Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den, založila jsem skupinu Adopce - žádost, příprava, čekání 2015- 2018 pro všechny, které začínají s maratonem adopce (či už jsou v přípravě) a nechtějí to řešit veřejně v diskuzi. Kdo chcete, napište a ráda Vám pošlu pozvánku:D
![]()
Ahoj, já s manželem chceme jít do adopce, takže je pro nás téma aktuální. Ráda se přidám do skupinky ![]()
Ahoj, s manželem se chystáme do adopce. Ráda si o tom popovídám. ![]()
Ahoj, my jsme žádost podali v květnu, v červenci nám příšlo potvrzení o přijetí žádosti a teď prý budeme 9-12 měsíců čekat na pozvání k psych. pohovorům. Celé nám to soc. prac. načrtla tak na 5 let, tak u nás spíš platí nadpis 2015-2020 ![]()
@Pande Cože? To snad ne? Tak dlouho? Asi máte nějaké speciální požadavky na dítě nebo jinak to nechapu…Nám řekli tak rok, dva.
Tak to ne. Právě že požadavky máme uplne stejné jako většina ostatních zájemců, jen mají zájemců o osvojení hodně, děti vhodných k osvojení málo a nové změny procesu vše spomaluji.
@Pande Jéje tak to vám držím palce ať to netrvá tak dlouho a dočkáte se dříve děťátka, my musíme ještě vyřídit lékaře a pak můžem odevzdat formuláře. Takže kdo ví možná nám taky řeknou, že to bude trvat déle.
Tak to držím palce ať máte dobrou soc. pracovnici.
Nám prolezla celý barák od shora dolů, i v naší ložnici byla
Bylo nám to nepříjemné, že nám zcela cizí člověk takhle prolézá náš domeček. Přitom to tady máme moc pěkné, tak se mi nezdá, že by byl důvod… Většinou holky psaly, že posedí v obýváku a hotovo. A asi nás při tom výčtu lhůt chtěla od adopce odradit. Pěstounskou péči nám zavrhla rovnou, že nemáme vlastní děti, tak se o tom s námi vůbec nebude bavit…
@Pande Tak to máte teda pěknou semetriku, no budu se modlit ať nám přidělí někoho normálního
Jako by nestačilo s čím vším se člověk musí potýkat aby mohl vychovávat dítě. My neplodní to nemáme v ničem jednoduché jak na to tak koukám. Jen neustálé čekání a nejistota. Musíme se s tím statečně poprat ![]()
Tak to je tedy pěkný exemplář samice kura domácího! Víš co, nkdo z nás neví, jak dlouho budeme čekat, třeba to bude také pětiletka, ale toto chování je dost hnusný!
Nám řekla, že do schválení to v HK kraji trvá většinou rok. Tak uvidíme…
A tyk nechápu, proč by bezdětní nemohli mít děti v pěstounské péči? Nám to naopak navrhovali, tak nevím, co se děje. Prý jim jin nejvíce chybí pěstouni ochotní osvojit sourozence…Myslím, že až se dostanete na tu přípravu, tak tam vše vysvětlí. Důležité je, že konkrétně ona to nakonec rozhodovat nebude…doufám.
JInak já jsme teď ve Františkových lázních a je to tu super! ![]()
Jééé zdravím do Františkových Lázní. Ještě nějaká jiskřička na vlastního potomka? Ale i kdyby ne, tak koukám že v HK máte dobře našlápnuto. To zní přímo božsky,1 rok na schválení. A jak to vypadá pak? Že by taky rok čekání na telefon? Jestli jo, tak snad měním bydliště a podávám žádost v HK…
S tím co nám říkají, koukám, že všude je to jinak, jsme jiný kraj, tak je to jasný.
Nám řekli, že sourozenci nejsou a to jsme vyloženě sourozence chtěli. Takže do žádosti jsme na doporučení psali jen 1 dítě - stylem, lepší 1 než žádné. Jedináčka se přímo děsíme. Já jsem bývala vedoucí, aupairka… hodně jsem se točila kolem dětí. S jedním je vždy mnohem víc starostí než s více, alespoň pro mě. I dvojčata jsou požehnání, 3 model ideál. Literaturu ohledně adopce a osvojení studuji již 3 roky. Víme, do čeho jdeme. Bez toho bychom do toho ani nešli. Jenže paní, co nás nezná, nás vyloženě posoudila tak, že se nudíme a proto chceme adoptovat děti.(Něco na ten styl řekla i při pohovoru. ![]()
Tak to tedy taky doufám, že nás nebude posuzovat ona, ale někdo, kdo si dá tu práci nás poznat a nebude dělat závěry po půl hodině.
@Pande tO JE TEDY HNUS, ČLOVĚK SI ANI STĚŽOVAT nemůže, aby se mu to nevymstilo…
čekání je asi otázkou štěstí, jeden rok je třeba víc dětí a méně čekání, další rok málo…uvidíme.
Jiskřička naděje je, ale větší šance je adopce…
Ahojky, také bych se ráda přidala. Po sedmi letech marného snažení jsme si podali v září 2014 žádost o adopci. Nyní máme po psychotestech.