Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivanas85 @pochoma ahoj holky, jak jste to zvládali s takovym kratkym rozestupem? Ja jsem ted ve 12tt a malemu bude 15 mesicu az se miminko narodi, bylo to planovane ![]()
@MarseM píše:
Ahoj maminy,mám otázečku? - Jaký máte věkový rozdíl mezi dětmi, jak jste se cítili a jak jste to zvládali?
Máme 8 měsíční holčičku, a ten můj přišel s tím, že by chtěl na podzim začít pracovat na druhém. Mě to přijde brzo, radši bych ještě počkala. I když malá je úžasná a spinká celou noc, ale přes den mi dává někdy zabrat ( že bych radši podstoupila depilaci celého těla, než tohle)
![]()
.
poslala bych ho do háje
já mám termín v říjnu a tou dobou bude synovi 2 a čtvrt roku a občas se tluču do hlavy, že je to i tak brzy… no každopádně, já trvala na minimálně dvouletém rozdílu, což mi nakonec i vyšlo… Když bylo synovi 8 měsíců, druhé dítě bylo scifi:-)
Až po něm zatoužíš i ty. Na mě pak přišel pocit, že mi miminečko odrostlo a přišla touha po dalším. Bylo to po roce mladšího. Ale ohlídala jsem si, aby už chodil
Ieální věkový rozdíl má každý jiný. Já mám kluky o 2 roky. Byl to mazec. Teď je se starším už dobrá domluva, už mě „zlobí“ jen mladší ![]()
@Pipet píše:
Osmiměsíční mimino je tak těsně před „rozpukem“
Druhé mimino by se narodilo do pro mě nejnáročnějšího období - rok a půl až dva a půl roku… Dítě je docela fyzicky vyspělé, umí běhat, skákat, vylézt kamkoli. Jenže mozeček má ještě jako zvířátko (nějaké zvířátko bez pudu sebezáchovy), vyjadřování někdy taky trochu pokulhává…
Přesně, souhlasím. S dítětem to je nejtěžší od roka (roka a půl) do dvou (dvou a půl).
My máme rozestup 2,5 a musím říct, že lituji, že ne víc. Akorát když se narodil mladší, starší začal pobírat rozum, chtěl se mnou stavět, skládat puzzle, hrát hry, vyplňovat úkoly, hodně poznávat. A já na to neměla čas. Teď, když by čas byl, už nemá zájem… ![]()
Holky vy mi dáváte
.. Já bych byla pro po 2,5r. ![]()
Něco pro pobavení ![]()
Výtvor mého muže
- Takhle to vypadá, když naše miminko spí v postýlce
https://www.youtube.com/watch?…
@MarseM píše:
Holky vy mi dáváte.. Já bych byla pro po 2,5r.
![]()
Něco pro pobavení
Výtvor mého muže- Takhle to vypadá, když naše miminko spí v postýlce
https://www.youtube.com/watch?…
Tak to video je bomba!!! ![]()
@Marketka25 píše:
@Ivanas85 @pochoma ahoj holky, jak jste to zvládali s takovym kratkym rozestupem? Ja jsem ted ve 12tt a malemu bude 15 mesicu az se miminko narodi, bylo to planovane
Ahojky, tak někdy jsem to zvládala v pohodě
a někdy zase byly chvilky, že hůře
(manžel dlouho v práci, babičky ani jedna nehlídací). Dalo by se ale říci, že jsem nic jiného nezažila a proto nemám s čím srovnávat a asi proto mi to nikdy nepřišlo náročné
. Vždy mě dojímaly řeči maminek typu - to musí být horší než dvojčata - a přitom nikdo z nich dvojčata neměl ![]()
No a za odměnu mám teďka ještě třetí. Je to ale pro mně nezvyk starat se celodenně jen o jedno. Kluci už totiž chodí do školy.
Jo a ten vztah co mají kluci mezi sebou je záviděníhodný. Vždy si spolu vyhráli (dodnes si každý neumí hrát sám a bez sebe neudělají ani ránu) a bývalo období, kdy se roční synek ráno budil a místo toho, aby volal „mami“ tak volal svého o rok staršího brášku ![]()
Tak ti přeji hodně sil a hodné dětičky.
Jak zatím zvládáš těhotenství? Jsi v poho?
@pochoma proto jsem taky chtela mit deti takhle brzo u sebe, aby to byly partaci
První je hodny, spinka od dvou mesicu celou noc a kdyz potrebuju, tak si hraje i sam, ted teda vsude leze a chce si u vseho stoupat, tak musim byt porad za nim, ale zase by mohl driv chodit, abych ho na konci těhotenství nemusela porad nosit
těhotenství zvládám dobre, zadne nevolnosti, stejne jako vloni, taky jsem nemela zadny problemy, akorat na konci jsem hodne otekala, ale to byl srpen a vedro, tak by to ted mohlo byt lepsi ![]()