá zvládnout.Obdivuju Tě nesmírně,protože máš ty děti všechny malé a s pomocí staršího nemůžeš počítat.

Manžel na to jde moc logicky,nejraděj by si napsal pro a proti na papír :wink: Oni to ti chlapi prostě cítí jinak.No,uvidíme.Každopádně vám děkuju.Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
10.8.09 17:08

ahoj,
tak jen přidám, že my taky se čtvrtým počítáme, když se zadaří :) . Po holkách chceme ale větší pauzu, tj. asi tak do 4 let, protože dvojčata jsou přece jen trochu záhul. I když uvidím, když jim budou dva a budu vidět, že to zvládám už v pohodě, třeba názor změním :D
S autem to nevidím tragicky, my už teď máme pěkně nacpaný Renault Mégan combi, vzadu 2× 9-18 a 1×15-36 sedačka, to je masakr. Už před dětmi jsme měli starší Renault Espace, v naší rodině je hodně oblíbený, naši mají už druhý. Takže co nejdřív, jak na něj bude, chceme taky, už teď při třech dětech, s dvojčatovým kočárem byla cesta na dovolenou opravdu hodně natěsno… :roll: A myslím, že když člověk nebere vyloženě nová, ale pár let ojetá (my chceme do 3 let), tak se cenově vcelku srovná s trochu lepšími sedany a kombíky. Třeba Espace nebo Citroen C8 se do 3 let věku dá za 250-300 tis. pořídit jak nový v super výbavě.
Hlavní ale je, jak to chcete, ale s vaší konstelací dětí - dvě větší, jedno malé, bych to měla já jasné :wink:

• Citovat
  • Upravit
687
11.8.09 10:34

prosím o vaše názory

Betty,jsi dobrá,já mít dvojčata,tak už mám asi splněno… :wink: Ale přeju,ať se zadaří další podle vašeho přání.
S autem máš pravdu,my teď máme Renault Scénic a jsme fakt spokojení.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky