Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:To je moooc
Ano já spadala, nevím zda ho dávají i mladším, myslím že ano. Ještě je taky Menopur, tam je to složení podobné, jen je to procentuálně jinak, nějak opačně.
Já hormonální profil, ale měla také úplně v pořádku. Ale prostě jsem už nechtěla gonal a změnila kliniku. Tam tedy dali Pergoveris a z něj jsem měla 10 folikulů, to nevím jistě ono to není důležité. V jednom folikulu můžou být dvě vajíčka a nebo žádné.
Vajíček zralých bylo 9 a 7 nám jich zůstalo do 5 dne a na zamražení.Z gonalu si to nepamatuju už moc, ale vajíček bylo tuším 16, a zůstalo 5. A poprvé s gonalem to ani nejde zmiňovat, jedno zůstalo z 5 vajíček.
Ale jak jsem psala, těma číslovkama se nedá řídit.
Optej se na ten Pergoveris 🤗 nebo na ten Menopur, rozhodně ne gonal a stejné preparáty. Samozřejmě v tvém případě ne.
Držím![]()
@Anonymní píše:
Ano já spadala, nevím zda ho dávají i mladším, myslím že ano. Ještě je taky Menopur, tam je to složení podobné, jen je to procentuálně jinak, nějak opačně.
Já hormonální profil, ale měla také úplně v pořádku. Ale prostě jsem už nechtěla gonal a změnila kliniku. Tam tedy dali Pergoveris a z něj jsem měla 10 folikulů, to nevím jistě ono to není důležité. V jednom folikulu můžou být dvě vajíčka a nebo žádné.
Vajíček zralých bylo 9 a 7 nám jich zůstalo do 5 dne a na zamražení.Z gonalu si to nepamatuju už moc, ale vajíček bylo tuším 16, a zůstalo 5. A poprvé s gonalem to ani nejde zmiňovat, jedno zůstalo z 5 vajíček.
Ale jak jsem psala, těma číslovkama se nedá řídit.
Optej se na ten Pergoveris 🤗 nebo na ten Menopur, rozhodně ne gonal a stejné preparáty. Samozřejmě v tvém případě ne.
Držím![]()
To je opravdu moc pekny vysledek
7 z 10
dekuji moc za rady a zkusenosti, zkusim se zeptat na ten pergoveris
@FlowerB ahoj mohu se zeptat, jak to u tebe dopadlo? Také mám endometriozu na vaječníku, už teda operovanou, ale nebrali mi vše
mám to i na střevech a ta na vaječníku se mi asi vrací
akorat jsem před stimulací.
@Lotyyy dopadlo to výborně, KET vyšel, mám doma trinactimesicniho prcka. Zbyla nám ještě 2 zamrazena embrya.
Držím palce, u mě se endo nikdy nepotvrdila, jen jedna cysta na vaječníku, nikdy operace, jen utz. Byla tam, nezvetsovala se, nevím o ni. Tak na tebe moc myslím ať je stimulace v pohodě a hlavně ať to vyjde! 😊
@FlowerB to je krásné, moc gratuluji… jak dlouho ste se snažili než jste šli do IVF? a nějaký jiný problém?
@Lotyyy necele dva roky před IVF. U muže problém žádný, já málo progesteronu a spineni v druhé půlce cyklu. HP nás obou ok, spermio, genetika i imuno ok. Příčina nezjistena 😊