Protein a hubnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
16.2.18 13:02
@Klaudinacek píše:
Dobrý den, zná tu někdo obchod, kde mají levné proteiny?

Zkus projet rubriku slevy: https://www.emimino.cz/slevy/. A doporučím výborné obchody s proteiny, např. řeznictví nebo farmářská mlékárna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
16.2.18 15:54

@Klaudinacek
brali jsme tady, cenově to vycházelo docela dobře https://www.nejlevnejsiprotein.cz/…y-c9_0_1.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
16.2.18 15:57
@Klaudinacek píše:
Dobrý den, zná tu někdo obchod, kde mají levné proteiny?

Kvalita je Smartlabs, dobré i chuťově. Nevím, jestli se vyplatí šetřit a pak do sebe cpát něco ošizeného?

https://www.smartlabs.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.2.18 09:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
17.4.18 21:16

Chtěla bych oživit diskusi. Koupila jsem si kvalitní protein, tento: https://www.green-market.cz/…ny-protein-/
Protože je to ale velká piksla a pravděpodobně nebudu mít šanci, ani při dobrém skladování, spotřebovat načaté balení v nějakém rozumném termínu, tak se mi může ozvat ten, kdo by chtěl něco odsypat a zaslat..domluva přes SZ. Děkuji :kytka:

Expirace nenačatého balení do r. 2020, o načatém balení tam nic nepíšou, ale předpoklad je, jako u čehokoli jiného, že načatá věc pak má expiračku kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
21.3.19 13:52

Ahoj holky je tady někdo kdo jel sacharidové vlny podle 30ti denní výzvy? Zakoupila jsem si tuto výzvu a chci se do ní co nejdříve pustit. K výzvě je doporučený protein 100% whey 1000g za 690,–. :roll: Což se mi tedy zdá hodně. Chtěla bych si koupit i protein, ale určitě ne tak drahý. Investuji max 400,–. Prosím, je tady někdo kdo jel vlny a měl jiný protein než je doporučený? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.3.19 14:06

Kristova noho a takhle šmejdi vydělávají na lidech, co chtějí instantní řešení a úplně nerozumí biologii.

Syrovátkový protein jako syrovátkový protein. Princip nezmění ani když místo syrovátkového proteinu budeš mít nějaký veganský, nebo jakýkoilv jiný. Klíčová jsou tedy procenta obsahu.

ale - vlnama si leda tak rozhodíš metabolismus a následně nastartuješ epický jojoefekt, zejména když k tomu jaksi nejsi zvyklá na výraznou fyzickou zátěž a po měsíci té výzvy v té zátěži nebudeš pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
21.3.19 14:14
@Ou píše:
Kristova noho a takhle šmejdi vydělávají na lidech, co chtějí instantní řešení a úplně nerozumí biologii.

Syrovátkový protein jako syrovátkový protein. Princip nezmění ani když místo syrovátkového proteinu budeš mít nějaký veganský, nebo jakýkoilv jiný. Klíčová jsou tedy procenta obsahu.

ale - vlnama si leda tak rozhodíš metabolismus a následně nastartuješ epický jojoefekt, zejména když k tomu jaksi nejsi zvyklá na výraznou fyzickou zátěž a po měsíci té výzvy v té zátěži nebudeš pokračovat.

Takže raději nebrat žádný protein? Já tomu opravdu nerozumím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
21.3.19 14:22

@Ivulka88 ne, radeji zvolit nejake trvale udrzitelne stravovani a zacit se hybat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
21.3.19 14:40
@Ivulka88 píše:
Takže raději nebrat žádný protein? Já tomu opravdu nerozumím.. :think:

Protein si představ jako maso bez tuku (kuřecí). Takže místo kuřete budeš jíst prášek z kravice, který vznikl filtrací syrovátky. Je to neškodné, ale jednotvárné. Pokud jedeš sacharidový vlny, pak stejně bez cvičení ti to nic neudělá, ale pokud musíš, tak prostě jez maso (protein a trocha tuku) a bramrbory nebo rýže (obojí jsou sacahridy), k tmu vláknina (zelenina atp.) a na kupovaný protein se můžeš vykašlat, protože po pár dnech ti bude jeho příchuť protivná.
Jinak řečeno změnou vlikostí snídaně a příloh dosáhneš sacharidových vln.

Bohužel většina holek do toho stejně jí tuk, takže so nakonec uloží víc tuků než kdyby do vln nešly. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
21.3.19 14:59
@Ivulka88 píše:
Takže raději nebrat žádný protein? Já tomu opravdu nerozumím.. :think:

Hele je to prosté. Jsou to doplňky stravy. DOPLŇKY. To zanemneá, že si prvně musíš dát do pořádku klasickou stravu a pak ji teprve doplnit.

Vezmi těch pár stovek a navštiv kvalitního kouče v posilce. On ti to za hoďku vysvětlí. ;-)

Ale než k němu půjdeš, tak si v hlavě sesumíruj, co je tvým dlouhodobým cílem.

A věř Ivulko, že měsíční škádlení metbolismu před létem to fakt není. Po třicítce musíš začít měnit nejenom jídelníček, ale komplet životosprávu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
21.3.19 20:25

@Ivulka88 Tak si najdi jiny 100% syrovatkovy protein, nez tu doporucenou znacku. Ale 690,– za 1 kg proteinu je celkem normalni cena u znackoveho proteinu. Pokud chces neznackovy, jenom neochuceny protein, tak asi nejlevnejsi sezenes tady: https://4fitness.cz/…syrovatkovy/ Otazkou je, jestli je ten protein nutny, kolik mas denne snist bilkovin a jestli si misto toho nemuzes dat trebas tvaroh (i kdyz cenove vyjde tvaroh a davka proteinu prakticky nastejno, u toho levnejsiho proteinu bude davka proteinu i levnejsi nez tvaroh). To uz si ale budes muset propocitat ty, co se tyce sacharidu a spol. Obecne bych ti ale vlny nedoporucovala, ty byly puvodne vymysleny pro kulturisty v sezone :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
22.3.19 08:40

protein není doplněk stravy. Samozřejmě záleží na typu, ale protein se bere jednak při dietě protože přesně vím makra, kvůli trávení (jsou tam jednodušší řetězce bílkovin než v mase apod.) a není tam skoro tuk ani cukr (i když některé příchutě mají sachaaridů celkem dost).

Největší efekt to má asi u kulturistů při silovém tréninku, tj. lidí kteří by museli sníst denně cca 500-1000 g masa pro nárust svalů atp. , což je pro trávení zabiják. Pro nás normální je to prostě alternativa k snídaním nebo kokteilům, kdy se nahradí sacharidy (vločky, kaše) nebo tuky (vejce, špek) proteinem. Nutné to ale rozhodně není, ale pokud má někdo pocit, že si může něco „extra“ koupit, tak ať aspon ví, co od toho očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Darija06
16.5.19 22:54

Jak se to vezme, při sportování se protein bere jako doplněk, protože se bere ve větší míře než při klasickém stravování. Na to se mi hodně osvědčily pytlíčky od Můj bílek, se kterými pak pracuji dále a připravuji si jídla.

• Citovat
  • Upravit
StrakovaStana
28.5.19 12:32

@Darija06 Co je to zač jestli se můžu zeptat?? Jaké je tam využití?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková