Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Luccy01 píše:
Plot je sousedů. Jednalo by se o vecné břemeno na vjezd do zahrady.
Od domu máme prudký svah do zahrady, takže technika ani nic jiného se tam nedostane. Tím pádem jsme prosili sousedy aby nám povolili vjezd a my na své náklady budeme spravovat plot. Za zahradou slojí dům a z druhé strany sousedé nemají vůbec možnost projet.
Udělat plot před plotem už nás taky napadlo ale došli by jsme o dost svého pozemku protože jim v půlce zahrady stojí stodala, která „světe div se“ začíná padat na naši stranu.
Já tomu furt nerozumím. Do vaší zahrady tedy není možný vjezd nějakou těžší technikou. Jak to řešíte teď?
Jak můžete přijít o velký kus pozemku jenom tím, že budete kopírovat linii stávajícího plotu? Však to můžete píchnout fakt jen 5 cm od plotu původního ![]()
@Luccy01 píše:
Jedná se o vjezd před jejich stodolou. Kde se dříve normálně jezdilo a nebyl stím žádný problém než dostali dcery 1/2 dědictví. Jednalo by se jen o dovezení ( na malotraktoru nebo teře ) seno a sláma. Nic většího a nic co by poškodilo sousedův majetek a plochu.
já bych žádnému ze sousedů nedovolila a nepovolila jezdit přes svůj pozemek. Natož věcným břemenem, ani omylem.
@Luccy01 To je prece ale vase vec, jestli si svuj pozemek oplotite, s tim nemaji sousede co souhlasit, nic jim do toho preci neni.
@Luccy01 Udelejte si plot na svem pozemku. spravne si mas udelat plot 0,5 metru od hranice pozemku, tak aby ses o nej mohla postarat i z druhe strany a prisla k nemu po vlastnim. Ano, zmensis si tim zahradu.
Ale jestli je plot sousedky, tak nemas narok cokoli po ni chtit. Jestli je z casti na vasem pozenku, muzes zadat (v nejhorsim pres stavebni urad) o odstraneni cerne stavby - predpokladam, ze sousedka nema s vami smlouvu o vecnem bremenu.
@Luccy01 píše:
Na vlastní náklady i bez vecného břemene nám taky neodsouhlasili. Sousedka by to povolila ale dcery stím nesouhlasí.
pořád nechápu proč si nepostavíte souběžný vlastní plot třeba 10 cm vedle sousedova? Toi vám snad zahradu nezmenší o tolik, navíc se nemusíte s nikým handrkovat a upřímně ani nikoho obtěžovat.. druhá věc je věcné břemeno jen " za plot", který chcete stejně vy, bych vám ho tedy taky nepovolila..
Příspěvek upraven 10.03.15 v 19:04
@Gina108 Teď to řešíme tak, že jako pitomci všechno nosíme na konec zahrady v kýblíkách, kárce, a vším možným aby jsme si to aspoň trošku ulehčili, ale je to fakt děs.
Dát to cca 5 cm od toho nejde, nebo jde ale bylo by to velmi klikaté. Zasahuje nám tam jejich strom, různé keře, rozbití plot atd. Čeho se nemůžeme dotknout a nemluvím ani o stodole. Stou taky bojujem
. Je stavěná na hlíně. Rok co rok se jim to posunuje snad o 5 cm ale nechtějí to řešit.
@Luccy01 Pokud cokoli zasahuje na vas pozemek, tak si na ne stezujte, nebo dejte k soudu(nevim, jak se tyto spory resi). Jejich majetek nema na vasem pozemku co delat.
@lemanka Právě proto jsem se ptala. Děkuji asi jsem to možná špatně napsala. Ale konečně někdo pochopil jak to myslím. Nevím jak to právě řešit, když zasahují sousedovi věci na náš pozemek.
Co zasahuje na můj pozemek a nechci to, to prostě odřežu pryč a hotovo. Problém je, že vy chcete věcné břemeno chůze a jízdy přes jejich pozemek. To bych já osobně nedovolila a bylo by mi fuk, že si sousedi něco na pozemek nosí v kýblích.
Nemáte právo na nic z toho, co po nich žádáte.
Ja to porad nechapu, brani vam jejich strom v udelani pozemku? Tak to je asi porad jeste na jejich pozemku, ne.. kdyz je to takovy problem, tak udelejte svuj plot dal od toho predesleho plotu, pro resite pul metru nebo jeden metr…? Vzdyt tu pises, jak je to daleko od barakz… tak asi je vas pozemek dost velky, ne…
Víte o kolik pozemku bych nakonec přišla kdybych si na svém pozemku měla dát cca 0,5 až 1 metr nový plot?
Navíc ten strom byl jen na jejich pozemku ale postupem času jak rostl tak se prorostl až k nám na pozemek.
@Luccy01 píše:
Víte o kolik pozemku bych nakonec přišla kdybych si na svém pozemku měla dát cca 0,5 až 1 metr nový plot?
No a je lepší mít 1000m pozemek, kam dle tvých slov nemůžeš vypustit ani dítě nebo třeba jen 800m ale použitelných?