Kdy si pořídit druhé dítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2050
20.5.15 21:59

@Ivanas85 @pochoma ahoj holky, jak jste to zvládali s takovym kratkym rozestupem? Ja jsem ted ve 12tt a malemu bude 15 mesicu az se miminko narodi, bylo to planovane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.5.15 22:09
@MarseM píše:
Ahoj maminy,

mám otázečku? - Jaký máte věkový rozdíl mezi dětmi, jak jste se cítili a jak jste to zvládali?

Máme 8 měsíční holčičku, a ten můj přišel s tím, že by chtěl na podzim začít pracovat na druhém :|. Mě to přijde brzo, radši bych ještě počkala. I když malá je úžasná a spinká celou noc, ale přes den mi dává někdy zabrat ( že bych radši podstoupila depilaci celého těla, než tohle) :zed: :).

poslala bych ho do háje :) já mám termín v říjnu a tou dobou bude synovi 2 a čtvrt roku a občas se tluču do hlavy, že je to i tak brzy… no každopádně, já trvala na minimálně dvouletém rozdílu, což mi nakonec i vyšlo… Když bylo synovi 8 měsíců, druhé dítě bylo scifi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.5.15 22:12

Až po něm zatoužíš i ty. Na mě pak přišel pocit, že mi miminečko odrostlo a přišla touha po dalším. Bylo to po roce mladšího. Ale ohlídala jsem si, aby už chodil :mrgreen: Ieální věkový rozdíl má každý jiný. Já mám kluky o 2 roky. Byl to mazec. Teď je se starším už dobrá domluva, už mě „zlobí“ jen mladší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
20.5.15 22:24
@Pipet píše:
Osmiměsíční mimino je tak těsně před „rozpukem“ :mrgreen:
Druhé mimino by se narodilo do pro mě nejnáročnějšího období - rok a půl až dva a půl roku… Dítě je docela fyzicky vyspělé, umí běhat, skákat, vylézt kamkoli. Jenže mozeček má ještě jako zvířátko (nějaké zvířátko bez pudu sebezáchovy), vyjadřování někdy taky trochu pokulhává…

Přesně, souhlasím. S dítětem to je nejtěžší od roka (roka a půl) do dvou (dvou a půl).

My máme rozestup 2,5 a musím říct, že lituji, že ne víc. Akorát když se narodil mladší, starší začal pobírat rozum, chtěl se mnou stavět, skládat puzzle, hrát hry, vyplňovat úkoly, hodně poznávat. A já na to neměla čas. Teď, když by čas byl, už nemá zájem… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.5.15 22:39

Holky vy mi dáváte :D.. Já bych byla pro po 2,5r. :)

Něco pro pobavení :)

Výtvor mého muže :D - Takhle to vypadá, když naše miminko spí v postýlce
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
20.5.15 22:50
@MarseM píše:
Holky vy mi dáváte :D.. Já bych byla pro po 2,5r. :)

Něco pro pobavení :)

Výtvor mého muže :D - Takhle to vypadá, když naše miminko spí v postýlce
https://www.youtube.com/watch?…

Tak to video je bomba!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
21.5.15 08:02
@Marketka25 píše:
@Ivanas85 @pochoma ahoj holky, jak jste to zvládali s takovym kratkym rozestupem? Ja jsem ted ve 12tt a malemu bude 15 mesicu az se miminko narodi, bylo to planovane :)

Ahojky, tak někdy jsem to zvládala v pohodě :) a někdy zase byly chvilky, že hůře :( (manžel dlouho v práci, babičky ani jedna nehlídací). Dalo by se ale říci, že jsem nic jiného nezažila a proto nemám s čím srovnávat a asi proto mi to nikdy nepřišlo náročné :palec:. Vždy mě dojímaly řeči maminek typu - to musí být horší než dvojčata - a přitom nikdo z nich dvojčata neměl :think:
No a za odměnu mám teďka ještě třetí. Je to ale pro mně nezvyk starat se celodenně jen o jedno. Kluci už totiž chodí do školy.
Jo a ten vztah co mají kluci mezi sebou je záviděníhodný. Vždy si spolu vyhráli (dodnes si každý neumí hrát sám a bez sebe neudělají ani ránu) a bývalo období, kdy se roční synek ráno budil a místo toho, aby volal „mami“ tak volal svého o rok staršího brášku ;)
Tak ti přeji hodně sil a hodné dětičky. :kytka: Jak zatím zvládáš těhotenství? Jsi v poho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
21.5.15 08:41

@MarseM Super video. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
21.5.15 09:16

@pochoma proto jsem taky chtela mit deti takhle brzo u sebe, aby to byly partaci :-) První je hodny, spinka od dvou mesicu celou noc a kdyz potrebuju, tak si hraje i sam, ted teda vsude leze a chce si u vseho stoupat, tak musim byt porad za nim, ale zase by mohl driv chodit, abych ho na konci těhotenství nemusela porad nosit :-) těhotenství zvládám dobre, zadne nevolnosti, stejne jako vloni, taky jsem nemela zadny problemy, akorat na konci jsem hodne otekala, ale to byl srpen a vedro, tak by to ted mohlo byt lepsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová