Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím, potřebovala bych poradit… Mám dceru (cca 1 rok), na velkou chodí 1-2 krát denně. Přes den je na příkrmech. Od narození kupujeme pleny z DM (Babylove), v drtivě většině s nimi nebyl problém, ale poslední dobou jí téměř celá stolice vyleze plenkou po zádech (je hrozně kašovitá). Ne kolem nožiček, ale pouze po zádech. Je to tedy dosti otravné. Nevíte, kde by mohl být zakopaný pes? Velikost pleny mi přijde v pořádku…
Děkuji za komentáře.
No nám se to tedy stávalo, když dceři vždycky začaly být plenky malé. Naopak u velkých zase protékaly po nohách.
Babylove používám sem tam taky.
Zkus plenky Fred&Flo z Tesca. Jsou za podobnou cenu jako ty z DM a jsou to snad jedny z těch levnějších plenek, co nám podrží vše ![]()
Vzala bych vetsi velikost. U DM mi prislo, ze stoji za to vzit vetsi velikost cca nekde tam, kde jim zacina - jako ze kdyz maji jednu 4-9kg a dalsi 7-cosi (uz si to nepamatuji
), tak kolem tech 7 kil to chtelo uz jit do tech vetsich. Ale kazdemu diteti to.sedi jinak no.
@Beruska999999 píše: Více
Dcera má 9 kilo a používáme vel. 4 (8-14 kg), pak je vel 4+ (9-15 kg)…
@Pocahonta špatné plenky a to buď velikostí nebo tvarem. Je to ale oříšek najít plenky, které budou vyhovovat. Je ale pravda, že ve chvíli, kdy jsme přešli na plenkové kalhotky, tak nikdy na záda nic nevyteklo. Používáme teď Pampers premium care a vyhovují asi nejvíc.
@Pocahonta Dmkové plenky jsme používali pouze do velikosti 3, velikost 4 už synovi vůbec neseděla.
@sasanka40 píše: Více
Jo už jsem nějaké našla, např. Pampers…
Poznáš, že se jí chce na velkou?
Pokud jo, tak bych ji vysadila na WC..
Já to tak praktikovala se synem, když to na něj šlo, vysadila jsem ho na WC měli jsme dvojité prkénko ( nikoliv redukci).
Posadila a podržela ho že začátku na WC, spláchla a bylo. Žádné umývání po prodělaných plenkách ani umývání a vynášení nočníku.
@Pocahonta píše: Více
Ano. Dál třeba Huggies (akorát ty nám ve velikosti 5 nevyhovují, tečou spodem). Menší byly super.
@Pocahonta píše: Více
Také to tak máme, už od 8kg má dcera babylove vel 4.
Ale máme to u více značek. Ono záleží, jak je miminko stavěné.
První dcera zase nosila menší, než mělo sedět na kg. Byla hubená žížalka.