Protivná dcera 4,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1894
29.6.12 17:53

protivná dcera 4,5 roku

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. jelikož máme doma jedináčka tak je to možná i tím ale přesto se zeptám. Dcera 4,5 roku poslední dobou je protivná, odmlouvá, je drzá. Pořád slibuje hory doly, ale za chvíli je to jinak. Snažíme se vysvětlovat že tak ne ale někdy to nejde a dostane na zadek rukou. chvíli brečí ale za chvíli je to znovu a znovu. Dneska jsme byli na procházce po městě a pořád lítá, neposlouchá že jedou auta, ať počká atd. odpoledne jsme byli u rodičů na zahradě a tam ječí, když jí řeknu mluv potichu tak ne, a řve zase, neumí mluvit tiše. rodiče říkají že je rozmazlená, je to přiznávám ale ne moc. chceme jí do roka pořídit sourozence ale bojím se bojím jak to dopadne. máme doma pejska a toho pořád zlobí. už si nevím rady. ptala jsem ve školce a tam říká dětem co mají dělat atd. paní učitelce zase vykecá všechno co se kde šustne. jsem na tom sama nebo máte doma taky takové dítko jako já? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
29.6.12 17:58

Asi nic jineho nez duslednost ti stejne nezbude. Taky si myslim, ze to je tim, ze je jedinacek. S prichodem noveho sourezence, bude asi nejen pro ni ale hlavne pro vas velmi tezke nez si vsichni zvyknete, na to se priprav. Ale casem se vse urcite uklidni. Takze opet vysvetlovat, drzet si sveho, asi nic jineho ti nezbude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2618
29.6.12 18:02

Sourozence doporucuju. Prave tohohle jsem se bala ja a pevne doufam, ze jsme se tomu vyhnuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxxxkxxkxkx
29.6.12 18:51

Zdá sa ti protivná a drzá? Si počkaj až bude mať trinásť a začne puberta :) ešte len potom pochopíš skutočný význam slov protivná a drzá :dance: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
31594
29.6.12 19:04

Já mám pocit, čím víc starší roste, tak vidím, jak zrcadlí naše chování. okřikování, plnění našich slibů, ať pozitivních, tak negativních - tak pak následná ochota či neochota splnit, na čem se dohodnem.

Čím dál tím víc začínám mít pocit, že pokud chci změnit něco na chování svých dětí, musím nejdřív změnit svoje chování. :|

Jinak mám pocit, že funguje důslednost v kombinaci s co nejmenším buzerováním a okřikováním, pokud to není nezbytně nutné, takže ať si tu klidně řvou, když nemůžou nikoho vzbudit, potichu musí být jen aby to nebylo bezohledné vůči někomu jinému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
29.6.12 19:24

@Gladys Presne s tim souhlasim, jen bych dodala, ze nase deti jsou vlastne nase zrcadla.

• Citovat
  • Upravit
68
29.6.12 19:37

Ja mam též takovou dcerku, ale stačí ji to vysvětlit a naštěstí na zadek ještě nedostala. Souhlasím s gladys, máme před porodem a tak jsem občas taky protivna. Jsem zvědavá jak to bude zvládat až bude mimco na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
29.6.12 19:37

Ja mam též takovou dcerku, ale stačí ji to vysvětlit a naštěstí na zadek ještě nedostala. Souhlasím s gladys, máme před porodem a tak jsem občas taky protivna. Jsem zvědavá jak to bude zvládat až bude mimco na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
6.7.12 16:05

Ahojky, neboj neujsi v tom vůbec sama, to co jsi napsala je přesnej popis té moji ( princezny) někdy má dokonce taková stavy že je úplně mimo sebe a vůbec neví co dělá když se opravdu hodně rozčílí. Když už jsem byla v koncích a zralá tak akorát na přášky vyřvala jsem si neurologii, takže následovaly dvě hospitalizace, kde mi bylo zdělono že hold mám akční dítko, které trpí afektivní labilitou a že se nemám bát že z toho vyroste. A tak teď vždy když má svou hodinu tak jen čekám až se uklidní protože veškeré snaha o zklidnění nebo výchovu vždey vedly ještě k horší reakci. A na to mi právě dětská psychiatřička poradila ať dělám mrtvého brouka a kupodivu výsledky se nesou. Natka zjistila že je mi to jedno tak zkusí ale za chviličku toho nechá jakoby nic, ani tak časté už to není předtím jsme takhle bojovaly od rána do večera teď třeba jednou dvakrat do týdně. Takže věřím že ta tvoje princezna má jen horší období a brzy ji to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
6.7.12 19:18

Vím, že tě to teď trápí a vím, jaké to je. Ale věř, že zase bude lépe…brzy, neboj. Teď zatni zuby a pokus se to přečkat s úsměvem a nadhledem. Je to u děti normální, dobrá období střídají ta špatná jako ponožky a zase naopak, takže mysli na to, že tě zase čeká za chvíli jedno hezké období a nad tímhle špatným se časem jen zasměješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.7.12 19:26

Synátorovi je pět, jedináček není, ale ztlumit nejde taky (tiše mluví tak tři vteřiny po napomenutí), slibuje nesplnitelné a neustále leze do silnice bez dovolení a rozhlédnutí. Jo a ve školcemu tuhle starší děti oznámily, že si s nima bude hrát jen v případě, že je přestane poučovat :D Nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.7.12 19:32

@brumi tak to je zase dcera. Ta je ochotná předvést tiátr, i když už má několikrát ověřené, že na ní budou všichni prdět. Když to nezabere, přepne stav na malá roztomilá holčička. To její brácha byl v jejím věku jiný kalibr, když to přehnal, tak se klíďo i poblil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
6.7.12 19:59

Aha, tak už viem, čo máme doma - afektívnu labilitu :P… fakt je, že keď si to nevšímam (a to si už snažím nevsímať nejakú dobu) tak sa skľudní veľmi rýchlo, vačšinou sa už sama ide vzteknúť do „svojho“ a vráti sa mi odtiaľ vždy anjel :* ďalšia skúsenosť, čím viac ju kvoli niečomu napomínam, tým neochotnejšie s tým prestane, resp. neprestane - priam zázračne funguje veta „vieš čo, mne je to jedno - nesprchuj sa/neočisti si zuby/nevečeraj…“ :nevim: má 4,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
7.7.12 07:15

Evi3- přesně tak, ta moje taky odpochodije do svého a za chvíli se vrátí jakoby nic,

Kotyk-myslím že zvracení je ještě v pohodě, u nás jsou stavy bez dechu kdy zcela zmodrá rozklepe se jak ratlík kolikrát také poblinká a úplně nejhorší když v tu chvíli začne být agresivní tak že lítá nábytek na všechny strany a už nás v rodině docela dopst zranila někdy i sebe, proto jsem volila špitál ať zjistí co se děje. Ale dneska už je to zase pomalu ale jistě ta moje hodná holčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.7.12 12:24

@brumi on je bebíčko, takže cokoliv by mu ublížilo, obvykle rychle vyloučí :D Období mlácení hlavou o beton trvalo asi tři týdny. Lítání věcí ani ne jeden, už ani nevím, co na sebe tenkrát hodil. A klasický afektivní záchvat se zástavou dechu otestoval přesně jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí