Prošlá STK, co hrozí?

Anonymní
25.5.15 06:34

Prošlá STK, co hrozí?

Prosím poraďte někdo pokud máte přehled. Manžel věnovatl své sestře auto, toto auto nakonec používá jejich otčím, jelikož si není schopem opravit to svoje. Ale nechtěli ho přepsat na sebe, jelikož by museli platit ekologickou daň… Jezdí s ním už určitě dva roky. Teď navíc jezdí už 14 dnů s prošlou technickou a já předpokládám, že postih by byl pro majitele vozidla ne pro řidiče. Je to tak? Je mi z toho na nic, dostanou auto a je strašný problém zaplatit aspon tu daň z převodu, teď aby veškerý průsery byly na nás :pocitac: Kdyby měli aspon vše v pořádku, achjo. Díky pokud máte aspon nějakou radu.
Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
25.5.15 06:46

Určitě to bude pokuta, ale mám pocit, že řidič je povinnen si před jízdou zkontrolovat srav auta. Pokud ho chytnou, bebude moct dojet a bude se muset nechat odtáhnout. Nicméně je to sviňárna

• Citovat
  • Upravit
jjelena
25.5.15 06:48

A jinak já bych žádala auto zpět, hrozi vám mnoho problémů a pokut, byt jen z rychlost nebo parkování. Nedekbože za větší přestupek

• Citovat
  • Upravit
2390
25.5.15 06:56

Pokud ho chytnou pri jizde, tak to schyta ridic. Muzou odstavit okamzite vozidlo, pokuta a prijde o body (pokuty jsou dost vysoke). Ale auto by spravne nemelo stat ani na verejne komunikaci (parkoviste) a to by slo za majitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.15 07:10
@Anonymní píše:
Prosím poraďte někdo pokud máte přehled. Manžel věnovatl své sestře auto, toto auto nakonec používá jejich otčím, jelikož si není schopem opravit to svoje. Ale nechtěli ho přepsat na sebe, jelikož by museli platit ekologickou daň… Jezdí s ním už určitě dva roky. Teď navíc jezdí už 14 dnů s prošlou technickou a já předpokládám, že postih by byl pro majitele vozidla ne pro řidiče. Je to tak? Je mi z toho na nic, dostanou auto a je strašný problém zaplatit aspon tu daň z převodu, teď aby veškerý průsery byly na nás :pocitac: Kdyby měli aspon vše v pořádku, achjo. Díky pokud máte aspon nějakou radu.
Omlouvám se za anonym.

okamžitě bych si auto vzala zpět, což o tu pokutu, bo nemá stk. Ale až to někde napasuje, nebo někoho přizabije, tak to bude teprve vítr. :nevim: a mmchdm, každá jízda - přestupek, který jen natočí (nafotí), tak jde vždy za majitelem. Nechápu, jak můžete být tak naivní a nechat svoje auto někomu jinému? Buď přepis nebo nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.5.15 07:17

Já vím, měli to přepsat už dávno a po tomhle na tom už budeme trvat. Jen manžel si nedokázal na ně došlápnout a když se jim o přepisu zmínil, tak to brali na lehkou váhu a s úsměvem to zametli pod koberec. Mě osobně je to strašně blbý se takhle popotahovat s rodinou, dávat jim ultimáta, ale když to s nima jinak nejde.
Takže holt buď technická nebo necháme auto odtáhnout, protože si ho momentálně ani odvézt nemůžeme a to nebydlí zrovna blízko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.5.15 07:18

A už nejsem anonymní, nevadí, jen ať si to klidně i přečtou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.15 07:21
@Jahudka87 píše:
Já vím, měli to přepsat už dávno a po tomhle na tom už budeme trvat. Jen manžel si nedokázal na ně došlápnout a když se jim o přepisu zmínil, tak to brali na lehkou váhu a s úsměvem to zametli pod koberec. Mě osobně je to strašně blbý se takhle popotahovat s rodinou, dávat jim ultimáta, ale když to s nima jinak nejde.
Takže holt buď technická nebo necháme auto odtáhnout, protože si ho momentálně ani odvézt nemůžeme a to nebydlí zrovna blízko :roll:

pokud jedeš na stk, můžeš tam jet i prošlým „autem“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
25.5.15 07:21

Tak tohle přesně udělala moje máma, chlapa chytili policajti a ona měla co vysvětlovat, musela před prestupkovou komisi, dokonce ji hrozila i pokuta. Nakonec to skončilo jen pokaranim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.5.15 07:34
@martina.se píše:
pokud jedeš na stk, můžeš tam jet i prošlým „autem“ :mrgreen:

No já jsem zamýšlela, že bychom jeli rovnou na STK, jenže absolutně netušíme v jakým stavu to vozidlo je, takže bůhví jestli by jí dostalo :nevim: A s tím jak se staví k odpovědnosti, tak počítám že v super stavu nebude :zed:
Jinak s tím autem jezdí denně spoustu kilometru, takže šance že se něco stane je velká, i teď je určitě na silnici!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.15 07:38

@Jahudka87 aha, tak to je zbytečné riskovat  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.5.15 07:48

Otázka co s tím, do kdy jim dát čas? Nejlepší by bylo nechat odstavit auto, dokud neudělají technickou, ale na to se nedá spolehnout, když je stejně nemůžeme zkontrolovat. Holt v krajním případě si budeme muset večer po práci udělat výlet a nechat ho odtáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.5.15 07:51

Moje zkušenost cca měsíc stará. Sestra s přítelem užívá vůz, který je napsán na moje jméno. Bohužel si neohlídali STK a při nedávné silniční kontrole PČR bylo zjištěno, že je již 3 měsíce prošlá. On zaplatil na místě 200,– pokutu s tím, že mě to bude oznámeno. Po cca 3 týdnech mi přišel dopis z úřadu s příkazem o zaplacení 1000,– pokuty. On spáchal přestupek, že jel s autem bez technický a já že jsem mu dovolila jet s autem bez technický. Pokuta byla tak nízká, protože 3 dny na to byla technická provedena a auto bylo bez závad. Jinak se ty sankce pro majitele vozu pohybují docela vysoko - tuším, že až 50 tis. pokuta, 1 rok bez řidičáku a 6 bodů. Pokud to takhle v rodinách funguje, doporučuji na úřadě nahlásit, že majitel a provozoval vozidla je někdo jiný. Taky to tak budeme řešit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.15 08:05
@Jahudka87 píše:
Otázka co s tím, do kdy jim dát čas? Nejlepší by bylo nechat odstavit auto, dokud neudělají technickou, ale na to se nedá spolehnout, když je stejně nemůžeme zkontrolovat. Holt v krajním případě si budeme muset večer po práci udělat výlet a nechat ho odtáhnout.

dala bych jim max 14 dní. to stihnou auto i opravit, i dát na stk. Víc prostě ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.5.15 08:14

No to mi příjde docela dost dalších 14 dní, na to že už 14 dní jezdí bez ní. Ale díky za názor a rady.
Zbývá asi se modlit, aby se nestal nějaký průser. Každopádně je jasný, že teď přepis auta je nutný, protože to nám za ty nervy nestojí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová