Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Ahoj holky, teď jsem našla ve špajzu ještě jedno celé balení (krabičku) matcha čaje (v prášku), když jsem jí uklízela. Bohužel už je prošlá (asi rok). Myslíte, že bych si mohla normálně udělat čaj nebo spíš vyhodit? Aby mi třeba potom nebylo špatně a o nějakých benefitech asi nemůže být už ani řeč.
Myslím, že mu nic nebude. Já osobně bych si ho dala bez obav, kdyby mi chutnal
![]()
@Shak píše:
Ahoj holky, teď jsem našla ve špajzu ještě jedno celé balení (krabičku) matcha čaje (v prášku), když jsem jí uklízela. Bohužel už je prošlá (asi rok). Myslíte, že bych si mohla normálně udělat čaj nebo spíš vyhodit? Aby mi třeba potom nebylo špatně a o nějakých benefitech asi nemůže být už ani řeč.
Je to minimální doba spotřeby. Jestli nezvhlnul, nic mu nebude.
Nebo z něj můžeš zkusit něco upéct - sušenky, madlenky, makronky…tam to bude úplně jedno. A nebo udělat zmrzlinu:-)
I prošlá matcha se dá zužitkovat. Zkuste si udělat klasicky alespoň nějaké menší množství - pokud si řeknete že se vám to „nějak nezdá, ale nejste si jistá“, tak to raději nepijte a zužitkujte třeba do cukroví. Jinak normálně pijte.
Ty účinky z toho asi mohou být o něco menší, ale určitě bych neřekla, že nebudou žádné. ![]()