Kdy si pořídit druhé dítko?

9
20.5.15 20:14

Kdy si pořídit druhé

Ahoj maminy,

mám otázečku? - Jaký máte věkový rozdíl mezi dětmi, jak jste se cítili a jak jste to zvládali?

Máme 8 měsíční holčičku, a ten můj přišel s tím, že by chtěl na podzim začít pracovat na druhém :|. Mě to přijde brzo, radši bych ještě počkala. I když malá je úžasná a spinká celou noc, ale přes den mi dává někdy zabrat ( že bych radši podstoupila depilaci celého těla, než tohle) :zed: :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
20.5.15 20:17

Syn má 4,5 roku, druhé dítko cca -2 :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
20.5.15 20:21

Syn bude mít v říjnu 3 a v listopadu mám termín porodu. Myslím, že ty 3 roky jsou už v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.5.15 20:23

Tak já do 7M staršího byla v pohodě a užívala si to (a to ani v noci nespal - vlastně ještě kolikrát nespí ani teď, ale do 3let se budil dost často), ale pak začaly růst zuby, kolem roku to bylo hodně náročné, každých 20min. vzhůru 3 týdny, než se nějaký proříznul, pak chvilku klid a další :| do 18M jsem o druhém nechtěla ani slyšet a dost váhala, jestli druhé vůbec bude. Kolem 2r to bylo už dobré, ale začalo období vzdoru, které s lehkou modifikací stále přetrvává :mrgreen: Když se narodil druhý, bylo staršímu 2r a 8M a myslím, že to bylo tak akorát, možná by nebylo an škodu ještě nějaký měsíc počkat, protože po tom 3r. nastalo větší osamostatnění se a lepší spolupráce. Takže za mě - rozestup min. 2,5 roku, míň bych nedala ani náhodou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.5.15 20:27

@MarseM Mám děti 22 měsíců od sebe. Za sebe shledávám, že je důležité, aby starší v době narození mladšího obstojně chodilo, zvládlo být v bytě bez nutnosti dozoru, bylo bez plen přes den (u nás se nezadařilo), umělo ralativně samo usínat (tím myslím ne hodinové uspávání), zvládlo se samo najíst.
Jenže to Ti v době, kdy je tomu „staršímu“ osm měsíců nikdo neřekne, navíc děti se měsíc od měsíce hrozně posouvají. Otěhotněla jsem, když bylo malému 13 měsíců a připadalo mi to šílené, představit si k němu ještě mimino. V době narození druhého jsem měla pocit, že to bude dost mazec, ale nějak to budeme muset přežít. Teď jsme zase o necelé dva měsíce dál a mám pocit, že to v podstatě vcelku jde a ani to není až takové drama.
Taky dost záleží, jestli budeš na děti celý den úplně sama, nebo chodí manžel nějak rozumně domů a stará se. U nás je krizový večer, kdy má malá koliky a syn potřebuje dát večeři, vykoupat, namazat, obléct + uspávací rituál. Naštěstí je muž doma, takže každý se věnujeme jednomu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
20.5.15 20:31

Mame presne tri roky a myslim, ze je to ideal. Jedno uz samostatne a nejspis i ve skolce a k tomu mimino. Jako uprimne, nas maly ma 7m, neumim si predstavit, ze bych taky na podzim mela byt uz znovu tehotna. Od chlapa bych si do toho nenechala vubec mluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
20.5.15 20:36

Máme věkový rozdíl 2 a čtvrt roku a jde to dobře. Když se narodila druhá, první už byla relativně samostatná, ale stejně chce oblékat a občas nakrmit, protože to vidí u malé, ale to je pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.5.15 20:41

Děti jsou od sebe 4,5 roku. Vyhovuje mi to. A asi i jim, jsou parťáci. I když tam spíš záleží na povaze, než na věkovém rozdílu (hodně lidí říkalo, že už to je velký rozdíl, že si nebudou rozumět).
Osmiměsíční mimino je tak těsně před „rozpukem“ :mrgreen:
Druhé mimino by se narodilo do pro mě nejnáročnějšího období - rok a půl až dva a půl roku… Dítě je docela fyzicky vyspělé, umí běhat, skákat, vylézt kamkoli. Jenže mozeček má ještě jako zvířátko (nějaké zvířátko bez pudu sebezáchovy), vyjadřování někdy taky trochu pokulhává…

Za mě ne, ale plno matek má děti takhle od sebe a jsou OK.
Třeba je vaše první dokonalé dítě :D a žádné mnou popsané problémy nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.5.15 20:42

Holky díky za odpovědi :D

Já měla původně v plánu že by se na druhém začlo pracovat až by malá měla 2r. Ve 3 by šla do školky a já měla aspoň pár hodin klidu na malé. Jinak budu na ně přes den sama, manžel se vrací z práce mezi půl 6h-6h..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.5.15 20:43

@viky23 Dobrý postřeh - být těhotná s dítětem ve věku 12-24 měsíců není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
20.5.15 20:48

Ahoj, tak my máme skoro 10ti měsíční a teď od května zkoušíme… malá spí 10-12 hod v noci, vlastně už od porodnice je hodná, takže to risknu..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.5.15 20:49

Dceři je 2,5 roku a nyní se druhý měsíc snažíme o druhé, takže věkový rozdíl bude minimálně 3roky, což mi přijde ideální. Já jsem chtěla začít zkoušet druhé až bude malá bez plen, až sama vyjde schody, až se zvládne najíst sama a obléknout. To vše již zvládá, takže pro mě to pak bude jednodušší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
20.5.15 20:50

V cervnu se nam narodi druha a te prvni budou v cervnu 2roky. Bala jsem se, jak budu zvladat v tehotenstvi, ale da se to. Se segrou jsme od sebe rok a 4mesice a rekla bych, ze je tolepsi, neztreba rozdil 5 let. Mne vyhovuje i to, ze holky budou od sebe 2 roky, protoze si snad budou spolu lip hrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
20.5.15 20:50

@Svistice no u me nebylo nic moc ani kdyz mala mela 2 roky a 3m kdyz jsem otehotnela. A to je hodna. Fakt samostatna vydrzi i u pohadek. Ale ja vecne unavena a jako nejake aktiviti pak nic moc, kdyz jsme byly na hristi nebo tak. S mensim ditetem si to teda nedovedu predstavit. Myslim ze od 2,5-3,5 let je rozdil fAjn. Pak uz se mi to zda zase hodne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
20.5.15 20:53

Já mám mezi první a druhou 18 měsíců. Chtěla jsem je mít blízko u sebe. Bylo tonáročné, ale dalo se to. Teď nejstarší budou 4 roky, mladší 2,5 roku a máme doma 3týdenní miminko. Jsem na ně celý den sama, nejhorší jsou večery, kdy je musím nějak postupně omýt a dát rozumně spát. Ale zatím to jde. Ale když porovnám tu nejstarší s miminkem v roce a půl a teď, tak je to rozdíl, teď je mnohem rozumnější a chápavější, pomáhá už i trochu s citem. Ale zase když vidím tu nejstarší s prostřední jaká je to nerozlučná dvojka, tak ničeho nelituji. Obojí má své pro a proti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová