Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kotyk píše:
@Nataša Myslím, že už se zase dá koupit Elite speciál s ruční brzdou.
jojo, ségra ho má, kupovala ho někdy na podzim.. a je super.
ale my jezdili opravdu hodně hnusné terény a tak byl summit nebo speedi nutnost, elite nemá tak super postavené těžiště..
ale na normální ježdění je fajn..
(já po městě jezdila s cybex calisto a stačil mi bohatě..)
@martina.se
můj speedi oslaví v srpnu 8 let od zakoupení ![]()
teď vozí už ségřino dítě, a jen na chalupě, jinak má Elite s brzdou, ale těch much pár má.. jako každý kočárek.., a pro každé dítě trochu jiné mouchy.. ![]()
tohle mě štvalo, ale až u druhého dítěte,…
a teď věci, které má třeba BJ v porovnání se QS podle mého lepší, nebo vychytanější, příjemnější..:
jízdní vlastnosti vidím jasně 1. QS, 2 Summit, 3. Elite.
co se týká délky zádové opěrky, nikdy mi u Q nevadila.. mladší v něm spával ještě ve 2,5 letech běžně po obědě, a starší byl stejně od 2 let úplně bez kočárku..
spíš jen BJ jí prostě má delší. QS je zas výrazně širší.. každý potřebuje něco jiného.
dalším plusem QS je materiál potahu. ten miluju naprosto bezmezně, nic lepšího neznám. na údržbu.. na příjemnost. akorát je to tvrdé /což je super pro děti, co jezdí ve stoje/, a super je ta jejich origoš vložka..
BJ potahy jsou dost poťavé, takový víc šusťákovější..
co má QS jednoznačně lepší, je možnost pověsit tašku na rukojeť, ale za velké ucho, takové ty věšáčky nejsou moc na nic.. čím níže sklouzne, tím lepší stabilita kočárku.. BJ to má hodně blbé, jak dítě leží, tašku tam nedáš.. ![]()
Každý kočár má plusy a minusy, a podle mého hrozně záleží na dítěti, jaké má zvyky, a jak je velké, a schopné (pohybově, atd.)..
@Nataša s tím přesně souhlasím, věci, co jsem s prvním neřešila, druhému vadí… Jinak bych o změně neuvažovala.
@Billi @Nataša holky, jste zlaté
díky.. já právě hodně dlouho hledala vhodný kočár, až jsem zvolila tento a říkala jsem si, co a jak
super.. jinak já mám clonu, takže sluníčko pořešeno, opěrka se uvidí. Mazlík zatim nesedí, ale v kočáru je spokojený - je tam cca stejně jak v autosedačce a okamžitě spí.. Ale vyzkoušela jsem na bruslích i na běh a zatím se to jeví fakt super
@martina.se já na Speediho nedám dopustit. Lepší kočárek zatím nenalezen, i když usilovně hledám dál ![]()
@Billi
já jsem zatím max spokojená, ale mám ho chvíli, tak uvidíme po dovolené.. zatím ale na běh a brusle naprosto skvělý ![]()
@Billi píše:
@martina.se já na Speediho nedám dopustit. Lepší kočárek zatím nenalezen, i když usilovně hledám dál
nenajdeš
![]()
já mám děti 7.5 a 4 roky, QS byl můj první kočár. Vystřídala jsem jich dost, s hodně jezdila u kamarádek, kočáry mě vždycky braly
ale lepší jsem nenašla..
jediné co mě hrozně štve, je ta malinká korba
kdyby byla 80tková, rozhodně bych nepotřebovala leh od 6 do 9m pro mladšího. Boudu jsem si nechala prodloužit a je to..
@Nataša korbu jsem neměla, odjezdila jsem s Dorjanem (a celou dobu se těšila na Speediho, kdyby nebyla pidikorba, tak jsem ji koupila a DJ prodala).
Zkusím někde osahat Bumbleride a Baby Joggera a uvidíme ![]()
@Nataša ještě dotaz Baby Jogger Elite, BJ Citi Mini a BJ Summit - jak jsou na tom v porovnání mezi sebou s velikostí sezení?
@Billi píše:
@Nataša ještě dotaz Baby Jogger Elite, BJ Citi Mini a BJ Summit - jak jsou na tom v porovnání mezi sebou s velikostí sezení?
hlavně, elite má jediný polohovatelnou opěrku nohoou. a taky polohovatelnou rukojeť.
city mini by měl mít záda 50cm, šíčku sedáku 35,5cm, světlou výšku kočáru 63,5 cm
elite - to jsem měřila sam. 51 cm zádová opěrka 42,5 cm hloubka sedu + nožní opěrka, šířka sedáku: 31 cm v místě opěrky zad, 34.5cm na konci sedáku u opěrky nohou, 30 cm zhruba v prostřed sedáku.
a koukám že summit jsem neměřila, ale přišel mi stejný jako elite.
myslím, že to tak bylo, že mini byl širší, jak ty sporťáky, vysoké cca stejně, to jsou detaily.. ale ta šířka fakt byla větší.
jo a u GT nevím proč se bouda skládá nízko, takže ač světlá výška kočáru (od sedáku k boudě) je velká, jakmile boudu složíš, dítě si o ní opírá hlavu, což je na pytel..
hezké porovnání hlavně na obrázky..
http://www.bestbuggy.co.uk/…ite-singles/
@martina.se to se mi právě jeví taky. Rozhodně jsem s ním spokojená, zatím jsem nenašla pro mě víc vyhovující kočárek.
Mně vadí krátká opěrka, teď pohoda, ale pak to byl problém. No a asi 2 největší mínusy je krátká boudička a že není 100% leh. U prvního jsem to neřešila, tomu to nevadilo, ale mimouš má raději rovná záda.