Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
pokud jedeš na stk, můžeš tam jet i prošlým „autem“
Nic takového v zákoně není… je to jen o benevolenci policajtů.
Já jsem jezdila s prošlou technickou asi půl roku. Bohužel mě to nenapadlo, manžel na to zapomněl. Kamarád nás dostatečně vyděsil, když řekl, proč ji máme okamžitě udělat. Jeli jsme hned druhý den ráno.
V případě tvých příbuzných bych je na technickou vyslala okmažitě i s tím, že případně neprojdou. A hned zítra ráno bych řešila přepis auta, pokud to nějak jde na takovou vzdálenost. Termín? Zítra to bude hotový ![]()
@j.a.n.i1 píše:
jojo to by řekl každý že tam zrovna jede ![]()
@Jahudka87 buď bych auto chtěla zpět a nebo přepis. Nenechala bych nikoho jezdit s naším autem to jedině v případě nutnosti když se jedná o pár dnů ale jinak ne protože z toho můžou být pěkný problémy natož když auto nemá technickou
@Izzz píše:
Já jsem jezdila s prošlou technickou asi půl roku. Bohužel mě to nenapadlo, manžel na to zapomněl. Kamarád nás dostatečně vyděsil, když řekl, proč ji máme okamžitě udělat. Jeli jsme hned druhý den ráno.V případě tvých příbuzných bych je na technickou vyslala okmažitě i s tím, že případně neprojdou. A hned zítra ráno bych řešila přepis auta, pokud to nějak jde na takovou vzdálenost. Termín? Zítra to bude hotový
Akorát oni mají velký techničák, tak to bychom asi přepis auta nemohli začít řešit my ne? Já už tyhle věci nezařizovala ani nepamatuju, tak nevím jak to funguje. ![]()
@martina.se píše:
pokud jedeš na stk, můžeš tam jet i prošlým „autem“
O ničem takovém jsem neslyšela a když jsem jednou musela odvést auto bez technické na technickou tak jsem se pěkné bála. A to nemělo papíry kvůli přitažení z ciziny ne kvůli zapomenutí.
Přepis auta se dnes už dělá pouze v místě registrace, takže oni musí dojet s dokladama a zelenou kartou, musíte sepsat smlouvu a hned na místě ti to přepíšou. Ale předtím musíš na evidenčku která se dělá na STK a ta musí být napsaná již na nového majitele. T
Takže hned poslat na evidenčku a stk a ve středu sraz na MěÚ
@jakanas píše:
Takže hned poslat na evidenčku a stk a ve středu sraz na MěÚ
Pokud bude technická na nového majitele, tak už je evidenčka součástí.
@j.a.n.i1 píše:
Pokud bude technická na nového majitele, tak už je evidenčka součástí.
No hlavně je důležité že to musí být napsáno na budoucího majitele.
@jakanas I když teď už se to píše jinak… alespoň u samostatné evidenčky (tu kombinovanou s technickou jsme v poslední době nedělali), je psaná na původního majitele a pouze v poznámce je uvedeno, jaký bude nový majitel.
@j.a.n.i1 píše:
když Tě chytnou, musíš zajet na nejbližší stk, pak je to v pohodě.
@martina.se píše:
když Tě chytnou, musíš zajet na nejbližší stk, pak je to v pohodě.
No, za předpokladu, že projdeš… a i tak tam nějaká pokuta bude.
@j.a.n.i1 píše:
No, za předpokladu, že projdeš… a i tak tam nějaká pokuta bude.
to je samozřejmé, ale ta pokuta bude mnohem menší, než kdyby se to řešilo např ve správním a pod.. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Pak ale nepiš, že se to smí…
no následky tam jsou, ale mnohem menší. ![]()