Prošlá STK, co hrozí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.19 04:01

Ahoj, dostala jsem se do situace, která mi dnes nedá spát. Před měsícem byl u auta termín stk, já sama neměla možnost tam zajet a přítel to nechal na poslední dny platnosti (jel tam tuším 12.7.). Auto by mělo být podle servisu v dobrém stavu, ale u emisí neprošlo skrz jednu kontrolku, která dřív nebyla problém. Rada - nechat na diagnostice vymazat a zkusit přijet znovu. Přítel dovezl auto do servisu a nechal ho tam. Jenže… Nejdřív servisák neměl čas. Potom se mu přítel díky dovolené nemohl téměř 2 týdny dovolat a potom sdělil, ať si ho už klidně odvezeme. Další týden uběhl, ale přítel se nemohl trhnout z práce a auto tam stále stojí. Už jsem z toho byla v týdnu nešťastná a vymýšlela nereálné scénáře, jak bych si auto mohla vyzvednout já sama a zajet s tím na stk. A můj návrh, ať tam s tím zajede servisák - dřív „přece nebudeme platit 1000,– navíc“ a nyní, že následující týden servisák nebude v práci, jel na závody. :zed: :zed: No prostě, už je to přes měsíc, co bylo auto na emisích a co je propadlá stk. A včera přítel zmínil, že mu na emisích dali měsíc na opravu škod. A teď mi vrtá hlavou, co to znamená? Že by auto nemělo na silnici, to chápu. Ale je možný další pokus emisí a stk? Prosím, nevíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.8.19 04:58

Samozřejmě, že musíš na další stk, ale zaplatíš ji komplet znovu.

• Citovat
  • Upravit
26862
18.8.19 06:49

Samozrejme. Auto dat do kupy a znovu na STK. Jen pozor, bez platne STK auto nesmi jet po vlastni ose po pozemni komunikaci. Je to prestupek. To jen, at jsi s tim smirena. Muze se stat dopravni nehoda a ty jezdis vozidlem, ktere neni zpusobile jitdy na pozemnich komunikacich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
18.8.19 06:50

@cecetka To, ze nema nechnickou, jeste neznamena, ze je technicky nezpusobile, to jsou 2 rozdilne veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
18.8.19 07:10

Muze jet po vlasni ose, hrozi jen pokuta do 2tis. bez bodu.

Technicky nezpusobile vozidlo je auto, co muze vazne ohrozit ostatni ucastniky silnicniho provozu, jelikoz misto kola ma skejt, ma misto dveri jen vypln ze dreva apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.8.19 07:21

Ano, prostě s tím zajedeš znovu na technickou včetně emisí. Zaplatíš ty emise znovu. Nemělo by na silnici když pojedeš, hrozí ti pokuta. Ale jaká je pravděpodobnost, že tě chytí? Jen nesmíš nabourat nebo být jen účastníkem nehody bez zavinění, pak se nedoplatíš. Pojišťovny nezaplatí škodu z povinného ručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.19 07:57

Děkuji za odpovědi, to se mi ulevilo, že to tak jde. :)

• Citovat
  • Upravit
3155
18.8.19 08:11

@j.a.n.i1 díky, že jsi to napsala. To je jako včera tvrdili paní, že nesmí jet, když ještě nedostala řidičák (průkazku). Že je to jako jet bez řidičáku - oprávnění. Plácají hrušky s jabkama.
Mimochodem můj jezdí bez STK už půl roku :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
18.8.19 08:12

Manžel jel s propadlou technickou (2 dny) aniž by o tom věděl a chytli nas. Platil 200 Kč. A ano, když neprojde na poprvé, tak má měsíc na to, dát to dokupy a přijet. Nicméně mi z popisu přijde, že je to příteli sumak jestli má pojízdné auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
18.8.19 08:14

@Petula306 Tak zrovna u noveho ridicaku je opravdu treba pockat na vydani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.8.19 08:17

@j.a.n.i1 jo? Já myslela, že udělám zkoušky - komisař nahlásí na úřad, já tam pak jdu pro žádost - už mají info od komisaře, že jsem prošla. Od toho okamžiku bych měla být držitelem oprávnění.
V tom se možná pletu. Nicméně je opravdu rozdíl mezi mít oprávnění a mít u sebe průkazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.8.19 08:18
@Petula306 píše:
@j.a.n.i1 jo? Já myslela, že udělám zkoušky - komisař nahlásí na úřad, já tam pak jdu pro žádost - už mají info od komisaře, že jsem prošla. Od toho okamžiku bych měla být držitelem oprávnění.
V tom se možná pletu. Nicméně je opravdu rozdíl mezi mít oprávnění a mít u sebe průkazku.

no tak to se dost pleteš, nemáš co jezdit bez řidičáku, musíš ho mít u sebe, ne že máš někde nějaké oprávnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.8.19 08:20

@Šáruší já to vzdávám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
18.8.19 08:22

@Petula306 To je, ale az kdyz ten ridicak vlastnis. Do vydani to je problem, neb to opravneni jeste neni zadane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.8.19 08:26

@j.a.n.i1 aha, díky za vysvětlení. Já myslela že ten okamžik, kdy se stávám držitelem oprávnění nastane, když komisař nahlásí splnění zkoušky úřadu a ten to vezme v potaz - čili od té doby už mě policie najde v registru jako držitele oprávnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová