Provident vyhrožuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.11.14 12:00

@sad 1 :roll: přeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
29.11.14 12:03

@sad 1
Já taky chápu, že se jí tohle nelíbí, taky by se mi nelíbilo, kdyby mě někdo takhle cupoval, jenom zrovna v tomhle tématu neodkážu mlčet. A třeba naivně můžu doufat, že tyhle příspěvky odradí někoho jiného popř do budoucna zakladatelku, že tohle není zrovna ta správná cesta jak z finančních potíží ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
29.11.14 12:07

Jako ja jsem taky u Providentu, nedam obcas splatku v terminu ale v zivote mi nikdo nevyhrozoval teda..to slisym poprve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.11.14 12:24
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonym.
Vzali jsme si půjčku od této společnosti :zed: no a včera jsme měli dávat první splátku, bohužel jsme museli dát peníze jinam, tak jsme volali té co to snámi vyřizovala, že v pondělí. V zápětí volal její asi šéf. Vyhrožoval manželovi do telefonu, že nás udá na policii, a hned pak půjde na sociálku a zařídí, aby nám sebrali děcka. Celé jsem to slyšela, nespala jsem půl noci, jsem z toho docela na nervy. Můžou to?
:mrgreen: :lol: tak ať to udělají.. jen blbě kecá :nevim: v tomto případě se není čeho bát… to, že si vezmete půjčku a nemáte na splátky, je ale smutný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.11.14 12:25
@Natálka26 píše:
Vysvětlí mi někdo prosím, jak je možný, že v dnešní době si lidé berou půjčky od společností jako je Provident, Cofidis a jiné nebankovní společnosti? 8o 8o To rovnou můžou jít k lichváři. :roll:Mimo jiné nezaplatit hned první splátku je taky kumšt. :roll:

tomu se říká finanční negramotnost.. mmchdm, Provident je tak fajn, že i insolvenční soud jim neuznává částky, protože jasně řekli, že úrok je lichva, nic víc.. Zkušenost měsíc stará.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
29.11.14 12:36

@martina.se

Já s nimi zkušenost nemám. Ale stačí mi selský rozum na to abych věděla, že tyhle společnosti žijí jen a pouze z úroků a exekucí, rozhodně ne jako banky z vkladů/investicí.
Vlastně to s tim insolvenčním soudem si mi připomněla kamarádku - ta měla problém s Cetelemem.. a zase v TV vidíš usmívajícího se zelenýho muže co tě láká k půjčce.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 12:59

Ono je něco jiného splácet delší dobu a pak třeba jednou nemít splátku. Přijde mě divné že ale nemáš hned na první splátku, to sis mohla s půjčky odložit. Zavání mě to tím že jsi hned věděla že nemáš s čeho splácet a myslela si že to nějak vyšumí. Jinak neboj děti ti opravdu nikdo kvůli providentu nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
29.11.14 13:03
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonym.
Vzali jsme si půjčku od této společnosti :zed: no a včera jsme měli dávat první splátku, bohužel jsme museli dát peníze jinam, tak jsme volali té co to snámi vyřizovala, že v pondělí. V zápětí volal její asi šéf. Vyhrožoval manželovi do telefonu, že nás udá na policii, a hned pak půjde na sociálku a zařídí, aby nám sebrali děcka. Celé jsem to slyšela, nespala jsem půl noci, jsem z toho docela na nervy. Můžou to?

Já ti to napíšu asi takhle ve smlouvě máě, že po dobu prvních 22 týdnů MUSÍŠ splácet pravidelně jinak společnost PROVIDENT to bere jako PODVOD. Podvod toho, že úmyslně si bereš půjčku a víš, že jí nemůžeš splatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.11.14 13:04
@Jannys píše:
Já ti to napíšu asi takhle ve smlouvě máě, že po dobu prvních 22 týdnů MUSÍŠ splácet pravidelně jinak společnost PROVIDENT to bere jako PODVOD. Podvod toho, že úmyslně si bereš půjčku a víš, že jí nemůžeš splatit

Ano, z trestně právního hlediska to tak lze hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 13:12
@Natálka26 píše:
No a proč jim nikdo jiný nepůjčí? Protože aspoň v těch bankách mají rozum. A pokud sem v tak strašný finanční situaci tak si jí přece nezhorším tím, že půjdu k Providentnu. Tyhle lidi nic neomlouvá, asi jsem zlá, ale i když jsem byla úplně bez peněz tak jsem nikdy nešla a npůjčila si u nebankovní společnosti a to se v reklamě můžou usmívat jak chtějí.

nesud, kdyz ani nevis, na co si pujcili ;-) jo, treba jsou hňupi a pujcili si na Vanoce, ale treba si pujcili na neco mnohem vaznejsiho

zakladatelko, klid, deti ti nevezmou. Dejte penize co nejdriv, at mate klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 13:17
@Natálka26 píše:
@sad 1ALe zažila jen si nemysli :). Byt v Praze, já studující, přítel 12 000 a k tomu pes + nutné výdaje. Taky jsem chodila po nocích doplňovat zboží, atp jen abych další den mohla koupit aspoň kosti na polívku. Ale fakt nikdy ani v těch nejhorších dnech jsem nešla k někomu takovýmu pro peníze, a to by si člověk řekl, že tu 500 měsíčně bude moct platit vždycky. Pokud jeto na překlenutí tak můžu jít do banky a zažádat o kontokorent nebo to řešit jinak, ale pouze s bankou ne s usměvavým Providentem. Pak se ti lidé hrozně diví jejich chování, exekucím, poplatkům atp.

jo, a ty znas nejakou banku, ktera ti pujci, kdyz ses na rodicaku? Ja teda ne. A nemit na jidlo je sice hrozny, ale jsou i horsi situace a to treba kdyz ti vazne onemocni dite a lecba neco stoji. To ani do toho supermarketu doplnovat nemuzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.11.14 13:39
@MilijonDolarBejby píše:
jo, a ty znas nejakou banku, ktera ti pujci, kdyz ses na rodicaku? Ja teda ne.

no, tak mně spíš přijde, že banky už dneska nevědí, komu by ještě nějakou půjčku vnutily :nevim: jinak já si na rodičáku otevírala účet u poštovní spořitelny (teď spadá pod čsob), takže spořitelna nevěděla, jaký jsem před rodičákem měla příjem a i přesto mi po čase povolili kontokorent, stačilo jim, že mi na účet pravidelně chodí nějaké peníze (a jako nezůstávaly tam, on ten rodičák šel obratem zase na SIPO). a po nějaké době, já stále na rodičáku, mi v rámci jakési akce kontokorent zvýšili na dvojnásobek, aniž bych o to požádala. podotýkám, že v té době to s ním vypadalo tak, že účet byl trvale v maximálním mínusu (jako rodičák přišel - odešel, dluh z kontokorentu zůstával) akorát den před splatností se vložil na účet dotatečný počet peněz a následující den zase vybral (aby se kontokorent prodloužil). plus k tomu si u české spořitelny bral můj bývalý manžel půjčku, a protože byl zadlužený podnikatel, který bance nemá co nabídnout, potřeboval mne jako spoludlužníka a můj rodičák jim taky stačil. v podstatě mě by tehdy na rodičák dali půjčku i bez manžela, byť na nižší částku, ale manželovi beze mne ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 13:52
@sagina píše:
no, tak mně spíš přijde, že banky už dneska nevědí, komu by ještě nějakou půjčku vnutily :nevim: jinak já si na rodičáku otevírala účet u poštovní spořitelny (teď spadá pod čsob), takže spořitelna nevěděla, jaký jsem před rodičákem měla příjem a i přesto mi po čase povolili kontokorent, stačilo jim, že mi na účet pravidelně chodí nějaké peníze (a jako nezůstávaly tam, on ten rodičák šel obratem zase na SIPO). a po nějaké době, já stále na rodičáku, mi v rámci jakési akce kontokorent zvýšili na dvojnásobek, aniž bych o to požádala. podotýkám, že v té době to s ním vypadalo tak, že účet byl trvale v maximálním mínusu (jako rodičák přišel - odešel, dluh z kontokorentu zůstával) akorát den před splatností se vložil na účet dotatečný počet peněz a následující den zase vybral (aby se kontokorent prodloužil). plus k tomu si u české spořitelny bral můj bývalý manžel půjčku, a protože byl zadlužený podnikatel, který bance nemá co nabídnout, potřeboval mne jako spoludlužníka a můj rodičák jim taky stačil. v podstatě mě by tehdy na rodičák dali půjčku i bez manžela, byť na nižší částku, ale manželovi beze mne ne :nevim:

Kontokorent daji vsude a muzes i rucit, ovsem pujcku ti banka neda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.11.14 13:54
@MilijonDolarBejby píše:
Kontokorent daji vsude a muzes i rucit, ovsem pujcku ti banka neda

tak vidíš - kontokorent je taky půjčka. a tu půjčku by mi tehdy dali (a manžel by ručit nemusel). byla to jedna z možností, kterou nám v bance nabídli, když si prohlídli veškeré naše papíry, co jsme jim k podpisu smlouvy přinesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.14 14:12
@sagina píše:
tak vidíš - kontokorent je taky půjčka. a tu půjčku by mi tehdy dali (a manžel by ručit nemusel). byla to jedna z možností, kterou nám v bance nabídli, když si prohlídli veškeré naše papíry, co jsme jim k podpisu smlouvy přinesli.

Tak to je divny. Me vsude rekli, ze nemuzu byt hlavni zadatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel