Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak predpokladam, ze si byla na pohotovosti, a tam ti nikdo slozitou extrakci neudela, atb zaridi ze se ti nebude zanet dal sirit, ale od bolesti nepomuzou, to musis analgetika, hned v pondeli volat na stomatochirurgii, pokud si z prahy tak muzes vyuzit soukrome kliniky, kde ti prijede lekar ale to pocitej s financni palkou
@Peggy54 ano na pohotovosti, ale myslím že kdyby bylo třeba vytrhl by mi ho prostě se mi cpe ven a dáseň je u toho nateklá a pootevřená a něco se tam dostalo a proto ten zánět jinak by to asi tolik ani nebolelo říkal že kdyz zmizí zánět uleví se mi
jeden moudrak už mám taky bolelo když lezl ven ale šlo to vydržet páč tam nebyl ten zánět teď už je teda venku a zatím musím zaťukat bez problémů tak pevně věřím že to tak bude i teď až odezní zánět já bych to prostě nedala nikdy mi netrhaly zub nemám jedinej kaz nic prostě
takže mám z toho fobií ![]()
@Bambulka19 no babicka mela rozsypanou sedmicku, otok k celu, sileny bolesti a na pohotovosti byt je prosila ji to odmitli trhat.. tak si zaplatila prave toho lekare na klinice, jinak trhani je v pohode, me se prorezaly teda jen spodni ale nechala jsem si je preventivne vytrhnout, jako tri dny otok, troska bolesti ale nez pak aby to udelalo neplechu, manzel ma vsechny 4 a ted taky pujde,
@Bambulka19 píše:
@Peggy54 ano na pohotovosti, ale myslím že kdyby bylo třeba vytrhl by mi ho prostě se mi cpe ven a dáseň je u toho nateklá a pootevřená a něco se tam dostalo a proto ten zánět jinak by to asi tolik ani nebolelo říkal že kdyz zmizí zánět uleví se mijeden moudrak už mám taky bolelo když lezl ven ale šlo to vydržet páč tam nebyl ten zánět teď už je teda venku a zatím musím zaťukat bez problémů tak pevně věřím že to tak bude i teď až odezní zánět já bych to prostě nedala nikdy mi netrhaly zub nemám jedinej kaz nic prostě
takže mám z toho fobií
Na pohotovosti, kdy má zubař na pacienta většinou 10 minut i s papírováním, vybavení odpovídá roku 1989, rtg není k dispozici, vám osmičku nikdo trhat nebude. Je to sice smutný obraz našeho zdravotnictví, ale je to bohužel většinou tak. ATB krátkodobě zaberou, pak se chce objednat ke svému lékaři a domluvit si u něj, popř. s žádankou u chirurga vytržení zubu. Jsou sice situace, kdy zub nakonec prořeže, zařadí se do oblouku a nejsou s ním už žádné obtíže, ale to by měl právě rozhodnout váš zubní lékař, i podle rtg, a doporučit další postup.
@Peggy54 píše:
@Bambulka19 no babicka mela rozsypanou sedmicku, otok k celu, sileny bolesti a na pohotovosti byt je prosila ji to odmitli trhat.. tak si zaplatila prave toho lekare na klinice, jinak trhani je v pohode, me se prorezaly teda jen spodni ale nechala jsem si je preventivne vytrhnout, jako tri dny otok, troska bolesti ale nez pak aby to udelalo neplechu, manzel ma vsechny 4 a ted taky pujde,
Pokud zubař neslouží pohotovost ve své ordinaci, ale v erární ordinaci na poliklinice, kde chybí základní vybavení, rentgen, ostré nástroje, apod., málokdo trhá. Pokud se navíc jedná o starší pacienty, kteří berou léky na ředění krve, tak to je pak o velkém průseru. Sloužit zubní pohotovost je dnes za trest.
Zub se v akutním zánětu, který teď u zubu probíhá, pokud možno netrhá, těmi atb se převádí do stadia chronického, atb zaberou do 24 hodin
Ahoj prosím měl někdo z vás zánět v dásní z prořezávání zubu moudrost? Mám dasen nateklou a strašně bolí ale.jen ta dáseň zub vůbec byla jsem dnes u zubaře myslela jsem že mi něco udělá ale nic jen napsal ATB na ten zánět pomůže to? Jinak ATB mám dalacin c popř kdy zaberou? Děkuji za odpověď