Prostě dotaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.7.10 22:22

prostě dotaz

Ahoj

ráda bych se zeptala, do kdy je možné dítě kojit s ohledem na závislost na matku. do roka, dvou, tří? mám zkreslené informace a ráda přijmu další.

ještě bych se ráda zeptala, jak je to se závislostí dítěte na matku. jestli to nemůže být matce k neprospěchu u soudu o svěření do péče a styku s otcem. jako že dítě špatně vychovává, když je na ní závyslé. zároveň ale dopředu vědět, že bude nešťastné tři dny v týdnu, protože ho chudáka máma udělala na sebe závysláka. co s tím udělat?

děkuji. RaHaL.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.7.10 22:40

Já jsem kojila do roka a půl a dítě na mě závislé nikdy nebylo a není.
Teď mám druhé - miminko a to už se projevuje býti závislákem teď. Přestože manžel se o ní často a hezky stará, tak jí uklidňovat musím já a není to o tom, že by neuměl nebo nechtěl, nechce ho ona. Troufám si tvrdit, že tohle dítě bude na mně závislé i přesto, že to dost nesnáším. Byla jsem názoru, že matky si za takovéhle chování můžou samy, že děti rozmazlují. Samozřejmě to matky můžou přehánět s navazováním dítěte na sebe /znám pár takových případů, kdy to dítě nevyžaduje a přesto se mu matka až hystericky vnucuje/, ale teď zjišťuju, že pokud nechci mít doma dlouhodobý řev, tak jí radši vezmu já a utiším. Čímžto jí vlastně podporuju v mamánkovství, ale jinak to prostě nejde. Z toho je jasné, že jsou děti, které se s fixací na matku narodily a té pak nezbývá, než se tomu přizpůsobit nebo odnést dítě do baby boxu :wink: :lol:
Pochybuju, že by tohle nějaký soud bral jako přitěžující okolnost pro matku při určení opatrovníctví. Spíš bych to viděla tak, že /podloženo psychologickými posudky/ by na základě závislosti na matce mohl zredukovat pobyt u otce na zákonné minimum, ale to je jen můj názor.

• Citovat
  • Upravit
9879
25.7.10 22:43

anonymní

Když je to holčička tak to snad tak nevadí . :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
26.7.10 06:54

Já jsem staršího kojila 2 a půl roku - i v dalším těhotenství a 3 měsíce tandemově s miminkem..

Žádné negativní dopady to na něm nezanechalo, nebyl na mě přehnaně závislý. Spíš naopak, neznám žádné ciráty po narození sourozence, které popisují maminky z okolí a čtu i tady na emiminu - žádné záchvaty vzteku, schválnosti, zastavení nebo jakoby vrácení krok zpět ve vývoji, opětovné pomočování. Nic z toho neznám. Spíš jsem musela hlídat, aby starší mladší samou láskou neumačkal nebo jí v dobré víře něčím nenakrmil apod..

Nastoupil do školky ve 3 letech a 3 měsících, úplně v pohodě, vůbec neplakal a plakaly tam i starší děti nebo děti předtím třeba zvyklé na jesle. Učitelky si ho od začátku chválí, jak je šikovný apod.

Mladší stále kojím, taky nepozoruju, že by to na ni mělo nějaké negativní dopady.

Taky si myslím, že dnes už se dbá na dlouhodobé kojení a rozumný soudce díky tomu zredukuje styk s otcem na mimimum. Dnes se dítě do 2 let nedává snad ani na noc od matky, pokud matka vyloženě nesouhlasí.
Vím teorii, chvíli jsem praxovala „na druhé straně“, ale zase tolik případů neznám, abych mohla paušalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.7.10 11:16

Tak naše malá byla závislák od malička, ale postupem věku se to lepší. Je jí dva a půl, kojíme pořád a jen tak asi nepřestaneme (tohle bude fakt oříšek), protože čím je starší, tím je obtížnější jí prso sebrat. Co se závislosti týče - kojení se vzdát nechce, ale když je v dětském kolektivu, tak ani neví, že nějaká máma existuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
26.7.10 14:11

Ahoj, myslím, že kojení se závislostí na matce moc nesouvisí. Jsou nekojené děti, které dostávájí umělé mléko z lahve, a stejně jsou závislé na matce.

Jinak my kojily do 2,5 roku a závislák není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.10 18:53

Díky,
jsem ráda, že nejsem sama, kdo takhle dlouho kojí a že chybu nedělám.
 RaHaL

• Citovat
  • Upravit
1261
26.7.10 19:01

Proč bys dělala chybu? Kdyby bylo na mě, kojila bych třeba do školy - tak nějak jsme si na to zvykly, že už na tom nevidím nic divného. Chceme ale druhé dítě a kojit dvě dohromady by mě asi složilo. Takže mě to odvykání čeká, ale nebude to jen tak, tím jsem si jistá. A závislost je fakt podmíněná spíš povahou dítěte - některé je bázlivější a potřebuje se držet mámy, jiné je zas takový samorost a od kámošek vím, že je pro změnu zase mrzí to, že jejich „nezávisláci“ se málokdy přijdou pomazlit a nejsou tolik citově sdílní. Takže - každé dítě je jiné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
26.7.10 20:45
Nouky píše:
Proč bys dělala chybu? Kdyby bylo na mě, kojila bych třeba do školy - tak nějak jsme si na to zvykly, že už na tom nevidím nic divného. Chceme ale druhé dítě a kojit dvě dohromady by mě asi složilo. Takže mě to odvykání čeká, ale nebude to jen tak, tím jsem si jistá. A závislost je fakt podmíněná spíš povahou dítěte - některé je bázlivější a potřebuje se držet mámy, jiné je zas takový samorost a od kámošek vím, že je pro změnu zase mrzí to, že jejich „nezávisláci“ se málokdy přijdou pomazlit a nejsou tolik citově sdílní. Takže - každé dítě je jiné :wink:

Já jsem kojila obě děti dohromady, není na tom nic, co by mě složilo, unavovalo vyčerpávalo. Je to ale taky podmíněno vrozeným dostatkem mléka. Ještě bych ukojila třetí. Měla jsem plný mrazák MM, nakonec jsem to vyhodila po datu spotřeby. V případě potřeby jsem odsála čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.7.10 21:19

Fakt Jani? Jsi první, koho potkávám, kdo to takhle praktikoval, ještě se mi nepodařilo někoho ulovit :lol: My bychom se chtěli na druhé vrhnout po dovolené - někdy na podzim, čili pokud by se mi podařilo odstavit, tak pravděpodobně někdy v těhotenství, ale je možné, že se to taky nepodaří, protože malá se o prso fakt pere :-) A jak je to s mlezivem? To se asi neprodukuje, když kojíš starší dítě, nebo jo??? :nevim: A myslíš, že složení mlíka je pak optimální? Totiž údajně se kvalita mléka mění podle věku dítěte a podle toho, co zrovna potřebuje… Co když budu teda kojit mimčo i starší dceru? Co se týče množství mlíka, tak bych mohla zásobovat jesle - s tím jsem problémy fakt nikdy neměla - spíš naopak. Taky jsem měla v šestinedělí poměrně velké záněty prs - je možné, že pokud bych kojila dvě děti, dalo by se tomu vyhnout? Díky za odpovědi a omlouvám se,k že odbočuju od tématu - jen mě Janin příspěvek zaujal, protože je možné, že se mě bude týkat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
27.7.10 07:37

https://www.emimino.cz/…ojeni-34090/

Nouky, tady máš odkaz na moji diskuzi o tandemovém kojení.

Kdybys chtěla vědět něco bližšího nebo ses chtěla jěště na něco zeptat, klidně napiš SZ, odpovím, napíšu, jak to bylo u nás.

Co se týče mleziva.. Já jsem měla plánovaný porod, malého jsem večer nakojila, poslala k babičce, ráno jsem odjela rodit, malá se narodila kolem 13 hodiny, mléka jsem měla dost, i pro nedonošené děti..Ze začátku jsem měla problémy s kojením malé, nechtěla se přisát, ale myslím, že to s tandemovým kojením nesouviselo. Pomohly nám sestřičky na novorozeneckém oddělení a hlavně kojicí klobouček..

Starší dítě netrpělo, neplakalo u babičky, nevyžadovalo kojení po nikým jiným.

Co se týče složení a kvality mléka, ta se přizpůsobuje novorozenci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.7.10 09:22

Jani, díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie