Prosím pomůže nám někdo

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5027
27.3.26 08:34
@Hanča1234 píše: Více

Jako je to špatný, ale tak snad pomoc rodičům v nouzi je na prvním místě, ne?

@Jozef119 To jsou jen výmluvy.
Nejstarší dcera taky nepracuje?
Proč nemáš pečovatelku, která bývá hrazená ze zdravotního pojištění nebo pobírá příspěvek na péči a manžel už dávno nepracuje?? Tohle už jste mohli mít dávno vyřízené.

Když je potřeba, tak se musí finančně zapojit prostě celá rodina a ne hledat výmluvy a žebrat od cizích. Dětí (těch práceschopných) máte dost.
Můj manžel chodil odpoledne po škole pracovat od 12ti let, aby pomohl rodičům (v létě prodával zmrzlinu u stánku, šil a žehlil oblečení, pomáhal péct dorty na zakázky atd…). V 18 letech se sebral a odjel do zahraničí, aby pořádně vydělal a jak na tu dobu rád vzpomíná. Teď mají on i jeho rodiče všeho dost… Prostě když je potřeba, tak se musí zapojit všichni. Ale to člověk musí hlavně chtít a něco pro to udělat. :roll:

• načítám...
Jozef119
27.3.26 08:35

@arinecka to nikdo neřika ja jsem invalidni ve 3 stupni pokud nechcete pomoct nepomahejte fakt vas nenutím přeji pekny zbytek dne

• Upravit
1436
27.3.26 08:38

@Snopy123 Bůhví jak to je. Ono jestli kluk vidí že jim vše bere exekutor a máma jen žebrá…

• načítám...
Jozef119
27.3.26 08:38

@Yasmina21 ceho mam prace shopních deti ma dcera pracuje jako prodavacka a pracuje pro to aby žila lepe ne aby se starala o mne ma už svuj život a sve bydleni jinak mohu poslat pracovat dite 9let a dceru 6let školou a školkou povinny dobrý napad koncim stouhle diskuzi uplne nema cenu tady neco davat radci chcipnu hlady

• Upravit
33753
27.3.26 08:39
@Jozef119 píše: Více

A? Kvůli tomu mají váš život sponzorovat ostatní? To nemyslíš vážně. Tak holt navaří, udělá co je nutný a šup do práce. Když to bez něj zvládneš když je v první práci, tak to zvládneš i potom. Tohle jsou všechno jen trapný výmluvy a hraní na city.

• načítám...
Anonymní
27.3.26 08:40

Já chápu, že to může být těžké, ale sama jsem samoživitelka a fakt se v práci otáčím, aby to děti nepoznaly. Pracuji v Praze, vystudovano VŠ a jsem ve financích, sice nemakam rukama, sedím pořád u notebooku, hlavně v noci dodělávám prezentace, ale snažím se… Přijde mi pak vůči mě nefér, že makám a nedostanu od státu nic

• Upravit
33753
27.3.26 08:42

Tak asponˇže jsi zvládla s tolika nemocema porodit 4 děti…

• načítám...
Jozef119
27.3.26 08:43

@Hanča1234 tohle není žebrani a ani ostuda boužel :jazyk:

• Upravit
5027
27.3.26 08:43

Jednomu tvému dítěti je 15 a druhému 19… Tak snad oni se finančně zapojit mohou, ne?
Ano, tvoje dcera má své bydlení a svůj život, proč by se přece starala o vás, že? A proč se o vás máme starat my? My taky máme svá bydlení a své životy. :D To je logika… Žebrat od cizích je vždy jednodušší než pomoc od blízkých. Ale jak píšu, tam musí být snaha, jinak to prostě nepůjde.
Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
6678
27.3.26 08:44

A lidé pracují proto, aby se měli dobře oni, ne aby dávali cizím. :nevim:

• načítám...
Jozef119
27.3.26 08:44

@arinecka když jsem rodila tak jsem invalidni nebyla aspon mi dal buch to co jine mit nemohou deti a to je dar

• Upravit
Jozef119
27.3.26 08:45
  • Upravit
3196
27.3.26 08:46

@Jozef119 Tak raději budeš zakládat sbírky, protože dospělá dcera nemůže vám přispět, když nemáte ani na základní věci.
A syn na brigádu si vydělá tak na svoje potřeby - no aspoň na ně že.
Nemáš finanční podpory úplně málo a stále je to málo.

A od vlastních ne, ale od cizích to ano. Ty mohou pomoci. Nebo měli by rádi pomoci. A hlavně ne kritizovat.
Pochopila bych tu sbírku na tu pračku.

• načítám...
475
27.3.26 08:52

Jsem ráda, že ti buch dal děti, ale je mi jich dost líto… superdávka 5400,– nepokryje ani vaše základní potřeby, tak ses odvolala… Josefíno, vaše základní potřeby bude muset začít pokrývat tvůj manžel, pokud nemůžeš ty. Superdávka ani my to nejsme, ani ten buch vás nespasí.

Chápu, že se do sra*ek může dostat každý, ale o to víc musí manžel teď přidat, tzn. jedna práce nestačí. Navštivte charitu, tam vám dají základní věci, oblečení, hygienu, jídlo. Zbytek si stabilizujte ze svých příjmů. Bohužel i zde platí prosté: pracuji - mám; nepracuji - nemám.

Kontaktuj firmu Benevita, nabízejí roznos časopisů. Za cca hodinovou procházku/roznos máš velmi hezký peníz. To by vám mohlo bodnout :mavam: A doporučuji čas strávený na internetu věnovat vyhledávání podobných nabídek než zakládání dalších a dalších sbírek.

Příspěvek upraven 27.03.26 v 09:00

• načítám...
Jozef119
27.3.26 08:54

@Snopy123 ani tam zvas nikdo nepřispel a ukamenovali jste mne stejne tak jako ted všem. moc moc dekuji

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!