Zůstal jsem sám s 15měsíční dcerkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud jsi v insolvenci, nepřijímej na svůj účet žádné peníze! příjmy ses zavázal plně přiznávat insolvenčnímu správci!! takže by mohlo jít o podvod, poškození věřitele a následné zrušení povoleného oddlužení, co jistě nechceš… u věcí pro dítě pak klidně-myslím, že v inzerci zde i na jiných bazarech a vintedu najdeš i věci zdarma, za odvoz, za 10kč, za poštovné atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Založ si sbírku na prověřené platformě, kde uvedeš ověřitelné údaje. Anonymu nikdo normální nepřispěje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 když je v insolvenci? Tam to nebude tak jednoduché ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezpochybňuju ani neshazuju nic z toho, co píšeš, dokonce ani neříkám, že nejsem ochotná pomoci, ale… Proč píšeš jako anonym, když chceš, aby tě lidi kontaktovali s nabídkou pomoci? To jsi objevil Emimino, založil sis profil, hned zjistil, že můžeš psát anonymně a přišlo ti to jako lepší, než psát pod nickem? Nebo jsi někdo, kdo už tu nějakou dobu je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co treba potravinova banka? Zajdi si na urad a popis situaci…Anonymu tu asi nikdo nic neposle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu mámu budeš stejně potřebovat na hlídání, abys mohl chodit do práce. Navíc jen společně jste to schopni utáhnout, pokud jsi v insolvenci. Doporučuji být tam dokud tě vysloveně nevyhodí a pak azylak. Život sis teda moc dobře nezařidil, tak ať ti malou nesebere sociálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nelehká situace, ale proč anonym? To působí opravdu dost nedůvěryhodně. Máš výhodu, že můžeš být u matky. Dostaneš rodičák, přídavky, vyřidˇsi alimenty. Že se matka nechovala jako matka neznamená, že se nemusí podílet. Věci pro dítě si nechal u matky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše: Více
A co když ona taky chodí do práce? On bude mít rodičák, může si sehnat přivýdělek. Ve dvou se to bude táhnout lépe co se týká bydlení. Blbá je ale ta insolvence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
O přídavky si nezažádá, musí zkusit superdávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
Samostatné dávky jsou zrušené a sloučené v superdávce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud využiješ sociální sítě a obrátíš se na lidi z blízkého okolí, získáš mnohem relevantnější informace a kontakty, vhodné přímo pro tvou konkrétní situaci. Například na Facebooku funguje hromada skupin typu “Ostrava a podobné”, “darují, nabízím”, atd….
Bude to rozhodně mnohem smysluplnější než podobný anonymní výlev… kterému, upřímně, asi jen málokdo věří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o pomoc. Už měsíc a půl se sám starám o svou 15měsíční dcerku, kterou jsem si vzal do péče poté, co u své vlastní matky zažívala velmi těžké podmínky. Rozhodl jsem se situaci řešit a odešli jsme prakticky bez zázemí.
Momentálně vyřizuji rodičovský příspěvek na sebe a žádám také o přídavky na dítě. Do té doby je ale naše situace velmi složitá. Přechodně bydlíme u mé maminky v malém bytě 1+1, ale není to dlouhodobě možné a budu muset co nejdříve najít vlastní bydlení v Ostravě. Bohužel mám insolvenci, což mi situaci s nájmem výrazně komplikuje.
Proto bych vás chtěl poprosit o jakoukoliv pomoc – ať už finanční, materiální (věci pro malou), nebo třeba tipy na dostupné bydlení či organizace, které by nám mohly pomoci.
Předem moc děkuji všem za pochopení a jakoukoli podporu.