Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To je blbost
Být tebou, tak si na něj stěžuju. Co to má být za jednání? ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonym.
Vzali jsme si půjčku od této společnostino a včera jsme měli dávat první splátku, bohužel jsme museli dát peníze jinam, tak jsme volali té co to snámi vyřizovala, že v pondělí. V zápětí volal její asi šéf. Vyhrožoval manželovi do telefonu, že nás udá na policii, a hned pak půjde na sociálku a zařídí, aby nám sebrali děcka. Celé jsem to slyšela, nespala jsem půl noci, jsem z toho docela na nervy. Můžou to?
Tak logicky..co by asi na policii řekl? A na sociálce? Může, ale pochybuju že se snim vůbec budou bavit..jde mu jen o to, že bude mít menší výplatu když od vás nevybere splátku..tak prudí, spíš bych si stěžovala já na něj a to hodně vysoko..A mmchdm..nezaplatit hned první splátku..
Můžou? Můžou mlít co chtějí, straší Vás, cos čekala? Zaplaťte co nejdřív aspoň něco. Jinak děti ti zas tak jednoduše vzít nemůžou ![]()
NO tak jestli máte problém dát hned první splátku, tak je to k zamyšlení, a zavání to podvodem. Brali jste si úvěr i přesto, že jste mohli předpokládat, že ho nebudete schopni splácet, tak nad tím bych s ezamyslela v první řadě. Samozřejmě potom může „šéf“ Providentu zkoušet tento psych. nátlak, ale to není v jeho kompetenci.
Napis stiznost.
Ale pro priste si nepujcovat od takovych spolecnosti… Nechapu
Oni maji ze splatek provizi a je jasne, ze pak bude nekdo rvat na ne takze tlaci na vas..
Vysvětlí mi někdo prosím, jak je možný, že v dnešní době si lidé berou půjčky od společností jako je Provident, Cofidis a jiné nebankovní společnosti?
To rovnou můžou jít k lichváři. ![]()
Mimo jiné nezaplatit hned první splátku je taky kumšt. ![]()
@Anonymní píše:
Vzali jsme si půjčku od této společnostino a včera jsme měli dávat první splátku, bohužel jsme museli dát peníze jinam, tak jsme volali té co to snámi vyřizovala, že v pondělí. V zápětí volal její asi šéf. Vyhrožoval manželovi do telefonu, že nás udá na policii, a hned pak půjde na sociálku a zařídí, aby nám sebrali děcka. Celé jsem to slyšela, nespala jsem půl noci, jsem z toho docela na nervy. Můžou to?
neboj, určitě ti děti nevezmou. jen vyhrožují. mám známou, která si vzala taky provi, platila v poho, ale nějak se to na ni sesypalo ty splátky, tak prostě šla na provi, že nemůže splácet tak velkou částku, tak si požádala o placení 100,– týdně. no provi s tím nic neudělá, protože má snahu platit a na soudě, kdyby to chtěl řešit ji to určitě o moc nezvednou, protože prostě nemá z čeho. bud v klidu a snaž se co nejdříve sehat koruny a položit mu tam aspon 500,– at se to pomalu splácí, ono nemusíš platit tak jak máš uvedené třeba 3000,– za měsíc, prostě si ji zavolej vždy, když máš třeba po 200,– týdně
provi je vydřiduch, já když vidím ty úroky, raději bych si obešla rodinu nebo vzala kontokorent v bance. ale tak už se stalo, tak hlavně nedělejte to, že nevyšlo nám, nedáme. dejte aspon ty 2-3 stovky ať jim zalepíte hubu. a neboj, děti ti kvůli půjčce nikdo nevezme ![]()
Děti vám nikdo kvůli tomuhloe nesebere, ale může na policii oznámit, pokud nebudete hned z počátku platit, že má podezření z podvodu. Pokud by se prověřováním zjistilo, že jste si brali půjčku a nemáte ani na splácení, nebo máte exekuce, jiné dluhy, pobíráte soc. dávky, tak ti tedy přeji hodně štěstí…budeš ho potřebovat.
To je samozřejmě blbost, klídek. Kamoška dluží Providentu šílený prachy, volají, pořád k ní chodí, nedají jí pokoj, možná to jednou skončí u soudu, to samozřejmě můžou. Ale odebrání dětí a sociálka, tak to je opravdu hloupost. Je to půjčka jako každá jiná, hrozí opravdu maximálně exekuce a soud, jako u klasické půjčky z banky… ale to už teda musí být, Provident do těchto sporů velice nerad chodí.
Taky jsem si od nich dvakrát půjčila, taky se mi párkrát stalo, že jsem nemohla dodržet den, zlobila se na mě „paní výběrčí“, ona je placená podle výše vybraných splátek, a ten nad ní zřejmě taky nějak podle toho,,, ale za pár dní jsem doplatila a byla v klidu.
Provident je postavenej na tom, že každej týden chodí „výběrčí“ a nedá pokoj dokud nedostane svý ![]()
Teď už aspoň začali dělat bezhotovostní půjčky, to je super, a jsou i levnější, protože tam odpadá placení toho „výběrčího“, vše jde přes bankovnictví,,, ale tam kdybych neplatila, tak by asi taky volali a vztekali se, pochopitelně.
Jak moc by se vztekali — tak to už je pak o těch konkrétních lidech.
Kamoška provident chvilku dělala, ale neměla na to dlouho nervy, tak to pak vzdala.
Takže neboj a buď v klidu.
@sad 1 máš svatou pravdu, může jít podat TO ze si půjčili s úmyslem neplatit a zažalovat za podvod, ale tak pokud mu tam rychle něco položí, tak myslím, že by to provi udělat neměl. ![]()
Rychle bych fakt něco zaplatila, alespoň nějakou část, jinak je to přinejmenším podezřelé…
Já teda nevím, ale když si půjčím musím mít na splácení no ne? Takže jenom tak tam položit třeba 500 aby byli zticha mi nepřijde jako úplně normální chování.
A pak se jí nebudou ty splátky hromadit, že na ně nebude mít? Fakt tohle chování nepochopím.
@sad 1 píše:
Rychle bych fakt něco zaplatila, alespoň nějakou část, jinak je to přinejmenším podezřelé…
Přesně tak zní to jako podvod. Uklidňovat že se nic neděje když neplatí je trochu moc. Jaký museli jsme dat peníze jinam. Nedodržení hned první splátky
.
no a včera jsme měli dávat první splátku, bohužel jsme museli dát peníze jinam, tak jsme volali té co to snámi vyřizovala, že v pondělí. V zápětí volal její asi šéf. Vyhrožoval manželovi do telefonu, že nás udá na policii, a hned pak půjde na sociálku a zařídí, aby nám sebrali děcka. Celé jsem to slyšela, nespala jsem půl noci, jsem z toho docela na nervy. Můžou to?
Vzali jsme si půjčku od této společnosti