Poradna duly
Jana Čurdová
Lena1 píše:martinaSK píše:Lena1 píše:Bebuska píše:Zírám na Lukáška, to s tím nočníkem mě dostalo, a ta slovní zásoba, Vojta neřekne pořád ani písmeno, by se dalo říct…To já taky zírámto to do nich pořád „hustíte“, že vám tak povídaj?
Bebuško, nejste sami. Vojta taky neříká vůbec nic.. Možná ted posledních pár dní slyším „jéé“ ale ta nějak divně..no ale taky sa Lukasko narodil skoro o mesiac skor nez tvoj Leni…
a ten mesiac veeela urobi pri tychto malych detoch.....si aspon myslim…![]()
To je určitě pravda…to jo.. ale Vojta nikdy nebyl nějak upovídanej..umí křičet, ale svojí řeč fakt zatím nemá.. Ale uvidíme za měsíc
Ivčo , držím pěsti
Jak psala tuším Zabulienka, taky je nadlidský výkon Vojtu přebalit. A hlavně ho ustrojit po koupání.. To je očistec..
ja to mam tiez takto doma.....a sme na zaciatku narodeny…
![]()
nepovie nic len krici…a to uz vravel nieco ale teraz len krici… ![]()
a obliekat,prebalovat,utret pusu,umyt,postyskat,pomaznat nemam sancu.....ujde mi vzdy…
![]()
Bebuska píše:Lena1 píše:To já taky zírámTak že by Vojtové zkrátka nechtěli mluvit?
Bebuško, nejste sami. Vojta taky neříká vůbec nic.. Možná ted posledních pár dní slyším „jéé“ ale ta nějak divně..On toho teda „nakecá“ dost, ale jen takové rádoby slabiky a mama, mami, občas jakoby mimi.
Např. dnes ráno ve čtyři (už po dvou hodinách převalování se a spíš nespaní, díky ucpanému chrochtavému nosu) si tleskal, lehnul, po:,–(il, tleskal, všechno strašně rychle za sebou a smál se, asi sedmkrát a pak si lehl, už se nepo:,–(il, za to začal zpívat. A já? Mě už omývali…
Na dnešek se Vojta taky vzbudil o půlnoci. Chytl druhý dech a lezl po posteli, přelejzal mě, stavěl se a padal.. fakt veselo.. no prostě duracel
![]()
Bebuska píše:Lena1 píše:To já taky zírámTak že by Vojtové zkrátka nechtěli mluvit?
Bebuško, nejste sami. Vojta taky neříká vůbec nic.. Možná ted posledních pár dní slyším „jéé“ ale ta nějak divně..On toho teda „nakecá“ dost, ale jen takové rádoby slabiky a mama, mami, občas jakoby mimi.
Např. dnes ráno ve čtyři (už po dvou hodinách převalování se a spíš nespaní, díky ucpanému chrochtavému nosu) si tleskal, lehnul, po:,–(il, tleskal, všechno strašně rychle za sebou a smál se, asi sedmkrát a pak si lehl, už se nepo:,–(il, za to začal zpívat. A já? Mě už omývali…
KalinkaIvča píše:
já si teda myslím (a se i snažím tak být) … že pohodová plnoštíhlice slušivě oblečená je prostě kus baby![]()
no bodejť, jak se říkalo dřív krev a mlíko, ať je na co si šáhnout
, hlavně když se člověk cítí dobře a není vůbec problém být pěknou babou!!! ![]()
Jéééé ten je sladký.
Ale chápu,že ty jsi to zrovna v tu hodinu nějak nechápala. ![]()
Jo a Vojtové nějak nechtějí mluvit.Ani žvatlat.Aspoň synovec je taky takový.Radeček si už žvatlal a on (v březnu mu budou 2) teprve začínal.Někdy kolem roku a čtvrt.Až potom řekl občas nějaké slovo.
Holky, já jak to čtu, tak jsem v pohodě, taky jsem řešila, že nám ten kluk hlavně řve a ječí .. ale jak
… tak to evidentně patří k vývojovému období
…bude líp ![]()
Jo a o tom přebalování mi taky nemluvte, jen ho chytnu za nohy že mu dám plínku, tak se zapře, prohne se jak luk a chce mi zmizet ![]()
KalinkaIvča píše:Jo a o tom přebalování mi taky nemluvte, jen ho chytnu za nohy že mu dám plínku, tak se zapře, prohne se jak luk a chce mi zmizet
Jj. Přesně tak.. ![]()
taky už musím někdy zvýšit hlas, tak to trochu pomůže. Sice začne brečet, ale leží.. ![]()
tak to my přebalování a oblíkání relativně zvládáme, ale je to tak dva měsíce, co mu začlo vadit, když ho chytnu za nožičky, abych ho nadzvedla a dala pod něj plínku, dělám to tak od malinka, jinak to asi ani nejde a prostě u toho teď fňuká, jakoby ho to bolelo. No možná držim pevnějc, protože je těžší, to asi jo, ale jinak nevim, proč skoro brečí, když ho takhle chytnu, nebo když mu utírám pokaděnou prďku a držím ho tak dýl… ![]()
Lena1 píše:Na dnešek se Vojta taky vzbudil o půlnoci. Chytl druhý dech a lezl po posteli, přelejzal mě, stavěl se a padal.. fakt veselo.. no prostě duracel![]()
A až budou v pubertě, tak je nedudeme moct vyhnat z postelí a na tož donutit aby doma něco udělaly. … prostě si baterky vybijou v ranném dětství
![]()
Jiřko,
sladký je, to já se i smála, ale vzhledem k tomu, že tohle ponocování při kašli a rýmě už bylo teď třetí noc a dnes to nebude jiné, tak už jsem měla potřebu ho zatlačit do polštáře (protože samozřejmě teď spí se mnou a taťku jsme vyhnali - abych nemusela hlídat ještě jeho, že ho zalehne), aby už konečně prostě usnul… to se před půl pátou podařilo a pak spal do půl desáté.
Podotýkám, že jedl kolem osmé večer a rozhodně celou lahev mlíka nevypil… ale hlad ho prostě nevzbudí, to radši spinká..
KalinkaIvča píše:Lena1 píše:Na dnešek se Vojta taky vzbudil o půlnoci. Chytl druhý dech a lezl po posteli, přelejzal mě, stavěl se a padal.. fakt veselo.. no prostě duracelA až budou v pubertě, tak je nedudeme moct vyhnat z postelí a na tož donutit aby doma něco udělaly. … prostě si baterky vybijou v ranném dětství![]()
![]()
![]()
přesně to říkám, že Vojta bude ten typ, co o víkendu bude spát nejmíň do jedenácti, to mě se v životě nepodařilo ![]()
Vlaďko
Buď ho zkus chytit lehčeji a nebo a to dělám často já,ale nevím jeslti to dokážu popsat.......
Vložím ruku do podkolenních jamek a tahem nahoru nedzvednu.Tím ho nedržím a zároveň má tu dupku nahoře. Ale neutřu tak důkladně „kaďák“
.Tak jak ho položím,jemně zatlačím na chodidla proti bříšku (jako,když měl prdíky) a ty půlky se mu rozevřou a já se tam můžu dostat. ![]()
Bebuska píše:
tak to my přebalování a oblíkání relativně zvládáme, ale je to tak dva měsíce, co mu začlo vadit, když ho chytnu za nožičky, abych ho nadzvedla a dala pod něj plínku, dělám to tak od malinka, jinak to asi ani nejde a prostě u toho teď fňuká, jakoby ho to bolelo. No možná držim pevnějc, protože je těžší, to asi jo, ale jinak nevim, proč skoro brečí, když ho takhle chytnu, nebo když mu utírám pokaděnou prďku a držím ho tak dýl…
teda já myslím, že by mu to mohlo vadit, jakoby ty nožky dáváš nefyziologicky k sobě, předpokládám, že ho taky držíš u kotníků, Honzíkovi to taky vadí, musí mít nožky povolené, jako na žábu, jinak taky řve.
Holky, děkuju za názor. Jiřko, pochopila jsem, neboj, popsala jsi to hezky
držím ho za kotníky, asi to opravdu není příjemný. A je fakt, že když to má až na zádech, tak ho div nepřevrátim, už jsem ho teď aspoň začla točit na bok. No ještě nějakou dobu budem muset vydržet, než bude na nočníku či na wc a pak bude dělat „komínek“ ![]()
A nebo ho neotírej,ale postav do vany a osprchuj mu tu dupku.Tak jsem to dělala s Kubou.A hned je menší spotřeba ubrousků. ![]()